Navštíveno 3026x

ahoj všem mam dva zesilovače jeden je sinus live sl 1500,druhy je hifonics olympus XI,a ted k dotazu myslyte že bude stačit když dozadu natahnu jednu 53qm do distribučniho bloku a z toho pak 22qm do zesilovaču? a nebo 53qm do sinuse a 22qm do hifonicse diky za radu
kolika ohmový máš basák ?
a hod odkaz na ten olympus ..

16.02.2011, 19:04 |
joda406 | Upraveno: 2011-02-16 19:05:40
basak je 2x2 a zde link na zesik
[ Link ]
Když pominu že SL je kurvič basáků tak jedna padew ti bude stačit pak blok a ztoho do zesíků.
Spec. pro drago- tvoje dotazy zbytečné zavádějící a směšné jako většina příspěvků na AHC.
Ale ber ti z humorem sem našrot:-)
tak když ty tak já taky teda :) když studuješ ten SL a zjistíš že má 150A exter pojistku tak jsem chtěl vědět na kolik ohmů má basák protože jak asi každý ví tak na 1 ohm je největší odběr proudu a na olympus jsem chtěl odkaz proto že jsem ho nikde nenašel a jelikož se otázka týka průžezu kabelu tak jsem chtěl vědět kolik má tato sestava celkový max odběr proudu . Takže podlě mě jsou otázky adekvátní. A když rýpeš tak si rýpnu taky koupit kapacitor za 500 dát 1000 za opravu a za 2.5 ho prodávat je sice dobrý kšeft ale když rýpeš :) ... A to nejsem pod parou takže jestli máš ještě něco na srdci tak ti mozu taky ještě něco napsat :)
Jo a téma opravy kapu mě zajmá :-)

16.02.2011, 20:37 |
tomas.V | Upraveno: 2011-02-16 20:43:09
rover :-))))
osobně bych dal 5Oqmm pouze na SL a na Olympuse bude 25qmm tak nějak akorát
...a hlavně bych vůbec neřešil jestli pojede SL v 1 nebo ve 4 když impedance stejnak vyleze
Je to žrout proudu jako většina kilowattovejch zesilovačů a o Olympusu ani nemluvim. Potom tady budeš řešit, že ti pohasínaj světla, vypíná se zvuk atd. atd. na kabelech nešetři a rovnou překostři i baterku
Sice nemám klešťák, ale zrovna dneska jsem blbnul se zesikem Hifo Zeus 9404 na zdroji a nestačil sem se divit jak papal....když zdroj dává něco nad 40A a nějak nestíhal (jo a jelo to ještě ze dvou nabitejch PC4000)
tak vam tedy nevim bude tam jeste napojenej kapacitor a baterku mam odysejku,když jsem vyhraval s sl.tak my ty svetla ani moc nepohasinala ale když tam budou dva tak nevi asi natahnu 50qm a 20qm a bude.kabely na to mam tak si budu hrat jinak diky za nazory a rady
a co natáhnout rovou 100qm kabel pro jistotu aby si měl dostatečnej proud?
Ale on tím nebude startovat orbitální stanici :-))))
50 musí stačit :) a pokud fakt nevíš co s kabelama tak tam tu 20 dej taky :)

17.02.2011, 18:28 |
Toxxx endru.ondra: To uz trochu prehanas nie?
50qmm musi stacit bohate.
Ondra: on 100qmm je k hov*u na běžnou instalaci a to:
-ten kabel má kolem 25mm průměr s izolací a horko těžko se schovává
-dostupnej autohifi kabel o takovém průřezu je pouze Sinus Live (tušim cena 600,-/m)
-není k němu příslušenství (distribučáky apod)
-není tak ohebnej a tvárnej
-pokud bys dával el. očka tak budeš muset krimpovat, protože to jen tak nepropájíš
Joda: dal bych 50qmm + 25qmm plus a mínus kabel rovnou od baterky.Kapacitor dal rovnou sem do bazaru. rovnou ještě překostři baterku a máš klid od všeho
Ondra: on 100qmm je k hov*u na běžnou instalaci a to:
-ten kabel má kolem 25mm průměr s izolací a horko těžko se schovává
-dostupnej autohifi kabel o takovém průřezu je pouze Sinus Live (tušim cena 600,-/m)
-není k němu příslušenství (distribučáky apod)
-není tak ohebnej a tvárnej
-pokud bys dával el. očka tak budeš muset krimpovat, protože to jen tak nepropájíš
Joda: dal bych 50qmm + 25qmm plus a mínus kabel rovnou od baterky.Kapacitor dal rovnou sem do bazaru. rovnou ještě překostři baterku a máš klid od všeho
Masakr, stovku na takovou hudbičku. (Nic proti)
nic bych nehrotil a dal jen tu padesatku do bloku a ztoho pro zesilovace nejakych tech 25qmm,uplne idealni na tento vykon a samozrejme prikostrenim nic nezkazis.
no priklanim se do toho SL k tej 50ce kdyz se tam vejde proc ji tam nedat -)
100qmm :D
"Ale on tím nebude startovat orbitální stanici :-))))"
tak toto mě dostalo :D
ono když se nešetří na kabelech a jsou schopné baterky tak nezaregistruješ, že by ti to padlo pod 13V při nastartování ....i na nenažranym GX5000D
proto mám 2xplus i mínus 50qmm 1metr od jedné baterky a to samé od druhé do distribučáku. Z distribučáku 2x plus i mínus 50qmm do monobloku
...sem naprosto spokojenej
Vůbec bych to neřešil a rovnou dej 50qmm a 25qmm. Jen se neboj SL si něco chroupne