Navštíveno 4612x

Ahoj, prosim vas o radu. Snazil jsem se tu hledat ale nejsem z toho moudrej. Chtel bych si koupit nejaky lowend tzn do 3k. Predstavoval bych si kompa dopredu koax do zadu. Oboje 165mm. Predek je omezen montazni hloubkou 60 max. Zadek je jedno. Vubec netusim jake znacky se drzet. Crunch, HERTZ, Kicx, Sinus live.... Posloucham dnb, techno, house. CHtel bych to povesit na Alpine iDA - X301RR. Děkuju moc.
Nevím proč by měly být repra za 3 tis low-end :D Jinak já mám U-dimension
[ Link ] a poslouchám co ty . Jinak tyto repra mi doporucilo více lidí .

28.12.2010, 19:27 |
Aegis Asi to máš do Fábky, co? Tam je blbá montážní hloubka. Nejvíce se tam dávají: U-dimension EL comp, Hertz DSK a PowerBass S-6C/L-6C
u-dimension, spg rada od alpine, b6a od dls, kikx icq, slx alebo sax od rainbow.....je toho viac....

28.12.2010, 19:39 |
lakokote | Upraveno: 2010-12-28 20:47:43
No tak priznejme si ze 3k nejsou zadny zazrak... Myslim tim za 4 repra, ne jen za dvoje. Nerikam ale ze to nutne musi byt smejd!
Jinak je to do Hondy Accord. Vadi tam tomu sklo.
Hned to du okouknot. Zatim diky vsem.
Tak jsem to tak nejak okoukl... Co vy na toto:
Kicx ICQ 6.2 - predek
Kicx ICQ 652 - zadek
nebo
Hertz DSK 165.2 - predek
Hertz ECX 165.4 - zadek
Urcite bych rovnou tlumil dvere - mrkni sem na nasi akci, ktera trva pri objednani zbozi do 31.12. - moc casu uz neni :-)
[ Link ] Takze bych doporucil nejdrive dat kompa dopredu a kdyz nebudes spokojen, klidne jeste neco dozadu. Dobre namontovane komponentni reproduktory ve vytlumenych prednich dverich ale hraji moc pekne.
Tj. treba:
[ Link ] + 4 desky tlumeni nyni muzes mit za 2070+777 = 2847 Kc vcetne postovneho
Usetris tim slusne penize.

28.12.2010, 20:42 |
wefa Měl byste někdo srovnání třeba právě U-dimension s Kicx ICQ 6.2 a MTX Audio T6S652
[ Link ] . Zajímalo by mě srovnání zejména s MTX, neboť o nich uvažuji, popřípadě o model vyšší.
S tlumenim urcite pocitam!!! Jen musim pockat, protoze mi na auto padl snich a pomackal mi dvere. Kdybych to vytlumil ted, uz se tam nedostanu bez poskozeni tlumeni. Budu to delat az jaro/leto spolecne s opravou dveri. Jen bych se zeptal, jestli se vyplati tlumit zadni plech pod oknem kde bych rad usadil koax repro - neni to plato.
BTW, co je lepsi? Dat do zadu stredobasy nebo koax? Nechci pouzit subw...
nic..v zadu prece nesedis tak bych tam rozhodne nekupoval zadny drahy dela.Budto bych tam nedal nic nebo jen nejaky obycejny koaxi,nebo klidne i kompa.Do predu bych osobne narval tohle:
[ Link ] ..jinak,proc nechces sub?
Nebudu se už opakovat. T6S652 jsou naprosto diametrálně odlišné reproduktory. Pokud by se někdo chtěl přesvědčit, může se zastavit a poslechnout přímo ve dveřích.
lidi sám sem měl v autě nejdřív Crunch GTR potom Kicx GFQ a po konzultaci s pár lidma sem se rozhodl pro MTX T6S502 zapojený na podobném zesíku a neprohloupil jsem ptz.ty kompa co jsme měl předtím to je fakt hruza děs fakt po zvukové stránce je MTX proti těmto výrobkům uplnej bůch.Schválně se zkuste nejdřív poradit třeba s Jirkou Karlovským než koupit nějakou sračku která je jen kvuli ceně dobrá:-)Jirka vám k tomu řekne víc a mužete si to přijet k němu i poslechnout a uvidíte že mezi tím je fakt obrovskej rozdíl.
coz o to, ja bych do tech MTXek klidne sel... ale montazni hloubka 66 je strasne moc. To tam nenarvu. Leda ze bych vzal 130ky. To mi ale pripada skoda. Nevim jestli jsou tak kvalitni ze budou hrat lepe nez 165mm kicx icq 6.2ky. Co vy na to?
Jinak subw tam zatim nechcu. Nebudu furt vozit kysnu a navic bych musel koupit zesak. Tohle v planu zatim neni. Nerikam ze se to nemuze zmenit. Myslim ale ze bych to nevyuzil. Nejsem hifi maniak a vzdy mi stacili jen repraky. Proto jsem se ptal jestli treba toho plata dat stredobasy ktery umi treba i 30Hz a udelat si z toho plata jakoby subw. Co myslite?
tak dle mě osobně ty mtx t6000 zahrajou lépe než kicx icq (můj subjektivní pocit), už jen díky středobasům které basují víc než u kicx.
Otak: konkrétně KICX GFQ bych vůbec nehanil, protože to jsou opravdu supr reproduktory, jak na zesík tak na rádio...
Druha vec taky je, jestli vubec existuje nejaka redukce ze 165 na 130... Nejak jsem to nikde nenasel.U tech 130 mm MTX T6S502 by bylo vyhodou, ze bych nemusel rezat do plechu dveri.
boze moj, citas niekedy aj po sebe co napises ? "jestli vubec existuje nejaka redukce ze 165 na 130" aky by to malo zmysel a ako by to fungovalo ? skus nad tym porozmyslat a mozno dostanes nobelovu cenu... do accorda dostat 165ky repraky nie je nic zlozite. staci mdf kruzok a trosku rezania do plechu, nic viac...
Uz jsem tu jednou psal, ze 66mm tam nedostanu kvuli oknu a tapecu. Takze pokud bych sel do tech MTXek tak pravdepodobne budu muset vzit ty 130ky. Precti si to co je nahore nez zacnes vysirat s nobelovkou... A bastleni do plechu bych se rad vyhnul taky.
mdf kruzok 16mm pod tapacir zmestis a predpokladam ze je to starsi rocnik tak pod tapacir kludne zmestis aj dva co mas bonus 32mm, cize ti zostane 34mm ktore tam v pohode zmestis..... skus sa pohrabat v galeriach tu....
[ Link ] a neurazaj sa, ale fakt to bola blbost....
Diky za odkaz... Bohuzel tam jsou jen sw zastavby. Skusim jeste neco pohledat. Je to acco 98-02.
[ Link ] nejsou tam jen sw zástavby, ale naprosto vše
Jasne ale pro muj model (sedan) tam jsou jen zastavby do kufru. Coupe je uplne jinde.

30.12.2010, 15:37 |
prohifi.cz | Upraveno: 2010-12-30 16:37:49
2 otak88: vaz dobre slova, co napises. Pokud neco neumis spravne namontovat nebo si to zrovna nesedne s ostatnimi komponentami, neznamena to hned, ze jsou dane reproduktory spatne.
2 lakokote: vsichni, kdo chteji co nejlepsi zvuk, se snazi do auta dostat 165ky stredobasy za kazdou cenu, i kdyz maji rezat pulku dveri... a ty se snazis opacne misto 165ek dostat 130ky.
Vetsi stredobasy maji svuj smysl - vetsi plocha membrany, vetsi sance zabasovat. Ver, ze lide, co to tak delaji, nejsou hloupi a vedi, proc to delaji.
Urcite bych se tam snazil dat 165ky, zvlaste v tehle cenove kategorii.
to prohifi: dik, to je co jsem potreboval slyset. ja v tomto nedelam a nemam zkusenosti. logicky se se to zda jasny ale radsi se poptam, protoze jsem MTX v zivote neslysel hrat a vubec nevim jestli bych poznal rozdil 130 vs 160 stredobas. to je nicmene duvod proc jsem to tady zalozil.
Jeste jednou dik. Budu se drzet 165ek. MTX je jasnou volbou. Pokud tam nenarvu T6k pujdu do nizzsi rady ktera nema tak velky magnet.