Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pomoc s kabeláží

o Navštíveno 3473x o
o 12.01.2011, 18:34 | dragoczskill
Ahoj lidi,
Mám fiatka bravo je to moje první auto mám v něm kompa od u dimension elcomp 6 zatím vzadu ovály které jsem nekupoval :) a 4 kanál od blaupunktu 4100B monoblok DLS CA12 a SW je JBL 1224a mám problém s uspořádáním kabelů viz foto . Někde tu na forku jsem četl že by se kabely neměly křížit a vtom je problém protože ať dumám jak dumám furt nemůžu dojít na to jak je natáhnout aby se nekřížili ale zas jsem slyšel že pokud mi nepíská v reprech tak to nemám řešit nebo prý pomáhá alobal ? Prosím poradtě někdo co a jak díky .

První fotka do jednoho záběru se mi to nevešlo :(

foto k příspěvku  od dragoczskill

o 12.01.2011, 18:35 | dragoczskill

foto k příspěvku  od dragoczskill

o 12.01.2011, 18:38 | dragoczskill
Žlutý smotaný je plusák přijde do horního dist, bloku má tvar T zelenožlutý je mínusák a příjde do made in doma distr bloku . Smotaný modrý je 4xRCA do zesíku .. menší jde do monobloku černý co jde z leva je z pravé strany a vede do komp černý co je v pravo je z leva a vede taky do komp moc nejde videt . A problém je v tom že se mi kříží plusák z mínusákem v levo a signál co jde do monobloku musí jít taky přes plus a mínus a taktéž dvoulinka co jde do komp na pravé straně auta ne fotky :) díky za rady
o 12.01.2011, 20:01 | Seat Power
tam jde oto aby jsi spolecne netahal napajeci kabel se signalovymi.
o 12.01.2011, 20:03 | dragoczskill
tak to nemám kříží se mi až tady na obz v jendom místě ..
o 12.01.2011, 23:20 | bassmistrkuca 8
reprokabl a plus a minus je jedno ze se krizi,cinche by nemnely,nejlepsi je tahat od predu jednou stranou napajeni druhou stranou cinche.mas tam docela chaos v tom
o 13.01.2011, 00:11 | dragoczskill
možná to tak vypadá ale z jedné strany jdou signálovky a reprokabel a zdruhé napájení a repro kabel .. problém je v tom že zesilovače jsou na dvou stranách ..
o 13.01.2011, 11:22 | bassmistrkuca 8
tak to asi stim nic nevymyslis,neresil bych to jak uz si rikal ze nemas prob.s odrusenim
o 13.01.2011, 15:31 | mmozga
a že jsou signalove společně s reproduktorovými nevadí?já mám jednim prahem napajeci a jeden signalovy na sub..ale ten dam nejspis pryc..nebo vadi to kdyz je jen na sub..?a druhym prahem mam vsechny reproduktorove a 4RCA na predek a zadek..
o 13.01.2011, 15:44 | tomas.V
signálovej můžeš mít klidně vedle napájení pokud není slyšet z repráků hvízdání, pískání a další bordel.....

...stačí zainvestovat do pořádnejch signálů a v 99% to vůbec nemusíte řešit. Setkal sem se s hodně signálama ze sad( Crunch, Acr, Dietz...) Signál vedenej druhou stranou než napájení zesilovače, přívodu proud ke světlům atd. a hvízdalo to jak o život. Po výměně signálů sem mohl táhnout kabel hned u napájení a byl klid. Tyhle signály ze sad jsou možná k použití na zesilovač kterej pohání woofer. NE na koaxiály, kompa!!!! Dobrej kabel je od Aiv s opletem např. [ Link ]
ale na stejné úrovni budou i Stinger atd.
o 13.01.2011, 17:19 | dragoczskill
Hmm dneska jsem to dodělal a když jsem tam dal výšky tak při jízde jse slyšet altec .. zesíkem to není páč to dělalo i na druhém ale skoušel jsem je i doma na rádiu co je hnané pc zdrojem a stejně vvnich šumí .. RCA kabel co vede k 4 kanálu není křížený ale je blízko napájecích kabelů a je to ACV 2 páry RCA .. takže vyměnit asi co ? nebo ješte skusím alobal
o 14.01.2011, 10:58 | tomas.V
ACV....tušim dobře, že ACR
bude to signálama
tyhle sra*ky hoď rovnou do kopřiv :-)
o 14.01.2011, 12:10 | dragoczskill
EE jak jsem psal ACV [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3384 sekund.