Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Help: low cost install xsara picasso

o Navštíveno 3424x o
o 05.02.2011, 22:04 | jasisoft | Upraveno: 2011-02-05 22:07:04
ahojte, riesim otcovi do stareho picassa nejaku rozumnejsiu variantu ozvucenia ako original. Konkretne chcem vymenit radio - jedine poziadavky su zelene podsvietenie a co najlepsi prijem radia. Viem ze starsie pio mavalo d4q tuner, ale neviem ako je to v sucasnosti u najnizsich modelov. konkretne ma vcelku zaujalo toto: [ Link ] pripadne aj nizsi model, usb je pre otca zbytocnost. alebo potom alpine [ Link ] ale co som zatial mal alpine radia, ziadne nemalo taky prijem ako pio....mozno sa doba zmenila, neviem...

a co sa tyka repro, napajane len z radia, maximalne nejake mdf osadenie atd. najviac sa mi pacia [ Link ] mal som ich kedysi davno a hralo to dost dobre, urcite to bude lepsie ako papieraky origo.

a potom este zadne repro - do dvery tusim vojdu len 130mm, ale neviem ci compo alebo coax, asi by som tam dal toto [ Link ]

ale rad si necham poradit, priapadne ak uz niekto riesil muziku do picassa, uvitam nejake rady alebo postrehy.

samozrejme plastovy ramik na neorigo radio uz mam, ovladanie na volan riesit nebudem, zbytocnost...

btw, ak by niekto mal skladom alebo vedel dodat vsetko dokopy, pripadne s nejakou zlavou, urcite sa dohodneme. vdaka

o 06.02.2011, 08:44 | Vydra
Keď riešiš autoRÁDIO a nie iba autocdprehrávač, tak o Alpine neuvažuj.

Predpokladám, že tatko bude počúvať prevažne rádio (rozhlas) a bude chcieť čo najjednoduchšie ovládanie, možno aj jednoduchý dizajn. Takže pre mňa jednoznačná voľba - Blaupunkt, prípadne Becker. Becker je asi mimo finančného rozpočtu, takže ja by som volil Blaupunkt a najlepšie model, ktorý má Digiceiver alebo ešte lepšie Twinceiver (dva tunery). Lacnejšie novšie modely, kde je Codem 3+ nie sú podľa mňa dobré.

Nemám teraz čas na google, možno večer, ale skús tieto parametre, čo som zadal vyššie zadať do vyhľadávača a vyhodí ti niekoľko modelov. V poslednej dobe sa objavujú aj v inzercii veľmi pekné kúsky, zachovalé, so zárukami, dokladmi. Ľudia nevedia, čo majú a radšej vymenia dobrý Blaupunkt za najnižší model Sony alebo Alpine lebo "počuli, že to je špička". Možno aj predajcovia budú mať niečo na sklade, ja som napr. v jeseni kúpil nový Bremen. Už mám dva a pre mňa je to stále referencia, čo sa rádií týka.

o 06.02.2011, 14:08 | jasisoft
no blaupunktov som zopar mal a ten zvuk sa mi skratka nepaci. digiceiver je pekna vec ale na stary dobry d4q tuner od pio sa podla mna nechyta. mal som staru deh 3400 a prijem bol super, ziadne sumenie ani vypadky. a kedze becker uz pomaly ani nevidiet (neviem ci sa oficialne na sk dovaza ale tusim uz nie) tak je to vcelku utopia. a takisto potrebujem zelene podsvietenie.... ale vdaka za rady, neber to ako urazku...
o 06.02.2011, 16:57 | Vydra | Upraveno: 2011-02-06 17:04:25
V pohode, veď od toho je predsa diskusia, nech sa dá dokopy čo najviac názorov a k niečomu sa dospeje.

Je pravda, že ja som Blaupunkt positive, ale došiel som k tomu až po dlhšom skúšaní všeličoho. Mne ide hlavne o posluch rádia a práve na nich sa mi páči ten ich príjem a zvuk, ktorý je v lepších modeloch plne porovnateľný s MP3. Zvuk CD je priemer a nie každému vyhovuje, ja ho mám ale práve preto rád, že síce nie je dokonalý ako Alpine alebo Clarion, lenže aspoň dokáže zastrieť niektoré nedokonalé nahrávky alebo MP3 tak, že to človek skoro nepostrehne, pri vyššie spomenutých značkách by to už vadilo. O príjme ma nič iné nepresvedčí, odskúšané na cestách krajín bývalej V4. Počúvať SRo trebárs v Sárvare v H alebo nepočuť zašušťanie v kopcovitých oblastiach SK je pre mňa na nezaplatenie.

Inak ale keď sme už pri Pikasovi, tiež na ňom jazdím a napadla ma taká vec, že či by si na začiatok neskúsil len vymeniť repro, osadiť do MDF, ako píšeš a ešte aj vytlmiť dvere a prekáblovať. Nebolo by to zvukovo lepšie, ako len vymeniť rádio a osadiť repro bez nejakej razantnejšej úpravy? Samozrejme nemyslím žiadne doorboardy, ani nič viditeľné. Aspoň teda konkrétne to originál rádio (neviem, či ich nebolo viac druhov) podľa mňa až také zlé nie je, dobre sa ovláda a neviem, či výmena za iné z nejakej základnej triedy bude až taká zmena... Aspoň také sú moje praktické skúsenosti ako so samotnými rádiami, tak aj konkrétne s týmto autom.

edit: ešte ma napadlo, nepotrebuješ tam aj výstup na externý displej?
o 06.02.2011, 17:48 | jasisoft
no repraky budem davat do mdf kruzkov, mozno nejake to tlmenie, ale nic extremne. ako som pisal, je to tatkovi do auta a v serii hra nenormalne hnusne. ovladanie na volante su vyhodene peniaze a vystup na externy display tiez riesit nebudem, nie je problem kuknut dole pod panel a pozriet sa co hra. svoje auto mam komplet vytlmene a prerobene, je v tom utopenych kopec prachov ale tpo u tatka nechcem ani nebudem riesit. skratka potrebujem radio s dobrym prijmom a repraky, nic viac. a ohladom blaupunktov, mal som viac modelov a bohuzial sklamalo ma ci uz kvalitativne prevedenie alebo zvuk, pripadne par dalsich veci ale to je nepodstatne. snazim sa vybrat z dvojice pio - alpine, nic viac.
o 07.02.2011, 14:16 | audioland.cz | Upraveno: 2011-02-07 14:17:33
No, Blaupunkt možná má dobrej signál na rádio, ale všechno ostatní a převážně zvuk je otřesnej. Osobně bych zvolil Pioneer [ Link ] popřípadě Kenwood [ Link ] Co se týče reproduktorů tak dopředu bych zvolil buď MTX [ Link ] popřípadě Helix blue [ Link ] . Osobně jsem Kicx neslyšel, jen nějaké info od lidí.. dozadu pak 13ky koaxy (kompa jsou zbytečné) [ Link ] nebo [ Link ] Doporučil bych MTX, na rádiu a s vytlumenými dveřmi to hraje velice dobře.
o 07.02.2011, 19:45 | jasisoft
mtx si som tiez uz pozeral a celkom sa mi pacia.... tie 16ky compo a 13 coax mas skladom ? pripadne aj to pio alebo to treba objednat ?
o 08.02.2011, 18:01 | audioland.cz
Pio je skladem, MTX do 24 hodin, takže vše u tebe do 48 hod...
o 08.02.2011, 21:49 | CarMedia.cz | Upraveno: 2011-02-08 21:50:23
Já bych se té Alpiny moc nebál. Tento základní typ není čistokrevné Alpine, ale takový kříženec s Panasonicem. Zvukem to není vůbec špatné, stejně tak tuner. Narozdíl od Pioneeru budeš mít USB na čelním panelu, které určitě oceníš. [ Link ] Co se týká repro, tak jsem taktéž pro MTX, na rádio nehrají vlbec špatně. Mají dobrou dynamiku na středobasu a k tomu 19 mm hedvábné výškové reproduktory. [ Link ] na zadek buď nic nebo by koax měly stačit [ Link ]
o 08.02.2011, 22:23 | jasisoft
to usb ma trapi fakt najmenej, ide mi hlavne o prijem tuneru. som rozhodnuty pre tie mtx, takze objednavat ich budem urcite. momentalne mi kamos dal jeden becker traffic pro tak ak sa mi ho podari opravit budem mat vyriesene radio. ak nie pojdem asi do toho pio.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3033 sekund.