Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > slabší zes vs. silnější repro

o Navštíveno 3169x o
o 01.01.2011, 20:50 | mmozga
ahoj.žádám nejzkušenější hifisty.jak je možné že jsem odpálil FLI Frequency 15'' 400Wrms 1200Wmax citlivost-91db na zesaku MAGNAT ROCK 800 4x110rms a 2x270Wrms (v mustku)byl na mustku takže do něj šlo 270Wrms. muže mi tohle někdo vysvětlit?jeden váš kolega mi tvrdí že silnější repro na slabším zesíku bez dobré kontroly se ničí až zhoří úplně..?a taky tvrdí že je lepší mít silnější zesák a slabší repro..že se toutou kombinací nepoškodí repro(při rozumném naladění)copak silnějším zesákem neodpálím slabší repro a naopak ano?díky za názory..budu moc rád když mi tohle objasníte jak to je..

o 01.01.2011, 21:11 | dragoczskill
a jakou impedanci měl ten basák ?
o 01.01.2011, 21:34 | TommyDS | Upraveno: 2011-01-01 22:36:25
Odpoved jendoducha - nestacila ti hlasitost, ktoru daval ten woofer, vykuril si tomu cim koncak zosilnovaca isiel do skreslenia a toto skreslenie ti odpalilo cievku na woofri ...

Vzdy je to o sluchu - kludne mozes na silnejsie repro zapojit slabsi zosik, ale treba to nastavit tak aby zosik nesiel do skreslenia ...

Samozrejme za podmienky ze odpalenie toho woofra nesposobila nejaka chyba zosilnovaca - skrat alebo jednosmerny prud na vystupe ...
o 02.01.2011, 00:29 | mmozga
jasne..diky..a co to je prosímtě jadnosměrný proud na vsrtupu,popřípadě jak tomu zabráním..?dik
o 02.01.2011, 00:30 | mmozga
basak měl 4ohmy
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5012 sekund.