Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > váš názor na moji instalaci

o Navštíveno 4302x o
o 27.12.2010, 14:04 | jendoslaf
Chtěl bych od vás okomentovat svoji hudbu v autě. Dnes jsem to celé dokončil.Jsem se zvukem nad míru spokojenej. Opravdu se mi to hrozně líbí. Je to moje první instalace do Felicie .(používám pouze jako auto na ježdění do práce).Myslím ,,že zklidím kritiku,protože to určitě není profesionálně provedené.:o))) díky za komentáře :o)))

foto k příspěvku  od jendoslaf

o 27.12.2010, 14:04 | jendoslaf

o 27.12.2010, 14:05 | jendoslaf

o 27.12.2010, 14:05 | jendoslaf

o 27.12.2010, 14:08 | Seat Power | Upraveno: 2010-12-27 15:10:16
hezke lakadlo pro zlodeje ten zesilovac na plate :o)takovejch uz bylo co druhy den nasli diru v okne :o)
edit:samozrejme kazdej sme nejak zacinal,co se tyka komponentu tak bych rekl ze jsi nevolil vubec spatne,nejvetsi chyba jsou asi ty vysky ktere by jsi mel dat nejak k domecku zpetnych zrcatek,aby hraly primo na tebe.
o 27.12.2010, 14:09 | endru.ondra
Sice je to pěkný ale ten zesík na zadnim platě nic moc, v létě se tě bude hřát a je to nápadný. A ty vejšky si měl dát alespon na palubovku nebo do zrcátek takhle si kazíš zvuk a vše se ti mlátí.
Jinak dalo by se to udělat i líp.
o 27.12.2010, 14:09 | jasisoft
preco si nedal tie vyskace hore ? urcite by to zvuku dost prospelo...
o 27.12.2010, 14:22 | jendoslaf
ty vejšky no :o),tohle se mi zdálo jako nejjednodušší řešení.a ten zesik nebylo kam jinam dát. kufr potřebuju abych jen subáč vycvakl a měl volno. parkuju si doma na zahradě a v práci v objektu takže o krádež nemám strach.
o 27.12.2010, 14:25 | endru.ondra
a co když pojedeš nakoupit nebo tak nějak ? můžeš udělat dvojitou podlahu zesík bude skovanej a nikdo nic nepozná
o 27.12.2010, 14:27 | Vencaf
popravdě, je vidět, že to byla taková rychlomontáž.. zesilovač na platě, bordel v kabelech a prasácky namontovaný kompa, prostě za mě palec dolů
o 27.12.2010, 14:28 | jendoslaf
to jezdíme rodinným autem.felda je jen do práce a z práce.
o 27.12.2010, 14:28 | bobmasitr
kámo kdybys ten zesilovač měl zapuštěnej a zároven s platem, byl by fajnovější,takhle tam je fakt jako vemte si mě.
o 27.12.2010, 14:30 | jendoslaf
bordel v kabelech?
o 27.12.2010, 14:33 | Midnite
jako Vencaf, palec dole
o 27.12.2010, 14:35 | jendoslaf
to mi neříkejte že to mám celý na hovno.:o(((
o 27.12.2010, 14:40 | Diner
Nevim....vlastne krome komponentu jsi tam nic neukazal, jak mas vedeny a konceny kabely, predni kompa jsou tam dany dost na prasaka, umisteni vyskace je takove, ze postrada smysl myslenka komponentnich repro. Stacilo by pouze se nad tim zamyslet pri montazi (konkretne umisteni vyskacu a zesu) a bylo by to uplne jinde. Mas treba dvere nejak vytlumene? Pripomina mi to dost moji prvni instalaci v 18 letech:-)
o 27.12.2010, 14:40 | Woko_O
máš.. proste normalní montáž..Zesik špatně..dal by se přidělat třeba na zadní stranu sedaček..vejšky špatě,doorboardy nic moc..Jsou to prostě jen nandaný komponenty..
o 27.12.2010, 14:40 | Ravo | Upraveno: 2010-12-27 15:49:39
s platem sis opravdu mohl víc dát záležet, udělat to třeba takhle (rádius vyřešen "podpěrami" - nožičkami, viz obr.2):
[ Link ]
Nebylo by to o nic pracnější než jsi dělal ty a výledek designově mnohem lepší. A zesík dát ZESPODU na to plato. Byl by chráněný a ne tolik na očích.

Výšky jsou špatně, dej je na palubku do rohů pod sklo nebo na trojuhelník co kryje štelování zrcátka (a ideálně je rovnou předělat do elektriky aby tam netrčela ta štelovací páčka ;)
Hlavně je ale nasměruj na svoji hlavu (nebo spíš průsečík os výškáčů by se měl protínat někde nad ručkou ve výšce hlavy)

Jinak samozřejmě popsat, jeslti tlumené dveře nebo ne, jeslti středobas jen na plastu nebo přes MDF/kov redukci uchycený na plech dveří atd...

Takže ve zkratce. Svět se nezbořil, ale udělat si na to čas, prostudovat jak se to dělá jinde a pak všechno ven a znovu a lépe. Nicméně komponenty jsou celkem OK, takže ozvučit to půjde dobře, jen to chce ten čas na studiu/přípravu/realizaci
o 27.12.2010, 14:45 | swep
celkove je to dost slabe, nezlob se, ale lepsi je prvni se podivat a zjistit jak se to dela a pak se o to pokusit. takhle si vyrobil vec, ktera nevypada pekne a pravdepodobne ani pekne nehraje
o 27.12.2010, 14:45 | jendoslaf
doorboardy jsem tam nacpal mdfky 130tky,a na ně jsem dal středy teprve. dveře jsou vytlumené pouze gumovým kobercem.Nikde mi nic nerachtá ani nedrnčí
o 27.12.2010, 14:48 | jendoslaf
ještě mi řekněte,pokud mám sub přidělanej na uzavřence a někde to malinko netěsní je to velkej problém? mám to radši předělat a líp podložit těsněním?na dvou kouskách mi to uplně netěsní. asi 1 mm škvírka.
o 27.12.2010, 14:49 | Seat Power
dej zesilovac na zadni sedacky,a vysky aspon teda treba na palubku ci ktem domeckum a bude to o necem jinem jak zvukove tak i pohledove.Jake to pohani radio?
o 27.12.2010, 14:51 | jendoslaf
pioneer obyčejnej DEH-1100MP
o 27.12.2010, 14:52 | Ravo | Upraveno: 2010-12-27 15:53:33
SW určitě předělat a udělat tomu pořádnou uzavřenou bednu. Pokud tam máš škvíry, bude ti to nádherně syčet/pískat/chrčet jak ti se ti bude snažit vzduch protlačit tou škvírkou ven z bedny, až membrána půjde dovnitř (a naopak).
o 27.12.2010, 14:52 | jendoslaf
zes je 600wrms a sub 500wrms,kompa 80 wrms ovály 90wrms hertz dcx690
o 27.12.2010, 14:54 | jendoslaf
uzavřenka je dobrá,25 litrů z 21 mdf. akorát jsem dal mizerný těsnění pod suba když jsem ho přidělával. jinak bedna je vytlumená vatelínem asi 2cm.
o 27.12.2010, 15:09 | Diner
sorry ale uzavrenka, ktera neni uzavrena neni dobra;-)
o 27.12.2010, 15:11 | Sleepz
Jak bylo receno, zesilovac dej jinam napriklad na spodek plata by sel dat taky. Opravdu se tam bude prehrivat nehlede na to ze to budes muset na noc prekrejvat nejakou textilii aby ti to prvni chmatak nevybral. Kdyz das vejsky k zrcatkum, a kabely si pridelas at ti neplandaj tak to bude v pohode si myslim. Jinak bednu vevnitr muzes vytmelit napr silikonem, a sw ti sedet prece musi kdyz je to rovna deska ne?
o 27.12.2010, 15:46 | prohifi.cz
Souhlas s tim, co bylo receno. Osobne bych teda komponenty volil malicko jinak, a to pouze predni repra bez ovalu. Za usetrene penize za ovaly jsi mohl mit jeste trosku lepsi predky + tlumeni.
Pokud ti to tak vyhovuje, tak ale neni problem. STC 6.2 za sve penize hraji velmi dobre, takze tam chybu nedelas...

Mimochodem na zesiku mas doufam predni repra + basak? Casto jsem se setkal s prednima reprama pres radio a basak + ovaly pres zesilovac - to by nebylo uplne spravne.

Design neresim. Urcite bych byt Tebou vytlumil predni dvere (moc neverim, ze nejaky gumovy koberec spravne plni funkci tlumiciho materialu), spravil bednu na basak, at to nikde ani trosicku nefouka a opravil ty vysky, protoze nyni pravou vysku temer nemuzes slyset, coz ti bude hodne kazit prostor.
o 27.12.2010, 16:13 | jendoslaf
no přední repra i ovály mám na radio. zesik táhne jen subwoofer v můstku.NO CHLAPI DALI JSTE MI DO HLAVY HODNĚ BROUKŮ :o) asi to teda trochu zase předělám.Ale i tak se mi líbí jak to hraje. kompa jsem nikdy neměl a pořádnej basák taky ne. jinak nikde mi nic neklepe ani nedrnčí. v těch dveřích to hraje fakt dobře takže tlumit víc nebudu.ty vejšky předělám, a zesik dám zespodu na plato.
Myslíte si že by bylo dobrý dát místo oválů tyhle samý kompa taky?
JINAK VŠEM MOC DĚKUJU ZA KOMENTÁŘE. RÁD SE PŘIUČÍM
o 27.12.2010, 16:23 | endru.ondra
Ne zadní repra uplně vypustit.
o 27.12.2010, 16:27 | jendoslaf
a PROČ?to nebude tak dobře hrát ne?
o 27.12.2010, 17:42 | Seat Power
zadni repra klidne nech,ale jen na radiu,predni repra dej na zesilovac a ten zadek nech trochu v utlumu jen jako dokresleni
o 27.12.2010, 17:51 | M@rtin
Jako všichni ostatní, přední repra na zesík, vejšky aspoň k zrcátkům jako jsem měl v první "lepší" instalaci ve Feldě. A zesík? ten bych na plato hodil zespoda, aby to nebylo lákadlo pro zloděje, když to stojí celej den někde před "kolbenkou"
o 27.12.2010, 19:34 | noclue
ten sub je za dane peniaze velmi dobry, mal som raz na skusku..

ako bolo napisane>
cele plato by som vyhodil
ovaly predal
vysky na zrcatka alebo A-stlpik.
o 27.12.2010, 19:47 | dragoczskill
ještě k tomu zesilovači bud bych udělal na zadní stranu sedačky rám z mdf a do něj schovat zesík a pořádně přišrubovat nebo jenom čistě ho hodit dozadu na sedačku nebo pokud máš místu u rezervy.. A ty ovály bych taky hodil preč :)
o 27.12.2010, 20:22 | D-door
Pokud chces slyset pravdu tak to je otresna instalace:o)
o 27.12.2010, 20:32 | jendoslaf
no pánové zejtra jdu teda předělávat :o) díky za komentáře
o 27.12.2010, 20:37 | Seat Power
otresne bych nerekl,kazdy nejak zacinal,ale chce to proste pred montazi vse promyslet a ne to bezhlave poskladat jen at uz to hraje.
o 27.12.2010, 20:51 | bassmistrkuca 8
si docela sebevrah stim zesem na plate,zbytek no coment,poslechni ostatni a z vysledku budes mile prekvapen
o 27.12.2010, 21:32 | Vydra
Zase až tak zlé to nie je. Treba spraviť len nejaké menšie úpravy a bude to v pohode. Ak neodflákol inštaláciu, čo z fotiek nie je vidno, tak estetika nemá vplyv na akustiku...

predné dvere – výškový reproduktor hore, nemusí byť zrovna pri zrkadle, mne sa viac osvedčil kúsok pod ním

plato – dať celé preč aj s reproduktormi, ale na to prídeš až časom, že to tam nie je treba, zatiaľ ho teda kľudne nechaj

zosilňovač – upevni priamo na operadlo zadnej sedačky, ale lepšie by bolo spraviť na to dosku z MDF, kde by to lepšie držalo a takisto by si na ňu mohol dôkladnejšie upevniť všetky káble. Najlepšie riešenie je spraviť dvojitú podlahu. Nič neuberieš z úžitkovosti, všetko bude diskrétne ukryté, ak si dáš s tým viac práce, tak sa dá spraviť aj SW do rezervy. Potom už nič nemusíš z kufra vyberať, ak chceš niečo väčšie previezť, stačí všetko iba prekryť niečím odolným. Ja som napr. používal pôvodný koberec, ktorý som na dvojitú podlahu položil.

Feldu som mal rozobratú skoro do šróbika, je to dobré auto na prvú vážnejšiu inštaláciu.
o 27.12.2010, 21:33 | Vydra
nejaké foto na inšpiráciu

foto k příspěvku  od Vydra

o 27.12.2010, 21:34 | Vydra
SW v rezerve

foto k příspěvku  od Vydra

o 28.12.2010, 01:17 | swep
Seat Power: kazdy nejak zacinal, to mas pravdu, ale v kterem roce?
o 28.12.2010, 10:52 | hifim@ni@k
Pokud jsem dobře četl, tak se nikdo nepozastavil nad provedením dveří "doorboardy jsem tam nacpal mdfky 130tky,a na ně jsem dal středy teprve. dveře jsou vytlumené pouze gumovým kobercem.Nikde mi nic nerachtá ani nedrnčí".
Pokud jsem to správně pochopil, dveře nejsou uzavřené.

[ Link ]
o 28.12.2010, 13:34 | M@rtin
kufr pro inspiraci

foto k příspěvku  od M@rtin

o 28.12.2010, 17:33 | koupi
mužeš ty výšky vytáhnout mezy tapecem a sklem uplně nahoře když by se ti nechtělo to nějak složitě tahat,bude to o hodně lepší než jak tady psaly hraje ti to do nohy.a tu výšku máš tak skoro 1m od sebe.
Aten zesík jak bylo vsáno dvojitá podlaha nebo na sedačky neba se dá přidělat i na bok k blatníku jen chtít.
Ale dá to vše dost práce ale pak to podle toho vypádá.
o 28.12.2010, 17:58 | jendoslaf
můžeš mi to ještě vysvětlit jak tahat kablíky? nechce se mi rozdělávat tapec
o 28.12.2010, 19:30 | jasisoft
boze moj, na filcke rozobrat tapec je 5 minut roboty, prekonaj svoju lenivost a pojde to....
o 28.12.2010, 19:58 | jendoslaf
to není o lenivosti,ale autům vůbec nerozumím. a nechci nic poničit.
o 29.12.2010, 18:54 | Midnite
jasisoft: no řekl bych že u míň, než 5 minut :)
o 30.12.2010, 21:16 | Kesam
co to kurwa je nahoře? Nebudu to číst celé,ale lepší aby ti to ukradli než aby ti ten zesilovač urval palici při nějakem creši :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.398 sekund.