Navštíveno 3553x

18.01.2011, 20:41 |
Flash zdravim
chci se zeptat jestli jste někdo zkoušely PA basáky do auta mylim ty 15-18palcové beymy nebo eminnence a jaký ste dosáhli výsledky přece autohifi se odvijí od PA nebo nemam pravdu
předem díky můžete psát i na meila ale jen ti co to opravdu měly každej nezačínal na JL nebo GZ ale měly jste tam tesly jako já po učnáku :-D
předem dík
par diskuzi jsem zahledl na audiowebu tak tam pohledej.

18.01.2011, 20:47 |
Flash a ještě dotaz něco pro a proti
díky chci totiž založit auto na PA

18.01.2011, 20:51 |
Flash Seat Power: jj díky ale tohle je autohifi oni sou jen hifíci nerozuměj tomu navíc jak slyší autohifi tak vidí předražený věci a hroznou komerci podloženou nepravdivýmy udaji o komponentech auto hifi
ano,prave proto,tam se tomuhle hlavne venuji a reknou ti proc se to do auta nehodi.

18.01.2011, 20:53 |
Flash ale díky
taky sm udělal pokus a myslim že to nebylo nejhorší ale asi sem neslyšel pořádný SQ o to mi ani nejde spíš o tlak a tvrdý basy zatim sem nic podobného neslyšel

18.01.2011, 21:04 |
Flash Seat Power - tak podle toho když chtěl někdo dělat tlakovou hornu s 12palcovym carpowerem blackbass tak ho tam vysmály ale taky tam sou lidi co PA v autě maj ale nechtěj o tom mluvit.
Mě de hlavně o basy jako měl myslim El-Diablo
stál sem u kufru tak 20metrů a pořád sem ty bysy cejtil jak to duní a u auta si cejtil že se silnice jako chvěje ale ne viditelně ale je to cítit v botech
takový basy chci a nedal mi je ani hifo brutus ani hfi12s4 ale pa ano víš co a při slabšim vybuzením
diskutovalo se tu o tom už mnohokrát.. zkuse hledat i tady na foru
např.
[ Link ]
PA basák potřebuje proti autohifi wooferům mnohem větší oběm ozvučnice - pokud jsi ochoten obětovat pro 18" sub třeba 150L bednu, což bude plnej kufr a váha půlky auta, tak jeho SPL bude běžnejma autohifi wooferama nedostižnej. Otázka je, jak se ti to bude líbit v autě. Tam je třeba počítat s úplně jinym prostředim a charakteristikou zvuku, podle mě PA prostě do auta nepatří.
Ta Beyma je vyzkoušená. Více poreferuje třeba Wattman.

ta Beyma už ale neni profík jako takovej.. (gumovej závěs, menší citlovst atd.) já tedkon pořizoval basák a tahle Beyma byla taky jeden čas mezi výběrem, ale dočet jsem se že údajně pokulhává s kvalitou zpracování - odlepenej závěs, připečená cívka ačkoliv nedostávala nějakej extra výkon.. takže jsem nakonec koupil Eminence LAB 12, ale ještě mi tu leží v krabici, takže jak hraje ti zatim neřeknu :)

19.01.2011, 19:18 |
Boďa Tak to by mě zajímalo, jak jí někdo upekl cívku. Má průměr 100mm. Takovej průměr nemaj ani některý tovární bedny bassreflex :-)
Ale pokud mu tam třeba zes pustí stejnosměrný napětí...
Budu jí mít 4 roky a neměnil bych. S takouvou razancí a větší hraje pak už jedině PA.
Jednu chybu ale má. Při vyšší výchylce mlátí přívodní lanka o koš - membránu. Neni tam na ně moc místa. Ale vyřešit to samozřejmě ve fabrice mohli...
Já bych se PA v autě nebál. A velký objemy? Myslíte, že autohifi 18" bude hrát v 50-ti litrech? :-)
Dvanáctka v 50l bezproblémů.

19.01.2011, 23:27 |
1kw Také přemýšlím že bych dal tohle
[ Link ] do auta ale bojím se co to udělá, jaký to bude dopad na zvuk v tak malém prostoru auta. Také potřebný objem, výrobce uvádí 250l :(