Navštíveno 4473x

mám komponenty:
zesilovac na basak
[ Link ] predni kompa
[ Link ] subwoofer
[ Link ] zesik na kompa
[ Link ] tyto veci mam nakoupene a potrebuji je propojit s autoradiem, napojit na baterku a propojit s reproduktory. rady, tipy, navrhy? pouzit kapacitor ci ne? jaké kabely koupit? auto je punto 1.6 90koni(auto ma klimu jestli na tom zalezi), bude potreba i jiny alternator? baterku mam novou 55ah 530A, radio sony mex bt3700u(pozdeji bude nahrazenou alpinou), prosim o predbezne rady co jak udelat:)

05.02.2011, 18:27 |
endru.ondra | Upraveno: 2011-02-05 18:27:54
50qmm kabel, since, tlumení, repro kabely, očka vydličky, standartní nářadí, a pak už máš tak nák vše v manuálu, a hodně trpělivosti :) ideální by bylo kdyby si se napsal odkut si aby tě případě někdo moch pomoc
myslel jsem spis poradit konkretne jake kabely se vyplati koupit, aby to bylo primerene k sestave...proste konkretni kabely, ktere nekdo ma a je s nimi spokojen...jinak bydlim u ceskych budejovic
50 kabl :) pokud by jsi chtěl později měnit za něco silnějšího zbývalo by už jen natáhnou 2 páry :) Na RCA kabelech nešetři dívej se po 500 kč plus na repro kabelech taky nešetři ale tobě by měli stačit 2.5 qmm já mam od hollywoodu a spokojenost stáli asi 30kč metr ..
nemyslim si ze budu chtit menit za neco silnejsiho, ale mozny je vsechno :D takze 50 kabel a v kufru to rozdvojit nebo jak? a co ohledně ty baterky a altiku, to by me zajimalo asi nejvic:)
kapacitor nepužít radši vzít druhou baterku jako 2 baterky .. A až Dodo přestane hrát tak ti možná pošle odkaz na svoje punto :D
Klidně se ozvi na icq a pořešíme.
takze kapacitor se zamita, to jsem sam rad...a je teda potreba druha baterka? byl bych radsi kdyby ne, protoze s tim bych si absolutne nevedel rady
Je to jednoduche. Kdyz ji dáš do kufru jen natahnes kabely od baterky z motoru plus na plus minus na minus a to je vše .. pak k zesilovačům by jsi bral z té druhé baterky ..
a je to teda opravdu potreba? a altik ji dokaze zivit kdyz je tam v podstate na vic?
napis mi na icq mam ho v kontaktech .. tady furt tukat atd.....
na kapacitor se vyprdni. Druhou baterku podle mě taky potřebovat nebudeš. Kup kvalitní dopředu a natáhni dostatečně silnou kabeláž..
ale když si ted koupil novou :D
kvalitní? jak jsem psal mam vartu silver dynamic 55ah 530a, cim lepsim bych ji teda mel nahradit, kdyz mi vyrobce auta doporucuje tuto? aby mi to pak altik taky stihl dobijet
kolika ampérový máš altík ? máš benzín že ? to bude kolem 60A ne ?
jelikož mám auto s klimou tak mám altík 85a...takže když nebude zaplá klima tak by to altík měl zvládat bez problémů ne?
tak trochu OT: zajimalo by me jak velkej rozdil je kdyz koupim obyc napriklad 2qmm kabliky nekde v elektru z takovou to pruhlednou izolaci a kabelama napriklad Neotech ktery koupim v hifi shopu..zkousel ste nekdo rozdily v kvalite zvuku? Podle me to absolutne nemuze mit nejaky extremni vliv..kabel je porad kabelem..To je to samy jako kdyz mi rikali ze bych mel koupit RCA za 600+ ..koupil sem celou sadu se vsim vsudy asi za 500 od nemeckyho vyrobce,RCA mi prijdou jako naprosto obycejny a verte tomu nebo ne hraje mi to uplne stejne jako RCA od Hollywoodu,Dietzu apod..chapu.Jsou veci u kterych znacka neco znamena,ale u kabelu?
Až budeš mít výšky tak budeš vědět proč sis měl připlatit za RCA :). Jinak stěma kabelama máš asi pravdu ale je v tom určitě nějaký rozdíl :)
Jak poznam vysky na kvalite RCA kabelu?
nech se překvapit :D ale budes nemile překvapen :D
Prodejce mi rek ze je to kvalitni kabelaz od nemcu.. :D a to kurevsky meni situaci..
jestli to teda chapu spravne tak bych mel koupit bateriove svorky, 50ku napajeci kabel s pojistkou asi 150a ne, zakonceny distribucnim blokem, kde se to rozdvoji na dva kabely 25, ktere pujdou kazdy zvlast do zesilovacu jak pro kompa, tak pro subwoofer?

06.02.2011, 12:55 |
Boďa 50-ku kabel na tohle???
Ste se pomátli???
proč by se mněl člověk pomátnout když bude tahat 50ku bude mit rezervu do budoucna a nebude muset kupovat půl roku nový kabeli a vše zase rozebírat kvůli tomu že tam tedko nechá 25 nebo 35?
jeste jednou: jestli to teda chapu spravne tak bych mel koupit bateriove svorky, 50ku napajeci kabel s pojistkou asi 150a ne? zakonceny distribucnim blokem, kde se to rozdvoji na dva kabely 25, ktere pujdou kazdy zvlast do zesilovacu jak pro kompa, tak pro subwoofer?
ano :D a pokud máš pojistky na zesákách tak se na 50 kabl dávají 200A pojistky

06.02.2011, 19:33 |
Boďa No je fakt, že se mi v panelech nějak potratily odkazy na sub... :-)
ok, tak děkuji za rady a doufam ze to bude slapat tak jak ma, kdyztak se opet ozvu:)