Navštíveno 5904x

mám problem s kapikem. kdyz hudba hraje, tak jde a je to znat ze tam je. ale po chvili se vypne a zapne se jen pri vetsí zmene napeti. Je to ten bez remote spínání, nevíte jak ho pripojit aby se zapinal na remote? nejak upravit? takhle mi pres noc dycky vybije baterku. asi ho vytrhnu ale bez nej to nemá grady...
Jak může věc, která má držet kapacitu, vybít baterku? Myslim, že bys měl hledat problém trochu jinde. A kapacitor vyndej a dej místo něj pořádný kabely.
uz i kapik sem odpojoval a vse ok. kabely sou 35ky, to staci, je to v e36, tudiz baterka vzadu kabely nemaj ani metr...
323Marty: to by to nemělo ty ,,grady´´ když by ho vyndal
jarajuzik: Co je to vůbec za značku? jakou máš aparaturu. Tam tě asi bude vybíjet baterku něco jinýho.
kdyz oddelam kapik, je vse ok, takze to on tu baterku vybiji. mam hovymenit za kapik kerej obsahuje remote?
Když máš baterku tak blíko tak bych ho nedával vůbec.
možná OT : chci se jen zeptat existuje nějaké stádium instalace kdy už je třeba kapacitor. Jak se to pozná, k čemu je to vím ale jak poznat ten správný čas na jeho instalaci děkuji za rady
BMWE30: tak nad 1000watt jako že jooo, ale spíš to znamená dát lepší baterku př. kabely.

10.02.2011, 17:55 |
jardajuzik | Upraveno: 2011-02-10 17:58:36
je mi jasne koupim-li lepsi Baterku ZE TO Bude ok ale jen me zajimala moznost jesli nemuze bejt kapik spatnej. a verte mi kdyz je a neni zaplej je to sakra znat,...
jojo takže chápu dobře farad=1000wattů??
jj tak nějak se to pohybuje . nwm já bych kapík vydělal a je fakt blbost aby ti vybíjel baterku to by z něho něco muselo odebírat energii jinak se ta energie sama neztratí :)
ja vim ze neztrati. ale uz nevim jak dal. delal jsem tuhle zastavbu znamymu z komponent co mi dodal a kapik proste chce a baterku ma taky novou.
Už to z něj leze :-)))
Tak když ti to prokazatelně dělá kapacitor tak ho vyhod a dej tam jinej.
Co se remote týče tak to ti v ničem nepomůže páč to spíná jen voltmetr na kapu ne ten kap.....
"a verte mi kdyz je a neni zaplej je to sakra znat,..." => tak toto mě totálně položilo :D
midnite: nech si OT.. mozna ne sakra, ale je to znat :P voe
aha, že si tady ještě nevypsal komponenty, co tam má :D
takhle to vypada dostal sem to do ruky a bylo mi receno nejak to tam dostan =D moje prvni instalace, repro bm boschmann, zesiky nejaky blaupunkt neim sou prestrikany a vrch plexi... ja vim neni to nej.

a na co proboha kapacitorátor?
menuje se to kapacitor voe =D.. chtel ho tam tak ho tam ma. rozmlouval sem mu to ze je zbytecnej... ale musi tam bejt a podle me je v pici a jen zere baterku, ale kdyz se vypne basy se oslabi...
"voe šak to má odběr jako kráva ne" :D :D
nebude problém v kapacitorátoru (ten víš že je v pitchi), ale někde jinde když se basy oslabí :)
tak diky za rady je to tu fajne... samej inzenyr kterej vse jen haní... chtel bych videt vase zacatky.....
sem chodim pro rady a ne pro to abych z toho mel komplexy sakra =D =D
tak sem nepiš, když si nenecháš poradit :) Můj začátek nemám vyfocený, ale byl to macaudio z2200 + destructor 1200 a přední kompa :)
jinak bedna je udelana kvalitne, kazde repro ma svoji spocitanou ozvucnici a BR. Z ni sem mel radost.
Až na ty boschmany, hranatý hrany nátrubků, postříkaný blaupunkty a kvantový kondenzátor by ta instalace šla.
Jen mi prosim objasni: "kazde repro ma svoji spocitanou ozvucnici a BR" Já teda vidim společnou bendu a dle umístění basreflexů ani nemaj onu slibovanou přepážku. Teda jestli tam neni chyták v podobě Ska v půli bedny :D
BR jsou zaobleny z obou stran. Zesiky sme museli prelakovat, protoze nekdo pred nama je nastrikal blbe bez odmasteni tudiz se to loupalo, a navic byli modry... jj a rekl si to spravne v puli je takovy rozjety N

Ty pi** tak to si mě fakt přes**l :D
Jinak ty BR fakt nejsou zaoblený, respective jsou, ale na pikaču. Podivej se třeba na Frovena Aeroport (např. 6") a pochopíš.

10.02.2011, 20:52 |
Bladzej | Upraveno: 2011-02-10 20:53:23
Jinak ty stěny a hahrany od toho N by ti mohly dělat bordel v proudění vzduchu uvnitř ozvučnice.
Tu Frovena. Umí jeden zdejší člen, ale neni to žádná levnota proti ostatním. Na druhou stranu máš dobře zakulacenej a pevnej nátrubek- odzkoušeno dBdragerama :)

vim vim... rozhodně ze to není nej, ale je to na běžný poslech a bum bum majiteli stačí:) rozhodně to není na dbdrag aj. U mě na autě to bude jiný laborování... ale furt sbírám znalosti.
co říkáte na monoblok JBL bpx2200.1 ... K tomu vhodnej woofer a komplet ve dřevě(předek potáhlej pohledově laminátem), tloušťka mdf 2*22mm. Samozřejmě vše spočítané. Jen zbírám komponenty, kabely už mám doma(budu tahat 2*50ky). Také nic na soutěže ale na normoš jízdu:) ale na to pak založim nové téma.
tak sem tady v týhle sekci dobrej rok nebyl a asi sem ani znova chodit neměl. Radí tady deset lidí, co o tom věděj asi tak jako o atomový energii a ještě se snažej dělat z druhýho blbce. No proč ne žejo, ale odpovědi typu kup raději kabely a baterku tady byly vždycky... Je to asi jako kdyby se někdo ptal na kapky na kašel a někdo mu doporučil raději prášek na horečku.
ale tak ve zkratce, tvůj displej kapacitoru je řízenej změnou napětí, což je u některejch normální, remote na kapacitoru neexistuje, je to jen remote k voltmetru, kterej má odběr asi jako pavouk co ti leze ve zpětnym zrcátku. Kapacitor je součástí obvodu pořád. Takže to neřeš, funguje to jak má a dokonce, světe div se, pokud máš jen trochu poddimenzovanej napájecí systém, tak to bude znát i na hudbě. Pokud ti jde o to, aby voltmetr svítil pořád, tak to máš asi smůlu a nebo to budeš muset rozkuchat a dát tam relátko, což je nesmysl.
díky:) koneně pořádná odpověď... takže z toho všeho mi vychazí že kapik bude asi v pitchi. schválně zkusim vyzkoušet nějakej jinej.
ne neni, je v pořádku, takhle se má chovat, voltmetr se sepne jen při změně napětí, pokud se ustálí, tak se zase po chvíli vypne, to ale na funkci kapacitoru nemá vliv, tohle je jen displej, kterej ukazuje voltáž
jj. dobře v nepořádku bude něco jiného musim projít kabeláž a vše po stý znovu zkontrolovat. něco mi vybíjí baterku tak jako poslední možnost to může bejt zesilovač, takže ho odpojím od remote(aby byl napojený jen na baterii) a nechám pres noc, jestli bude nějaká změna. Popřípadě vytáhnu pojostky a uvidíme dále mno nějak to projdu a vykoušim. diky
Pepo: jenže ty sem pleteš něco o čem to není. Milion lidí si myslím že když má špatné napájení, tak kapacitor pomůže, ale to je omyl. Proč si přidávat další kurvítko, když není potřeba?
Jestli zapojíš zesík natvrdo na baterku, tak ji vymlátíš.. Zkontroluj kabely (jestli ti to neprobíjí), rádio...
ne natvrdo normalne pres pojistku sem myslel, jesli neni nejaka chyba v zesiku. A potom pojistku vyjmout aby byl uplne odpojenej a cekat jesli se nevybije, potom by byl zesik v haji.
Midnite: no svym způsobem jim to pomůže, o tom přece nemůže bejt sporu. Pokud kapacitor udrží napětí alternátoru po dobu 2 sekund příkonu zesilovače, tak to bude u většiny hudby znatelně pomáhat i v případě poddimenzovaný baterie nebo kabelu. Neřikám že to je ideální, ale je to fyzikální fakt. Nemluvě o tom, že vyřešej blikání osvětlení a podobnejch věcí, který ti baterie ani kabeláž nezachrání, protože baterie má asi o 1,5V menší udržitelný napětí než alternátor. Skutečnost je taková, že by člověk měl dodržet dostatečný dimenzování kabeláže a mít baterii, ale kondenzátor je přece součástka úplně jiná s úplně jinou funkcí, nedá se tedy říct, aby někdo raději udělal tohle. Musí to udělat současně pokud už má kapacitor doma
jinak co se odběru týče, tak prostě odpoj hlavní kabel a pak každej den měř pokles napětí, pokud ustane, tak řeš dál, pokud ne, tak to neni vůbec v napájecí sestavě zesilovače
ano taktak, udelam to... pak napisu jak to dopadlo aby se vedelo, clovek se uci celej zivot...
Jak už jsem psal před milonem jiných příslěvků :-)))Majitel řekl že na zakladě zkoušky se to vybije jen pokud je tam kap.
10.02.2011, 18:35 | rover
Už to z něj leze :-)))
Tak když ti to prokazatelně dělá kapacitor tak ho vyhod a dej tam jinej.
Co se remote týče tak to ti v ničem nepomůže páč to spíná jen voltmetr na kapu ne ten kap.....
Rover asi tak kdyz to dela jen kdyz tam je kapik tak bych neresil a vyhodil bych ho...kup si misto kapu voltmetr stejne to mas na paradu...
Nj mam kap i pěknej blok s voltmetrem :-)
[ Link ]