Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > R: zapojení středobasů

o Navštíveno 4318x o
o 25.01.2011, 18:56 | tomas.V
Potřebuju poradit.
Minulej rok sem odjezdil sezonu s jedním párem komp XXX od Re Audio a naskytla se možnost koupit další středobasy XXX (pouze středobasy).
Teď je otázkou jak to zapojit. Předem říkám, že nemám prostor na další zesilovač a vlastně ani aktivní výhybku. Možná výhybku bych ještě někam nacpal, ale stejnak bych musel řešit zesik na vejšky.
Jeden středobas má impedanci 2ohmy (doposud dostával něco málo přes 200Wrms z Hifa 9404)
Napadla mne jedna věc a to:
1.Použít výhybku XXX a zapojit na ní sériově 2 páry středobasů a zmůstkovat 1/2 kanál levá strana a 3/4 pravá strana ...jen se bojim toho, že to výhybka neustojí

2. Sehnat výhybku s větší zatížitelností ( asi Morel) ...a zesik zapojenej jako v prvním případě

3. kompa (středobasy nechat přes výhybku 1 a 2 kanál ve 2ohmech a 3 a 4kanál zapojit na druhej pár středobasů a pustit jim plné pásmo

doorboardy už mám skoro hotové a určo nechci nechávat pouze jeden pár středů

o 25.01.2011, 20:00 | noclue
1. zmeni sa impedancia a tym padom deliaca frekvencia stredobysu ale deliaca frekvencia stredu bude povodna

2. zasa problem s impedanciou...

3. tiez hovadina

4. zohnat orginal vyhybku a cez nu pustit druhy par.... ale ani to nie je to prave...
o 25.01.2011, 20:18 | tomas.V
Noclue: hele bod č.2: když dám jinou výhybku stabilní do 4ohmů třeba ten Morel. Středobasy zapojim sériově tzn. budu ve finále na 4ohmech. V čem teda bude problém? Dělící frekvenci bude určovat výhybka. Moc dobře vim, že ideální by byl aktiv, ale ...jak sem psal o pár řádků vejš. Prostě to nejde a nepůjde :-((((
o 25.01.2011, 22:24 | CarMedia.cz
Výkonnostně ti nezbyde nic jiného, než využít můstky. Na to by ale chtělo mít zesilovač, co dokáže srovnat výkon obou můstků. Nejšťastnější varianta je podle mě sehnat i druhé vyhybky a zapojit je pres vyhybky do serie. I když upřímně jsem toto ještě nikdy nedělal a ani nezkoušel. čistě teoreticky by to ale mělo běžet v pohodě.
o 27.01.2011, 00:31 | noclue
ad bod 2: myslel si aj na vyskac? lepsie morely = 6Ohm
o 27.01.2011, 14:43 | plechovapapula | Upraveno: 2011-01-27 14:44:03
Inak kebyže ich zapojíš tak,že 1a2 kanál na tie ktoré sú komplet set aj z výhybkou a 3a4 kanál dáš iba na tie stredobasy tak by to bolo asi lepše,ako ich dať na mostík lebo 4-kanál mostiť no neviem...A to že by do nich išlo plné pásmo nieje problém lebo aj zosík má výhibku kde to vieš nastavyť..
o 27.01.2011, 19:12 | tomas.V
Noclue: jjj myslel sem, to se neboj. Ty vejšky maj impedanci 4ohmy, takže v tom bych neviděl problém.

plechovápapula: původně sem chtěl zapojovat do série středobasy...tzn. sem chtěl řešit pouze výhybku a to proto, že ty středobasy měly bejt v uzavřence (boardy uzavřenka cca 9litrů)
....jenže nastal velkej problém ani né s objemem uzavřenky, ale celkové natočení vs. hloubka středobasů
. Když jsem je natočil podle svejch představ a upevnil kroužky tak po posunutí sedačky na max. přední polohu nastal problém s tím, že jsem se zastavil bočním vedením sedačky o středobas...a to ve 2/3 posunutí. Nemyslim jen na sebe a čas od času řídí moje mladá a neviděl sem jedinou ženskou která jezdí na odtaženou sedačku :-))))
...nic je asi rozhodnuto a a to: tenhle rok nechám přední dveře tak jak sou s jedním párem komp.V zadních bočnicích 3dv. zůstaly ozvučnice po 8" wooferech asi 10 litrů tak jen vyfrézuju redukci na xxx středobasy a posadím je tam. Pojedou bez výhybky ořezané od hlubokejch frekvencí a myslim, že zas budu spokojenej.
Jsem rozhodlej, že tenhle rok to ještě odjezdim tak jak je (po 3 rokách letos jezdim i přes zimu) a nějak v příštim roce si konečně koupim vysněného Patrola kde nebudu muset řešit místo ani pro 2 woofery

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2931 sekund.