Navštíveno 4706x

Ahoj,tak si tak jedu autem a najednou,praskání pískání no hrozný zvuky. Tak sem nechápal a od ty doby dělá muzika tohle to..při vypnutí mi lupe v reprácích jak blázen, a při přehrávání v otm i tuká nebo co to dělá no poslechněte sami..Myslíte, že je problem kde?
[ Link ]
dle me to bude radiem, vyzkouset jiny a todle pak dat pripadne servisovat
Nebo nemáš někde spojený plus s mínusem ? myslím od zesilovače/rádia ? mohl se prodřít. Já mam taky pioneera a nedělá mi nic takového samo při uplném vypnutí v tom trošku lupne
Ty jo mít spojený + a - tak to asi odkouří pojistku ne? to snad nemám..mám to docela dobře tažený a nepředopkládám že by tohle se stalo..jo a navíc při zapnutém motoru sem zjistil to začalo pískat jako svině,pod plynem. Musim zkusit jiný rádio no..akortá škoda že žádný nemám tak budu shánět.
já už to mněl tenkrát u 88RS ,akorát jen lupalo!!!tak sem to dal do basysu a 1200kč za práci a 12korun za mute tranzistory. Naštěstí tohle 88RS2 je v záruce no,ale stejně mám já smůlu asi na tu tehcniku.
Takže za jízdy ti v tom píská jak blázen a při vypnutým motoru ti v tom lupe... Lupe jenom jedna strana nebo obě??? Lupou jenom středobasy??? Co dělá basák???
já jsem myslel signálové ne napájecí kabely :)

03.01.2011, 00:32 |
dejvyxxx | Upraveno: 2011-01-03 01:34:46
Radeg:- Basák tedka mám vyndanej kvuli cestování,ale lupe v tom pořád i při zaplym ai při vyplym a plus při jízdě píska po plynu. Lupou obě strany..a snad i vejšky..no hnuss :(
tak signály ještě bych moh zkontrolovat pravda ;) to by se vysvětlovalo všechno no..Ale kdyby to bylo nějakym cinchem byl bych sakra rád :)
pokud zjistis,ze je to tema RCA,mohu opravit..
www.autohifiservis.cz
Takže dneska jsem dal do auta jiné rádio a dělalo to taky bordel... Poté jsem dal zpátky rádio svoje a přestalo mi lupat v reprácích ovšem přehodil jsem zesíky z výšek zesík sem ho dal na středobasy a dělá mi to ted to samý co předtim na začátku nahrávky viz výše při nízké hlasitosti.. tuk tuk tuk tuk tuk z reprákuuu. :( už sem marnej..asi to vezmu a vyhážu a bude pokoj...ach jo.
Ty singnálové kabely jsi skontroloval ?
dal jsem tam jiný RCA kabel nooo :(
skus pustit třeba z telefonu do zesilovače přes rca nějakej zvuka a uvidíš jestli to náhodou nedělá rádio
a kukni taky od zesiky do repraku
Takže takže,,když připojím MP3 na RCA tak vše v pořádku tudum..tudíž co ??? asi kostra že?? no asi takhle, má se nějak speciálně ukostřovat rádio? s ISO konektoru mi vedou různý barvička a jedna která je modrobílá a je vedle červeného drátku druhá pozice dole zprava je prázdná,jen z toho izo konektoru vede kousek kabelu..Má se to něka mpřekostřit aby se odstranilo ručení??? Nikdy sem to teda neměl ale třeba by to mohlo pomoct co myslíte ?
ten bílo modrý káblík je + co leze z rádia (ovl.el antény,remote....) ten bych tedy na kostru nedával :-))
ten remote kablík sem nemyslel je tam ještě jeden kterej nejde z rádia ale z toho Isokonektoru.
Tady ten sem myslel,samozřejmě jde z rádia ještě ten samej a ten je na Remote zesíků. Nevím no už tak přemejšlím co bych kde ukostřil.Asi půjdu ještě jednou od baterky :-/

Na dokostřování se vyser maš někde prostřelenej kabel. Jen jde o to najít kterej to je a kde :-(
Myslíš jo? Nevim no to je v prdeli. z ničeho nic :(
není na to nějaký měřák nebo něco čím se to dá zjistit?Sem uplně v pasti uááááá

09.01.2011, 13:48 |
Radeggast | Upraveno: 2011-01-09 13:48:52
Takže jsi vyzkoušel jiný rádio i jiný RCA kabel a dělá to pořád, jo??? Při připojení nějkakého exteráku přímo na zes, tak to nedělá... Je tak???
To je 2 kanál a zapojeno pasivně???
EDIT: Klidně zkus proměřit normálním měřákem RCAčka a kostru auta...
Radeggast: řesnš jak píšeš. Z MP3 to nedělá , jiné rádia to dělá. Jinak je to zapojené v aktivu na 2 dvoukanály,jedenv ejěky druhej středobas.Dělá to blbosti při napojení středobasu na jeden či druhej zesík.
Co prohození RCA výšky/středobasy. Při jednom zapojeném RCA ti to taky dělá???
Pokud ti to dělá po připojení středobasu tak je někde střihlej kabel a jde ti to přes kostru do radia a proto ti to MP3jka nedělá zkus spojit středy se zesíkem externě kabelem a uvidíš zda je problém tam.Pokud jo zbívá jen určit která strana a vyměnit kabel.
prosimtě já sem natáhnul jen zvlášť středobasy do zadu do kufru na dva kabely uplně nový a dělalo to to samé co to dělá na středobasy ve předu :-(
nebo jsi mněl na mysli kabel jako z rádia jo???
Tak pokud už jsi vyloučil všechny komponenty a všechny cesty tak nevím. Snad jen zkus natáhnout zkusmo + a - od baterky k radiu zda není problém v napájení rádia. Původní repro kabely na isu máš předpokládám odpojené
Panobže tak už na to seru :D Natáhl jsem zkusmo plus i mínus od baterky jen na radio a dělalo to stejně :(
Takže rekapitulace:
*Nedělá mi to problém a hraje to normálně pouze když dám jako zdroj zvuku MP3ku
*Když dám jakékoliv rádio blbne to !!!
*Při vypnutém klíčku to praská v reprácích a ťuká, jako rušení
*při zapnutém klíčku to zkrátka pískááá,ale to jen moje pioo,když připojím Alpinu tak to zase praská ten středobas při vypnutí a zapnutí. JE možné, že je pio na tu závadu citlivější.
Tak už vážně nevííím.Ani nevím kam s tím zajet aby mi to spravili,případně poradili.
Mám chuť si koupit kuli tomu jiný auto :D
Zkus ještě napíchnout rádio na nějakou baterku nebo zdroj mimo auta
Tak jsem zkusil zapojit jinou baterku ,jinej zdroj než je origo baetrka.Takže jsem vyloučil věci jako jsou Diody či kondíky na altíku. Ovšem u repráků probíhá rušení na obou zesilovačích,tudíž i zesilovače v pořádku.Tak ted už jen asi zkusit prohlédnout reproduktorové kabely,jinak fakt nevim.Zajímávé je že s MP3ky jde všechno bez problémů,ale to možná proto že není MP3 ukostřená a tak to nepošle to rušení.Jinak si to nedovedu vysvětlit.Pokud zítra úpřipojím repráky a bude to dělat pořád tak už snad jen zápalky a benzííínn :)