Navštíveno 3540x

Zdravím, potřeboval bych poradi se zapojením druhe baterie.... co je potřeba, jaký káble,rele a další věci....? Chtěl bych ji do octavie někde do kufru.... má te někdo nějaký skušenosti ? Děkuji moc za každý příspěvek, aspoň zhruba co je jak potřeba zapojit a čemu se vyvarovat ;)
Rak162: mám ve Fábii druhou baterku v kufru, zapojenou napřímo 25 qmm z přední baterie. Dle pravidel Emma jistím kabel vpředu u první baterky a vzadu u zadní baterky. Jedu bez relé a takhle mi to vyhovuje.

21.01.2011, 15:32 |
Jozzo to už se tady na fóru řešilo
giuseppe: Ty baterie máš obě stejné, ja právě mam každou jinou tak nevím jestli by to nedělallo neplechu při zapojení napřímo bez relé ;) :D
v pohodě to tak nech. Já mám vepředu normal a vzadu dvě autohifi už skoro půl roku a pohoda.
Rak162: jako mcdodo, vpředu seriovka Bosch 74Ah, vzadu Odyssey 20Ah, zapojíš + na +, - na -(kostru), jinak by si z toho udělal 24V. Při spojení kontaktů ani malinké jiskření, nic, pohoda zapojení.
giuseppe:jakou mas tu 20Ah v kufru?mas nejaky link?diky
Seat Power: je to Odyssey PC680,koukám že je to 17Ah, zkratovací proud 1800 A, kupovaná přes AutoHIFIcentrum Liberec.
[ Link ]