Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Domácí 5.1 - rušení :/

o Navštíveno 3094x o
o 18.02.2011, 13:10 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-02-18 13:12:30
Ahoj,
již skoro 7let mám repro Genius 5.1 home theather, které byli připojené k PC (jack) a k TV 37cm Tesla :)(Scart - cinch). Vše do nedávna OK. Stěhoval jsem se a koupil novou tv plazmu Panasonic, která je propojena se sestavou pomocí scart-cinch. PC je daleko od SW, tak jsem musel koupit 10m Jack prodlužky od premium cord viz [ Link ] . POkud je tv i pc propojeno s repro, tak celá sestava šíleně hučí, pokud je do sestavy přiveden jenom jeden zdroj signálu, je jedno jestli z tv nebo z pc, tak repro nehučí. TV jsem zkoušel propojít pomocí cincu, namísto scart-cinch a nepomohlo to.

Čím by to mohlo být? Myslel jsem,že je to nekvalitní jack prodlužkou,ale pokud repro přestane po vyndání cinchu hučet, tak se mi to moc nezdá.
Příspěvky o tom,že repro jsou k ničemu si nechte pro sebe :). Jsem s nima nadmíru spokojen, za pár korun hodně muziky.

o 18.02.2011, 13:31 | M.a.R.i
Ještě takový poznatek, vedle kabelů jack táhnu i hdmi od tv k PC, když jsem zkusil vytáhnout hdmi z pc, tak se hučení zvýšilo, pokud jsem vytáhnul hdmi z pc i tv tak hučení bylo pořád zvýšené, když jsem vypnul tv, tak se hučení ztlumilo :). Pokud je pc propojeno s tv, tak je hučení tišší a pokud tv vypnu,tak hučení ustane úplně.
o 18.02.2011, 13:35 | M.a.R.i
Když vlezu do menu tv a mačkám ok, tak se hučení na zlomek sekundy vytratí :)
o 18.02.2011, 13:54 | M.a.R.i
A poslední a asi nejdůležitější poznatek :).
Dal jsem bednu od PC k SW a propojil jí bez prodlužky, v PC nebylo nic jiného zapojeno (monitor, usb,napájecí kabel) a hučení nebylo slyšet. Když jsem bednu od PC připojil do elektriky, tak se hučení zase objevilo, i když byl PC vypnut a byl propojen s sw bez prodlužky.

Tak teĎ fakt už nevím :). Poradí někdo?
o 18.02.2011, 15:10 | Ravo
Rozdílné zemní potenciály TV a PC.

Zapoj PC a TV do společné zásuvky, nejlépe přes přepěťovku. Prostě dostat obě tyto zařízení na stejný zemní potenciál = používat co nejkratší a co nejkvalitnější prodlužky (průřezy vodičů, kontakty v zásuvkách atd.).

Pokud to nepomůže, tak naopak vem přepěťovky a zkus to zapojit do rozdílných okruhů.
o 18.02.2011, 15:28 | M.a.R.i
Ravo: super, díky. Zatím jenom PC je zapojené na přepěťovce, vyzkouším tvojí radu.
o 21.02.2011, 20:16 | M.a.R.i
Vyzkoušel jsem zapojit PC, TV i repro na jednu zásuvku a rušení pomohlo. Díky moc Ravo!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.31 sekund.