Navštíveno 4668x

Chlapi na tenhle zes
[ Link ] chci dát dva tyto suby
[ Link ] . protože už jeden mám a chci přidat ještě jeden. Bude to šlapat bez problémů?:o)
Suby maj necelí 4 ohmy tak když je zapojíš na 2 ohmy tak by to mělo běžet v pohodě
[ Link ]
Bladzej:ty woofry maji papirove 500rms tudis budou mit o neco min ale zesik ma podle CEA 540rms pri 4ohm 1000rms pri 2ohm a 1500rms pri 1ohm.takže když to zapoji napr. na 4ohm tak do kazdeho pujde 540rms a jestli maji cca 430rms mozna vic tak to ukrmi a kdyz bude mit stale napeti a kabel 53qmm tak si myslim ze to bude v poho.
otak88: co znamená " woofry maji papirove 500rms tudis budou mit o neco min "
nejen, že píšeš jak hotentot, takže se to nedá číst, ale ještě jsou to blbosti..
Vencaf:tak píšu bez hačku no a?:-)pro tebe budu psát s háčkama:-)tak mi vysvětli proč to sou blbosti.

19.01.2011, 17:55 |
Bladzej | Upraveno: 2011-01-19 18:03:47
Otik88: takle to nemůžeš ani zapojit. Viděl jsi ten link od Endru.ondry? Tam máš nádherně ukázaný možnosti zapojení.
Papír snese všechno. A navíc neplatí pravidlo, že sub kolik má wattů, tolik se do něj pouští. Aby se hejbal, musí se krmit. Některý jsou žrouti velký, nekterý menší.
Edit: To že má psanej výkon Y na X ohmů, tak tam stejně neteče všechen, ale jen jeho část, protože pak začne zkreslovat, takže například Y 2/3.
doufám že se připojí nějakej profík a rozsekne to tu :o) nejlépe někdo kdo ty suby a zesik zná :o)
tyhle suby timto zesilovacem moc nenakrmis.Mam stimto zesilovacem celkem dost zkusenosti a rekl bych ze ralny vykon na ty 2ohmy muze byt cca 800w rms,ale je to jen muj nazor.
a vis jak se to rika-radci jeden a nakrmenej nez dva nenakrmeny :o)
Bladzej:ted v tom mám hokej:-)mám ten samí zesík a na něm zapojený 2xMTX T612 22 a na zesíku zapojený do 4ohm.
tak teďka mi řekněte jak teda silnej jeden sub bych mohl na něho dát abych využil sílu zesiku i potenciál wufru? je lepší na něho hodit nějakej co má třeba 2x2 ohmy a 800wrms, nebo prostě na něm nechat jeden 500 wrms?
Chlapy omluva četl jsem jiný zesík:-)a woffry mám zapojený na 2ohm všem se omluvuju:-)
Impedance se počíta:
Paralelně
Z= (Z1*Z2*Zn)/(Z1+Z2+Zn)
Sériově: Z= Z1+Z2+Zn
Otik88:
tvůj sub má dvě cívky po 2ohmech je to on:?
[ Link ] když máš ty dva suby, tak jedou na 2 ohmy.
Bladzej:omluvím se jěště jednou a tobě jsem trubka mám toho už přečtenýho hodně že sem si zesiky zaměnil s jinou značkou.takže omluva.
jj to je on.a jedou na 2ohm tak je to sparávně.
Otak88: možná by jsi se mohl zaměřit na čtení nějaké literatury o autohifi
a) CEA certifikaci mají jen některé zesilovače a Hifonics mezi ně nepatří.
b) Máš dva woofery o impedanci 2+2 Ohmy, zapojené na 2 ohmy.
c) Seat Power má pravdu a od toho se odvíjí to, co jsem ti řekl. Koupit baterku, natáhnout kabely (to máš splněné) a přepojit na 0.5 Ohmu. Impedance ti v BR bedně stejně vyleze.
d) O reálném výkonu se tu bavit nebudu, vím, jak se projevuje MTX Audio TH1500D (1x500/1000/1500W CEA RMS na 4/2/1 Ohm) a to je trochu jiné kafe.
Závěrem můžu jen doporučení, pokud chceš dostat z wooferů maximum a použít tento zes, pořiď woofery se zatížitelností kolem 500W RMS a impedancí 4+4 Ohmy. U dvou kusů je potom zapojíš na 1 ohm. Případně tak, jak jsem psal Otasovi, dvoucívky 2+2 Ohmy a dát na půl ohmu. (pouze v případě BR ozvučnice, kdy ti odpor roste) Můžu doporučit právě dva kusy T612-44 nebo 22, podle toho, jakou cestu si zvolíš, každopádně pokud 0.5 Ohmu, chce to dobrou baterku a kabeláž, pokud do toho nechceš až tak moc investovat, tak T612-44.
Revilohifi: A nebo si nedávat muziku tak nahlas:-)já jsem to spletl s jiným zesíkem.
revilo: takže dva ty ground zera ne e?
Pokud bych to měl uzavřít, tak tuto kombinaci nedoporučuji.
dobře a když upustím od dvou wufrů,tak jak by mohl bejt silnej sub a s jakou impendancí na tenhle zes abych to trochu v autě rozhejbal ?:o) chci víc než jen 500wrms :o)
no vybral bych 800-1000W a dvoucívku 2+2 Ohmy.
Otik: 18:11 tvuj příspěvek a 18:12 muj, tak to jsem to pouze dlouho psal. hňupa jsem z tebe nechtěl dělat. jen jsem radši vysvětlil, jak si dopočítat impedanci.
sry za OT.
Bladzej:Hňupa sem udál ze sebe sám pač se mi to popletlo s jinou značkou.
no a mě jste tady uplně zblbli. ale tedka už aspon vím,co mám hledat, že :o)
takže sonica 12 nebo 15 bude ideal co?:o) spíš tu 12 tku.

20.01.2011, 06:15 |
Mááša Volil bych dvoucívku 2x2 Ohmy s výkonem do 800 RMS, zesik má naměřeno 540/811/1105 RMS @ 4/2/1 Ohm, o reálném výkonu v autě se nebavím.... zapojení do 0,5 Ohmu bych v tomto případě neriskoval.
Sonic má poměrně mizernou citlivost, hrát samozřejmě bude, ale nevyužiješ skutečnej potenciál wooferu, můžu doporučit MTX Audio T812-22
[ Link ] odkud jsi? není problém sejít se a vyzkoušet.
no to bych si už moc od toho ground zera nepolepšil :o) si ho nechám,vždyt je novej tak si ho nechám :o)ale všem děkuji za odpovědi
Pomohl by sis hodně. Už i díky impedanci wooferu, kdy by jsi ze zesiku dostal o mnoho více...
Maasa:kde jsi nasel to realne zmereni vykonu toto hifa?
no a jeden 4 ohmovej basák se nedá zapojit na 2 ohmy na monoblok? aby do něho mohlo až 1000wrms? sory že se tak ptám,ale fakt jsem začátečník a mám maglajs z toho v hlavě :o)
aha :o) ještě bych se zeptal revilohifi jestli jestli tato ozvučnce od vás
[ Link ] by byla v poho na tohle ground zero. i když má mít litráž 42 litrů.A nátrubek jestli by taky byl v poho. Protože v tý uzavřence to je bída.
Chtělo by to trochu protáhnout nátrubek, jinak v pohodě.
takže koupit jiný a vložit místo stávajícího?

21.01.2011, 06:34 |
Mááša do toho GZka nedostaneš ani těch 500 W, právě kvůli zmíněné impedanci... na 2 Ohmy bys zapojil GZRW 12XD-AL (3,8 + 3,8 Ohm)
Seat Power: z CAR&HIFI 4/07

21.01.2011, 06:35 |
Mááša
takže tím nenakrmím ani to gz jo?:o(
tak a teďka mi řekněte jestli ukrmím tyhle pioneery 2. ty se mi líběj.
[ Link ]
na ty Pioneery je v pohode
a nakrmil by v pohode i Ty GZ,nevidim duvod proc ne,akorat by jsi je nenutil davat ze sebe vsechno,ale aspon mas jistotu ze Ti dlouho vydrzi...
taky si říkám že snad bych to i riskl a koupil to gztko druhý. dyť to nemám na žádný db drag.je to jen na hraní

23.01.2011, 05:01 |
el.barto | Upraveno: 2011-01-23 05:02:16
voe a to je takovej problem si ho od nekoho pujcit a vyzkouset si to jestli Ti to vyhovuje?
a jestli ho nekdo nema,tak si myslim ze kdyz prijedes nekam do prodejny,ze by jsi ho chtel koupit,ale nevis jestli budes spokojenej s tim jak to hraje,tak Te to taky nechaji vyzkouset....
nevim odkud jsi,abych Te pripadne k nekomu nasmeroval:-)
nebo dej pryc 12"sub. a porid si 15" sub. a budes spokojenej a ten Ti bude v pohode stacit jen jeden,takze je to na Tobe:-))
el.barto: To, co jsi napsal je pěkná demagogie. Subwoofery naopat zničíš dostatečně nevýkoným zesilovačem, jak výkoným. Je to jasně dané tím, že zesilovač neukontroluje subwoofer, ten ti začne dřív zkreslovat atd. atd.
co by neukontroloval na subu rady Radiactive?
pri testech mu doporucovali zes. uz od 250W...
s 250W ti bude hrát při nízké hlasitosti, ve vyšší hlasitosti se v tom bude už jen plácat.