Navštíveno 4347x

Hledám někoho kdo by mi mohl poradit s nefunkcím zesilovacem. Mám ho zapojeny takto: Je to sestikanal a cinch kabely mam vyvedene z radia(dvokanaloveho) pomoci Y-adapteru a to by nelo bejt ok. Na zesilovaci mezi GND a +12 namerim v pohode 12V takze OK, REMOTE mam zapojeny na iso konektory cerveny+zluty(Mam je spojene) a kdyz otocim klickem aby mi hralo radio, tak mam na zesilovaci mezi REMOTE a GND taky +12 tolik tam ma bejt ? To k zapojeni a co mi to teda dela... Kdyz otocim tim klickem na zesilovaci, tak mi jen problikne kontrolka ON a v repracich to zaduni jako kdyby se zaply, ale pak uz jen sviti kontrolka PROTECTION a soustava je mrtva + obcas ty repraky zase zachrastej/zadunej. Napeti je porad dobry okolo 12V. Pojistky jsou vsude vizualne dobry... Nevite cim to muze bejt? Snad to neni zesik, je koupeny prez aukro udajne jako plno funkcni! Děkuji moc za každé nakopnutí k tomu, čím by to mohlo bejt :-)
asi KO koncák
...napiš Pavlovi 528
Prosím tě, tím koncákem myslis co konkretneji ? Tento odborny slang mi neni znam :-D A jestli se to da nejak opravit, ten Pavel by mi mohl pomoci?
Koncak myslel koncovy stupen zesilovace, to jsou tranzistory, takove velke cerne trojnohe potvory pridelane na obal zesilovace uvnitr.
Takze kdyz to shrnem, zesik je v haji ?! Hodlam se na nej vecer podivat a pokud najdu ten tranzistor o kterem mluvite, tak bych ho snad zvladl vymenit a pak by to mohlo jit ? To jsem nastvanej, prej plne funkcni...

03.03.2011, 18:44 |
Bladzej | Upraveno: 2011-03-03 18:46:48
Co to je za zesik? Od včera jsme se to nedozvěděli :D
Než budeš dělat závěry, tak bych si pujčil někde jinej a hned s jinym ozkoušel.
Edit: Bacha na tunnnigáče zesilovačů :D
tech tranzistoru je tam vic :-) ne jeden..a jestli tomu nerozumis-nepoustel bych se do toho..
opravim...je urcite KO koncovy stupen...
btw:pokud nevis co je tranzistor a ze jich tam je..o]]tak se do toho ani nekoukej,nerad neco opravuju po nekom,kdo si mysli,ze zvladne vse..o]]
co je to za zesik?
www.autohifiservis.cz
No zesik je to zn. Dragon 1800W, koupil jsem ho prez aukro. (
[ Link ] ) Zrejme dobrej kup... Kdyz tam dam muj puvodni zesik (dvoukanal) kterej jsem mel na subwoofer tak ten mi hraje.. Tranzistor poznam a myslim, ze nic nezkazim kdyz se podivam dovnitr...
Sice prumku uz mam davno za sebou ale vymenit tranzistor nas tam taky ucili xD ne ze bych to nekdy zatim vyuzil...
No tak jestli ti nakecal, že je ok a teď zlobí, tak ho prodejci omlať o palici.
Jo jo, kvalitní kus železa... Dobrej leda tak jako vzpěra při přezouvání kol :D
no spis jde o to,zda dokazes promerit,ktery tranzistor je KO a ktery OK...o]]
no zesik to tedy zadnej zazrak neni no....o]
Tak nejsem audiofil a s mou E36 se moc kouzla delat neda, jen jsem si chtel koupit nejaky levny zesik kam bych mohl zapojit 4x repro a tubu... A tento jsem bral, protoze je z okoli meho bydliste, ale koukam ze ani osobni prevzeti neochrani. Jinak je mi jasny ze je to nejaky shit, ale hrat by mohl :-( O hlavu bych jim to omlatil a jinak tedy promerim ktery je KO ?
Todle sem nějak nepochopil :
REMOTE mam zapojeny na iso konektory cerveny+zluty(Mam je spojene) a kdyz otocim klickem aby mi hralo radio, tak mam na zesilovaci mezi REMOTE a GND taky +12 tolik tam ma bejt
No klasika REMOTE mam zapojeny na cerveny a zluty aby zesilovac byl zaplej jen kdy ma bejt :-) A pak kdyz zesik bezi merim na REM 12V(prez multimetr) Ale tak to ma asi bejt ne ? Asi to bude tim tranzistorem jak kluci rikaj, spis me zajima jak zjistim kterej je kaput :-(
No tak tohle mi do hlavy take nejde. Jen tak teoreticky remote je samostatny v iso konektoru s modrou barvou na tuten by měl byt zes snad zapojeny ne? Opravte mě pokud se pletu:-)
Aby zesilovač byl nabuzen pouze pokud je zapnute radio.

03.03.2011, 21:17 |
BMWE30 | Upraveno: 2011-03-03 21:17:35
OT:nepřijde vám divné že na zesáku je napsáno 6ch a výstupů na repro je jen 5?:) :)
ALe ma bejt na remote 12V ne ? JINAK nemuze to bejt kondíkem ? Ted jsem to otevrel a jsou tam dva velke kondiky a jeden je vyteklej, coz asi neni dobry :-D Ustipnu, koupim a dam novej, pak to snad bude chodit ?
muze to byt cimkoliv,zalezi v jake casti zesiku je zapojenej....
ano ma tam byt napětí tech cca 12V.
divne to určitě není tech 6 vypada na oko lepe než kdyby tam napsali jen 5:-)))
Jo schematko by bodlo... ten kondik je urco kaput! Snad to je pouze tim, zitra zajedu koupit jinej a bude to ok, protoze nic jinyho podle oka nepoznam a s multimetrem asi prd zjistim...
Btw: Proc je tam napsany 6Chanel nevedel ani puvodni majtel :-D Kdyz jsem se ho na to ptal.. Evidentne zesik to je, petikanal a na to valeni v kufru tam muze bejt treba cinsky slunicko :-)
Na zesiku je napsano "6 Channel input" takze 6 kanalu vstupu ;-) Nikoliv 6 kanalu vystupu :D
Jinak spoj Remote s +12V na tvrdo a bez zateze (bez pripojenych repro) to zkus jestli to padne do Protect hned ;-)
Mam zapojit +12, REM a GND, vsechny cinche a zapnou to ? Zitra to tedy zkusim a co tim muzu eventuelne zjistit ?
spoj Remote s +12V! gnd na kostru, zkus jestli to padne do Protect hned a uvidis
Zitra hned vyzkousim a pokud padne/nepadne tak co to znamena ? :-)
Pokud padne na prazdno, tak oprava. Pokud nepadne a pada jen pri zapojenych repro tak jeste zkus prekontrolovat vyslednou zatez repro a kabelaz k nim.
Padne na prazdno... kluci se zminovali o tom koncovem Tranzistoru. Je jich tam habakuk, ale zmeril jsem u vsech odpor mezi bazi/emitor a baze/kolektor a vsechny mi ukazuji nejaky odpor! Jedinej mezi bazi a necim ukazuje 0, tak to bude asi ten vadnej ne :-)?
Hmm jinak ten kondik mel nulovou kapacitu takze byl taky kaput a no snad uz to bude jen ten Tranzistor a pujde to.. Ted ho nekde sehnat.. To byla teda dobra koupe! Prodejce nereaguje..
se nedivim,ze nereaguje...dej mu negativni hodnoceni...
cim si zmeril kapacitu?respektive to byl elyt?pac bych chtel videt jaky mas merak na kapacitu nad treba 100mikroF
O ty kapacite mi to potvrdili v jedny prodejne/servisu kde jsem byl pro ten novej kondik, Ja na to prisli nevim :-D Jinak za opravu by chteli tak 350-500 a na to jim prdim.. Ja vyletuju vsechny tranzistory, diodovym testem zjistim zda je nejaky vadny a jestli mate pravdu tak bude, sezenu novej a snad to bude chodit a kdyz ne, hold se neda nic vic delat...

05.03.2011, 13:12 |
Pavel 528 | Upraveno: 2011-03-05 13:14:11
no to je pak tezky..o)))
a ty sis myslel,ze to nekdo bude opravovat za dve piva??..DD
jj bude nejlepsi to vyhodit..DD

05.03.2011, 15:30 |
clown Pywoj :o))) no ja lezu jen do veci, ktery si muzu dovolit vyhodit .. a vetsinou to tak konci :o))
Tak je jasny ze prace ma cenu a neni oprava zadaco :-) A hold jsem vyhodil litr oknem, zkusim vymenit ty tranzistory a treba budu mit aspon stesti...