Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > DVB-T tunery - osobní zkušenosti

o Navštíveno 5457x o
o 14.01.2011, 12:49 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
Tak mě napadlo,že by nebylo špatné poreferovat z vlastních zkušeností o DVB-T tunerech do auta.Trochu se rozepsat o věcech,které v žádném popisu od výrobce nejsou.O umístění antén atd,atd.
Sám jsem už něco vyzkoušel,tak můžu zrovna začít :)

o 14.01.2011, 12:55 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
Jako první jsem měl tenhle bílý tuner od Asuka
[ Link ]
Montované ve VW T5 ,antény na zadních bočních oknech vodorovně.Tuner měl velmi slušný příjem (2 tunery),ale jeho mínusem je,že musíte stále manuálně přelaďovat pokud vyjedete z dosahu jednoho vysílače.nakonec jsem je začal montovat spíš do karavanů a obytných aut,kde se využívá až po zaparkování v kempu.

foto k příspěvku  od AUTOHIFICENTRUM Liberec

o 14.01.2011, 13:02 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
Další do VW T5...antény na zadní boční okna byla černá Asuka
[ Link ]
Tuner s o něco málo horším příjmem (opět 2 tunery),ale už s možností ukládání vyhledaných stanic do paměti.Funguje to tak,že naladíte stanice a pak během jízdy vyjedete z dosahu vysílače.Na ovladači se zmáčkne AutoScan a tuner si vyhledá případné další vysílače v dosahu.Takhle můžete objet třeba celou CZ.Při další cestě stejným směrem si tuner sám v paměti přeskočí na další vysílač.Chvíli to tedy trvá než se operace provede,ale je to pohodlnější.V tu chvíli se na displeji objevuje hláška "tuning na novou frekvenci".Tenhle tuner má slot na USB přes který lze aktualizovat SW nebo i nahrát pořad,který běží v TV

o 14.01.2011, 13:11 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
Od včera v moji T5 testuji tenhle 4 tunerový DAS DVB-T
[ Link ]
Příjem tipuji shodný s předchozími Asukami,takže velmi dobrý.Líbí se mi,že si měří sám nejlepší umístění antény v autě.Na displeji se zobrazuje graficky úroveň signálu a tak se dá s anténami laborovat a hledat místo které je nejvhodnější.Má automatické vyhledávání stanic,sám si je ukládá do paměti a zdá se,že i pod jeden název.To vyzkouším v neděli při cestě do Prahy.Další plusem je o cca polovinu menší ovladač.

o 14.01.2011, 16:17 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
bila asuka je za ty penize asi nej na trhu, skvely je ze ma pruchozi vstup i pri vypnutem stavu kdyz je externi zarizeni, nekostickuje ani v centru zastavby v praze
[ Link ]

cerna s usb s novym sw se jiz vyrovna bile
[ Link ]

a ted davame asuku mini
[ Link ]

Alpine tuner vyborny prijem, moznost ovladani v nekterych autech jako treba pres iDrive u BMW
minus je ze kostreni rca ze obcas prolinaji zvuky a neni pruchozi ve stanby stavu
[ Link ]

kenwood tunery vyborna zkusenost, vyssi ceny
stara 500E fungovala slusne, a nova 600E ma byt jeste citlivejsi
[ Link ]

pro original systemy jako BMW / Mercedes funguji dobre dvb logic (jen u VW group je potreba doladit kompatibilitu)
[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

za mne pomer vykon cena jako univerzalni pouziti je bila asuka
pro bmw a mercedes pro pripojeni do original systemu dvb logic
o 14.01.2011, 21:34 | Vasekkch
dvb logic vypadá jako super řešení ale ta cena je šílená :)
o 14.01.2011, 22:42 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
vaskkch
mno ma to dvb-t, av vsup, odblok za jizdy a vstup na couvaci kameru

takze cena je dle mne slusna, trea do bme stoji samotny vstup + odblok tusim 14tis

ono original tuner je priplatek tak 40tis, alespon u koncernu (jen 5m kabel k TV tuneru stoji na jarove 3.800,-Kc)
o 15.01.2011, 08:41 | Vasekkch
Řešení je to super a pokud to funguje jak má, tak je to super jak jsem řekl. Chci si pořídít Columbuse a rád bych to sfouknul i s tunerem.
o 15.01.2011, 08:48 | Vasekkch
V germánii jsem našel toto což má stejné funkce, taky se ovládá dotykově a cena uplně někde jinde

[ Link ]
o 15.01.2011, 13:56 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
s bmw , mercedesem, rangeroverem to funguje super

u vw group to trochu zlobi, ale snad bude vyreseno

tamto nevim, tuner sice funguje, ale asuka ma proste lepsi prijem

mam ho sam :-)
koupil jsem si ho na test protoze ceny jsou nizke :-)
koukni na fotku

foto k příspěvku  od kral007 (eXtrem-audio.cz)

o 15.01.2011, 13:57 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M) | Upraveno: 2011-01-15 13:58:33
za 5tis + 1ti za antenu + 1tis za druhou antenu to koupis jako Audiomedii
[ Link ]

o 15.01.2011, 13:59 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M) | Upraveno: 2011-01-15 14:00:47
no a nebo si ho muzes koupit jako clarion za 7.500 a vcene dve anteny :-)
[ Link ]

o 15.01.2011, 14:00 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
a jako jsme to resili ted ve ctvrtek do Superb II - AV vstup pro VW + odblok obrazu + asuka
o 15.01.2011, 17:47 | PAVELK
králíku co mi dáš do BMW aby to chodilo?
o 15.01.2011, 20:30 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
pavelK: dvb logic :-)
o 15.01.2011, 21:04 | ruffrider
Konečně pořádný zhodnocení autohifi werků - díky za to a doufám pánové že v tom budete pokračovat i s jinýma výrobkama než jen DVB tunery:-)
o 16.01.2011, 09:16 | cendler
hele JVC jste někdo netestoval, já jen že mi to leží skoro rok doma a ještě jsem pořád nezačal shánět antény na něj, které ještě nemám
o 16.01.2011, 11:13 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
cendler: JVC ano, ten taky neni u nas nejlevnejsi ale funguje velmi dobre
o 16.01.2011, 19:07 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
Takže dnes probíhal test mezi LBC a Prahou tuneru o kterém píšu výše [ Link ]
V podstatě je příjem srovnatelný s černou Asukou,žádné převratné zlepšení po cestě nenastalo,jen že si můžete sledovat jaký signál mají jednotlivé antény.To co je podstatné plus ke komfortu používání je přeladování vysílačů,které nezaznamenáte.S černou i bílou Asukou jsem TV zhruba u Ml.Boleslavi vypnul,protože nebyl signál a před Černým mostem opět zapnul.Na displeji mi blikalo třeba 2 minuty "Tuning na nové frekvenci" než tuner prohledal svoji pamět a přeladil a to se stalo někdy i v okrajových částech prahy. S tímhle zlatým DAS tunerem u MB vypnu a na Čerňáku zapnu..a hned koukám na program.V Praze jsem nezaznamenal přelaďování.
Černá Asuka má "prewiew" - sezan uložených stanic,kde lze dohledat tu zrovna funkční.DAS tuner to nemá,tam se zobrazují pouze ihned dostupné stanice včetně toho co zrovna běží a co bude následující program.
Jak ty Asuky,tak i DAS tuner má menu v češtině.
o 16.01.2011, 20:22 | clown
cendler ..
testoval :o))) mam v aute .. umi samo i mobile roaming, takze to prepina na dalsi ..,
ale anteny jsou velky, bez prisavek, na stresu jen obostranna penovka .. az pojedu za agentem Kralem007, aby umistil anteny jak patri poreferuji vic .. :o)

ale bohuzel bydlim pod vysilacem, takze signa na prd :o)) na Strakonicky a po Praglu OK .. , ale anteny mam zatim hozeny jen za radiem :o)
o 17.01.2011, 05:43 | cendler
clown : ti říkám už dlouho, radši mi je prodej a máš po starostech :-)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3221 sekund.