Navštíveno 3484x

Nemá někdo zkušenost s Morel Hybrid Ovation 6 zapojené na zes Phase Linear PB SIX? Jednalo by se o pasiv zapojený v můstku, byl by to dostatečně kvalitní motor pro tak vybíravé reproduktory?
Ikdyz je PB Six urcite dobry zesilovac, tak urcite v mustku se mu snizi DF a tim padem to nebude pro repro idealni (Morely obecne potrebujou vykon, kvalitu i kontrolu, aby dobre hraly)
A tech 65W na kanal nebude pro ne idealni, hrat to bude, ale stredobasy nebudou hrat tak dobre, jak by mohli s dobrym ale silnejsim zesikem.
Takze na Hybridy bych spise sehnal neco 150W na kanal i vice, pak jsou schopny se "rozhejbat" :)

23.02.2011, 08:33 |
Augi tiktak: Marťas1 píše zapojení do můstku, takže bude mít k dispozici hodně poctivých 220W. Měl jsem kdysi tento zesík, tehdy zapojený na dva páry komp a woofer současně a všechno krásně zvládal, takže bych se toho rozhodně nebál.

23.02.2011, 10:55 |
tiktak | Upraveno: 2011-02-23 11:02:03
Augi: jasny, ja to chapu, jen se mi zda, ze reproduktory tridy Hybrid Ovation (tedy uz skutecne velmi kvalitni) si zaslouzi bezet na zesilovaci bez mustkoveho zapojeni, nebot jsou velmi narocne hlavne na kontrolu zesilovace a kazdy i byt sebelepsi zesilovac ji v mustku lehce ztraci. Takze nerikam, ze to nemusi byt ve vysledku dobre (vim, ze PB Six je dobre zelezo), ale osobne si myslim, ze to proste nebude uplne ono a mustek muze "zazdit" kvalitu stredobasu od Morelu.
Nicmene taky vim, ze v autohifi neni nic striktni dogma a tak je lepsi to vyzkouset a pak pripadne resit problemy, nez je resit "predem" :)
(mam Elate 6, Tempo a Ultimo, takze vim, jak jsou prakticky vsechny narocne na kvalitu a vykon "obsluhujiciho" zesilovace. Naopak - pokud maji k sobe kvalitativne a vykonove odpovidajici zesilovace, odvdeci se spickovym zvukem, na ktery jen tak nejake jine repra proste nemaji.)
pokud to PB six muzes vyuzit cele,pokud mas na woofer zvlast zesik,zkusil bych zapojit aktiv..mustek na stredobasy to je tech 220w a ty 2 zbyle 65w kanaly na vysky..podle me by to bylo super..ja je mel sice "jen"na dls ms6a ale zesik to zvladal naprosto bez problemu.
2Martas1-pokud mas zajem pb six prodavam..

23.02.2011, 11:40 |
Marťas1 | Upraveno: 2011-02-23 11:48:33
To Krtekaudio-smůla, ja už PB XIX mám od Sonica
Nedavno jsem psal tiktakovi do tematu s Elatama. Rozhodne nakrmit s vynikajicim dampingem. Kdyztak si precti, co jsem tam psal, Hybridy mam.
Díky za názory, a co na to Milan Rychtr z Prohifi?
Ak som to pochopil, mas hybridy aj PB 6.... tak to zapoj ako Ti radi krtek a napis nam svoje postrehy.

27.02.2011, 12:35 |
prohifi.cz | Upraveno: 2011-02-27 12:36:05
Hybridy jsou na zesilovač hodně náročné a PB SIX bude na hraně právě kvůli DF v můstku, jak tu je již několikrát zmíněno. Ale řešení od krktekaudio se mi líbí.
220W rms pro středobasy je v pohodě, bude to pouze otázka kontroly. Pokud by nebyla kontrola dostatečná, budou mdlé kickbassy a budou Ti lehce chybět spodní frekvence.
Je to na hraně, ale fungovat by to mohlo. Vidím to 55:45, že by to mohlo hrát dobře, takže být Tebou bych to zkusil ;-)
Hlavně to chce hodně dobře vytlumené dveře - když tam jde velký výkon, repra musí mít hodně pevnou ozvučnici, do které se můžou opřít; u Morelů to platí dvojnásob - odhalí každou chybičku instalace. Ale každou správnou instalaci Ti dvojnásob pochválí svým "osobitým" zvukem :-)