Navštíveno 4199x

Tak už konečně doma budu mít vše potřebné na to abych se mohl dát do práce....ale furt nevím jak to tam naskládat a nevím všechny vaše zkušenosti tak proto bych se rád zeptal co by jste mi poradily a jak bych to měl provést....
Za 1. "musíme" :D vymyslet jakým stylem co kam dát.... potom bude práce a atd.... myslel jsem si že bych udělal dvojité dno do které pří jde do místa místo rezervy.... věci jako lékárnička atd+ baterka druhá....nad to bude to druhé dno kde bych chtěl umístit zesík...a na to bych chtěl bednu...ale zase mi jde o to že nemám zase tak velký kufr...a chtěl bych to aby to za něco stalo a nebál se ukázat kufr kde by byly vidět kabely a tak ... :)
PS: všimněte si že dneska nemám žádnou chybu v textu :) pro ČEŠTINÁŘE :)
foto kufru

tak mohu skočit ještě všechno naměřit aby jste mohly vědět jak vysoký a jak široký ten kufr je.... a instalace je baterka hollywood SPV 20Ah zesik emphaser EA2500D a bedna Kicker 12L7 podle kufru se bude dělat bedna ale chtěl bych s tím nechat se změřit na DB....

rezervu jsem musel vyndat protože jinak by se mi tam nevešla bedna co jsem koupil s kickerem a podlaha mi šla o 8cm dolů....což jde...ale stálke nevím kde začí t a jak co přidělat a podobně no....
Instalací a inspirace je všude mraky, stačí trochu hledat.
Třeba zde:
[ Link ]
jj díky za odkaz ale nikde třeba nemohu najít to ...že když vytlumí karoserii v kufru tak když tam dají pak dřevo na to tak jak to dřevo přidělají?
Někdo použije samořezné šrouby, já jsem zvažoval nabodování matic. Používá se lepení, lepidlem na sklo atd. V podstatě stačí znát dostupné spojovací technologie a potom se pro nějakou rozhodnout.
takže mohu použít sikaflex a všechno takhle přidělat....
ale stejnak nevím jak to uspořádat všechno :-(
udelal bych dvojitou podlahu,pro zesilovac(e)baterku misto rezervy,a hotovo,nic bych vtom nehledal,jednoduche a ucelne,ale hlavne nezapominat na chlazeni zesilovacu.
no a to provést jak? jako třeba dát ventilátor od pc???
zdravím jen tak na okraj když každý radí místo rezervy a tady to vypadá že se bude auto používat jako běžné kam ji pak dáváte snad ji nevozíte za sedačkou. Taky by mne zajímalo jak se policajt tvářil kdyby mu někdo řekl že rezerva je na sedačce a baterka v kufru místo ni :) to jen tak na okraj nebo snad existuje nějaká metoda jak zlegalizovat vozidlo bez rezervy. Osobně vím že existují různé sračky na vylití gumy při defektu ale když gumy rozstřelíte totálně tak Vám nepomůže nic jen REZERVA
ano ano ano ....já třeba rezervu vůbec nevozím :D nemám jí kam dát...už takhle bojuji s místem...jinak se mi ten případ stal jednou...prorazil jsem pneu tak že jsem dojel cca 150m do práce a než jsem vyšel z práce tak mi brácha přijel to kolo vyměnit a já šel z práce rovnou do auta...pojízdného....a policajti? no s těma jsem nikdy neměl problém..tady mě znají a já málo kdy jedu dál jak tady po kraji....a jinak jsem zkoušel dneska dát baterku do auta a zjistil jsem že je poměrně ta baterka vysoká ...je možno jí dát na bok? jako na ležato???
A co třeba asisteční služba hodně jezdíš mimo kraj?tak si připlatim u povinýho asisteční službu když se mně něco stane tak zavolam. Jinak kolikrát si prorazil gumu ? Já teda ani jednou
jednou jedinkrát...a tak že jsem ohnul i liták ...le to tady zase neřešíme :) jde mi o to jak by tady lidi nainstalovali ty věci co bych tam chtěl mít :) jestli udělat dvojté dno nebo jestli dát zesík na zadní stěnu sedaček zadních atd.... :)
a máš i víc místa na bednu

endru.ondra. a co jako řekneš policajtům? že mám připlacenou asistenční službu?? To asi ne. Já se chci zeptat jak to provést legálně.
koupíš si dojezdovou sadu a stou můžeš jezdit bez problémů

05.02.2011, 21:21 |
BMWE30 | Upraveno: 2011-02-05 21:27:48
v autě je v povinné výbavě rezerva a hotovo s nějakou dojezdovou sadou neuspěješ a stejně to neřeší problém že potřebuje místo v rezervě. Jerry 159: co takhle vytáhnout zadní sedačky budeš mít místa nad hlavu
BMWE30: co takhle si přečíst novou vyhlášku? Rezerva v povinné výbavě není.. stačí dojezdová sada..
revilohifi: tak jsem přečetl a píší tohle :Náhradní kolo , nebo speciální sadu na opravu pneumatiky. Prostě by tam to kolo mělo být alespoň pro mne lepší pocit opravná sada je k ničemu ta je jen na prurazy
koukám na tu podlahu...já tam budu mít jeden zesík EA2500D a ten už takhle je velký...zítra ráno půjdu naměřit kufr a dám velikosti....a jde o to že zase ta bedna je velká na výšku.... to bude laborovaní :D už mě to přestává bavit...:D ale zase chci aby to nějak vypadalo....a ušetřit místo třeba na něco do kufru....
to, co bude dělat potom, co mu bouchne kolo, je mi jedno. Sám rezervu nemám. reagoval jsem na tvůj poněkud nevhodný příspěvek s obhajováním před policií. To bylo fakt mimo..
bmwe30: ted jsi napsal že "revilohifi: tak jsem přečetl a píší tohle :Náhradní kolo , nebo speciální sadu na opravu pneumatiky." důležité je tam to slovo "NEBO"
tak to bylo asi fakt mimo :)

05.02.2011, 21:53 |
mr.brain | Upraveno: 2011-02-05 21:55:24
Důležité je hlavně to, jak je vozidlo konstruované... neb v tomhle případě se určitě s rezervou při případné destrukci počítalo. Ale co, každý svého štěstí strůjce :) Pokud to povolil výrobce, no problem, pokud ne... atd.
Viz. odst. c §23 vyhlášky č.283/2009
vozidla, která jsou vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožňující nouzové dojetí; u vozidel kategorie N2, N3, M2 a M3 vybavení prostředky pro bezdemontážní opravu může být nahrazeno patřičným smluvním vztahem, na jehož základě bude zajištěna oprava poškozené pneumatiky nepřetržitě na celém území České republiky; toto ustanovení platí pro vozidla kategorie M1 a N1 uvedená do provozu před 15. září 2009 pouze se souhlasem výrobce nebo pro vozidla kategorie M1 a N1 stejného typu jako vozidla, která se uvádí na trh jako nová bez náhradního kola v souladu s touto vyhláškou. Toto ustanovení platí obdobně i na přípojná vozidla v soupravě s vozidly kategorie M a N.“
Z toho jednoduše plyne to, že kdo má vozidlo starší 15.9.2009 a nemá povolení od výrobce že nemusí mít rezervu, porušuje tuto vyhlášku, tudíž nesplňuje povinnou výbavu vozidla.
Edit: já bych to udělal tak, že bych rezervu zachoval, udělal tam víko přes který by ta rezerva šla v pohodě vyndavat a zesilovače bych dal jinam.
Jerry 159: tak to byl jen takovej nákres. Udělal bych tam jen do pulky dvojitou podlahu. tam kam tě bude zasahovat bedna ale tak aby si moch v pohode vyndat dyštak rezervu.
nevím ...jde o to že by se musel celý kufr překopat takovím stylem...origo liták 15" mi zase na výšku zmenší kufr....bude nová bedna ale jde o to že tam mám něco víc jak 38cm na výšku u sedadel myslím...a co když mám repro 12" 30cm vysoky....proto jsem vyhodil rezervu...a ano jsem si jist že tam mám mít rezervu...akorát nevím kde to BMWE30 vzal že tam může být...já jsem věděl právě o tom že do jakého roku....už by mi zbývalo jenom dát zesík na desku a tu dát na zadek sedadel...a pak udělat novou bednu a kabeláž natáhnout od baterky v zádu....
rezerva tam prostě nemůže být....nedám tam repro ...mám 12" a nedal bych ho tam :-( jediné řešení je pro mě dojezdová pneu...která není tak široká jak origo liták....
Teď z čiště funkčního hlediska - prostor pro rezervu rozdělit na dva kusy, do jednoho baterku, do druhou výbavu (sadu na lepení, lékarna atd.) a to udělat otevírací. Na to hodit podlahu, k tý přidělat zesíky apod. a pak víko (ie. dvojitá podlaha) a předtím si teda nechat místo na tu bednu, tak jak to tu už bylo nakreslený... Asi nejschůdnější řešení.
Tak dej dojezdovku, stou se te bude líp manipulovat.
mr.brain : takhle bych to chtěl asi udělat...a akorát si nejsem jist aby se mi tam baterka vešla na výšku když položím celou novou podlahu...bylo by řešení třeba dát tu baterku na bok...nebo jí prostě položit vadí to té baterce? a napsal jsi že by jsi udělal dvě půlky místo rezervy....to by jsi otvíral celé ? nebo jenom tu půlku s lékárnou atd.
Musíš to změřit :) Nevím kolik je tam místa. Otevírat obojí zvlášť, pak k baterce budeš potřebovat z nějakýho důvodu a abys to zas celý musel rozebírat, to je taky na prd :) Pokud je ta baterka Hollywood SPV20 co jsi psal nahoře, tak je to jedno jak jí dáš...
jj je to ta baterka takže jí mohu dát místo rezervy a nechat jí tam :) no takhle jsem si to třeba myslel...víz foto....

chtěl bych se ještě zeptat...teď jdu tahat nový signáloví kabely na pravé straně auta a remote kabel budu tahat s + od přední baterky....jde mi o to kudy bych měl táhnout dálku od zesíku? taky kolem + aby to neuškodilo signálům ???