Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Vytlumení v kabriu

o Navštíveno 5570x o
o 12.01.2011, 15:13 | LANiN | Upraveno: 2011-01-12 15:18:31
Ahojte, chtěl bych se na vás obrátit, jak bych měl vytlumit kufr v kabriu. Dveře a boky v zádu mi jsou jasný, jen nevím jak na kufr.. Chci dělat zástavbu pro sub na stranu a když jsem se ptal kluků na R19 klubu, tak došlo na 3tvrzení..
1) vytlumit komplet celý kufr i dveře
2) vytlumit jen kolem zástavby
3) vytlumit jen dveře a spodek kufru ..
Jde mi o to, že po sundání značky mi dosud v autě nic nedrnčelo, nerezonovalo ale vytlumení prý zlepší kvalitu a směr šíření hudby, a jelikož nemám střechu, měla by tam být asi nějaká finta jak na to abych z toho měl já větší požitek..
reproduktor mám PoweBass M-12 a zesilovač Carpower POWER-2/250.. O kompa se teď nezajímám, ty přijdou až bude hotový zadek ale přemýšlím o stejné značce repra tj PB ..
Hlavně mi jde o to, abych při případné prodeji mohl dát vše do původního stavu ale tlumení sundáávat nebudu, jde to špatně až vůbec :D

foto k příspěvku  od LANiN

o 12.01.2011, 15:15 | LANiN
A takhle jsem to měl dosud.. SW by měl jít na levou stranu, na výšku se tam nevleze, tak bude muset být otočen ve směru jízdy tj čelem k vratům kufru, zesilovač asi zapustím nebo úplně schovám pod bočnici, která povede až k opěradlům..

foto k příspěvku  od LANiN

o 12.01.2011, 15:19 | LANiN
PS: na druhé fotce je Helix P10.. ten tam nebude, bylo to jen dočasné řešení :D
o 12.01.2011, 15:30 | tomas.V
vytlum všechno co jde. Mám komplet celé auto (určo 50kg +) ale vůbec toho nelituju
o 12.01.2011, 19:25 | Midnite
to je prasárna ty kabely
o 12.01.2011, 19:52 | Bladzej
Vytlum celý. Nejlíp Braxem a pláty tlumení. Hodně lidí si chválí STP, ale neměl jsem ho v ruce tak nevim. Ozvučnici udělej pevný stěny. Ve finále si pohraj s uloženim kabelů.
o 12.01.2011, 20:38 | rover (WoodTech)
V tomhle případě bych netlumil vše, jen boky kde je větší kus plechu bez nějaké vzpěry a víko kufru na stejných mítech.
o 13.01.2011, 10:22 | LANiN | Upraveno: 2011-01-13 10:26:57
Tak jsem na tom asi stejně jako na klubu :D

Midnite: jak jsem psal, bylo to jen dočasně :D jako final chci aby to bylo pěkný a nic ničemu nezavázelo a zabíralo co nejméně místa, už tak je ten kufr jen na "stan" :D

rover: takže jestli chápu, netlumit celé ale jen něco? jsi si jistý?? abych to pak nemusel rozdělávat a předělávat, páč ten kufr je fak malej a podruhe se mi do něj lézt už asi chtí nebude :D ... takže spodek kufru asi nemusím? tam už je nějaké "tlumení" od výroby a boky taky ne, protože ty jsou vystužené dvěmi přepážky, podběhy jsou taky dvojté.. takže vytlumit jen vrch kufru a víko kufru protože tam je jen holý plech.. každopádně jsem chtěl poté ještě celý kufr dávat do koberce aby nešel vidět jediný plech už jen z důvodu abych je něčím někdy nepodrápal..

Bladzej: ozvučnice bude jak jsem psal uzavřenka a bude mít 3strany ze dřeva ale zadní stěna bude lamino (bude dělat kamarád, já s tím neumím), kvůli podběhu který tam zavází pro litráž aby to bylo celý ze dřeva. a ke kabelům to samý co jsem psal na komentář od "Midnite"
o 13.01.2011, 23:32 | hifim@ni@k
V podstatě můžeš zkusit pustit hudbu a kde to bude drnčet tam to polepit tlumením.
o 14.01.2011, 14:29 | LANiN
V tom případě to tlumení není vůbec třeba ...
o 14.01.2011, 19:43 | rover (WoodTech)
Jsem si naprosto jistý,neb čím víc tam toho nalepíš tak tím víc to zabiješ. V tomhle případě je ideální dát subwoofer kamkoliv jinam než do kufru .
o 15.01.2011, 09:21 | Bladzej
Add proč jsem napsal vytmlumit komplet. Bral jsem subjektivně, takže se můžu mýlit.
Takle se zvuk bude šířit všude, ale když se to vytlumí, tak se všechno spevní nebude drnčet, ale jakoby se "popožene" (teď mě nenapdá spravně vystihující slovo) přes přepážku do kabiny.
o 17.01.2011, 07:06 | LANiN
hm, udělám kompromis a vytlumím to prozatím jen kolem "bedny" a dveře kufru.. Jestli bude zvuk "lepší", zkusim toho vytlumit víc ;)
o 17.01.2011, 12:11 | Bladzej
Lanin: ještě k tý laminátový bedně, respective "polo" laminátový. Právě s tou tuhostí jsem měl na mysli dostatečnou tlouštku=>vrstvy laminátu.
o 17.01.2011, 20:47 | LANiN
Bladzej: já s laminem neumím, to mě bude dělat garážový kolega, s laminem zkušenosti má i nějakou tou zástavbou takže se nebojím, navíc mu budu "funět" za krk :D
o 18.01.2011, 18:30 | doronel
Pokud nic nedrnčí, tak co chceš tlumit? Nikde tam nevidím žádný průchod do kabiny. Ten sub je uvězněný v kufru a hraje jen do kufru - ergo, čím víc vytlumíš, tím méně ho budeš slyšet :-)
o 19.01.2011, 07:10 | Newman

foto k příspěvku  od Newman

o 19.01.2011, 07:11 | Newman

o 19.01.2011, 07:14 | Newman

o 19.01.2011, 07:19 | Newman
+ boky, podlaha, atd. Jestli to chceš udělat pořádně, tak si připrav pár tisícovek.(někomu jsem to tlumil na zakázku).
o 19.01.2011, 14:22 | LANiN | Upraveno: 2011-01-19 14:23:48
Newman: peckaa :) více fotek asi nemáš? a nevíš jaký byl rozdíl ??

harry: tak přesně proto se ptám tady zkušených lidí ;) navíc uplně uzavřený není, na zadních sedačkách je tunel a víko pro lyže, ten se dá oddělat ale to je tak asi vše :D nebo nechat trochu povyklopené opěradlo zadnícz sedaček..

pak byla možnost dát sub na střed tulenu u zadních sedaček (do kabiny na zem) asi by to byla nejlepší varianta ale zase moc lákavá pro závistivé oči :-/
o 19.01.2011, 23:29 | endru.ondra
Helet jestli budeš mít BR bednu tak udělat nátrubek do vaku na lyže a ten mít otevřenej.
o 21.01.2011, 07:20 | Newman
rozdíl ? si děláš srandu ne ? na to snad nemusim odpovídat ...

* doporučuju si objednat vzorek materiálu od dynamatu a pochopíš hned.
o 24.01.2011, 22:50 | LANiN
endru.ondra: nene, bude to uzavřenka.. s bassref. bych musel udělat jednou tak větší bědnu, tím bych zazdil většinu kufru a to nechci :D

Newman: je mi jasné, že je zvuk "lepší" ale mi jde celou dobu o to abych to já jako řidič slyšel více.. protože doteď šly basy spíše slyšet jakoby za autem než v autě ;)
o 28.01.2011, 19:40 | hifim@ni@k
No, potom také záleží kde ten subwoofer ořízneš.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3297 sekund.