Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Antirezonanční nátěr

o Navštíveno 4017x o
o 08.03.2011, 01:20 | Scream
Nemá někdo nějakou zkušenost s nějakou ekonomickou variantou antirezonančního nátěru? Rád bych natřel vnitřky dvou poměrně velkých reproboxů z MDF vrstvou 2-3 mm po zaschnutí a obávám se, že spotřeba bude vysoká, takže kupovat několik 5 kg kýblů za 2500/ks by se mohlo dost prodražit. Nemá někdo vyzkoušenýho něco jinýho, co by mohlo fungovat? Našel sem třeba tohle. Budu rád za každou zkušenost nebo nápad. Díky
[ Link ]

o 08.03.2011, 06:05 | endru.ondra
Jestli tim chceš natírat pzvučnici tak bych to nedělal. Je to zbytečny a dveře kup na to třeba tohlu pastu [ Link ]
o 08.03.2011, 07:47 | 323Marty
Natírat antirezonančním nátěrem MDF mi přijde jako naprostá zbytečnost. To máš na nějaký PA bedny? MDF musí bejt dostatečně tuhá. Používat tenkou MDF je hovadina - když si spočteč, kolik peněz dáš za ten nátěr, tak zjistíš, že za to postavíš boxy se silnější stěnou. Pokud je to pro PA, který musíš přenášet, stačí ti MDF 19mm a hoooodně výztuh. Pokud je to do beden doma, tak ikdybys byl magor a měl 12"basáky nadoma, tak pořád stačí 25mm MDF, která už se ani nehne. Maximálně na přední stěnu dáš 25+18mm a opět nějakou tu výztuhu.
o 08.03.2011, 11:57 | Scream
Pánové... nejsem diletant a vím proč a na co to chci. Ano ozvučnice je dostatečně tuhá a má dostatek výstuh a ano, je to na domu a sem magor a mám 12" basáky....
Dokáže nědo poradit a odpovědět na to, na co sem se ptal?
o 08.03.2011, 14:22 | luda551
Ja sem vytiral braxem, zvuk byl pak takovej stejnej sem asi hluchej Jinak mam doma 15" beymu v 19mm drevotrisce ma 90l hraje 2roky a furt drží
o 08.03.2011, 19:46 | 323Marty
Hihi, taky sem magor a mám doma 12" basáky, ale tenhle problém sem teda neřešil :o) Snad vylejt betonem :o) Jinak sorry za OT.
o 09.03.2011, 00:00 | Midi34
LAK ? [ Link ]
o 09.03.2011, 07:41 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M) | Upraveno: 2011-03-09 07:42:30
koukam ze Scream se po letech vratil, resp.neco napsal :-)
o 09.03.2011, 08:03 | michal_smsmsm (A)
vyse zminovny brax exvibration by myslis nemopohl? je to mazlave, kdyz se to trosku naredi da se to natirat stetcem, pripadne i strikat po velkem naredeni. obsahuje jakasi laminatova nebo tomu podobna vlakna pro zpevneni, a po ztvrdnuti je to tvrde jako beton - da se to s klidem vrtat a z plechovych odmastenych dveri to dolu jinak nez majzlikem nejde. nevim jestli je to presne to co hledas, ale vozim toho ve dverich v aute opravdu dost kilo a je to o hodne znat, proti dverim co jsu zalapene pouze asfaltovym platem...
o 09.03.2011, 12:07 | Scream | Upraveno: 2011-03-09 12:12:14
luda: fakt jo? tak tomu bych nevěřil. Já bych si myslel, že se to hned rozpadne...

kral: Nazdar, to víš,napadlo mě, že by tu mohl mít někdo nějakou zkušenost, i když se přiznám, že sem něčekal, že by mi tu někdo pomohl.-)
midi: na co proboha lak?

Michal: No ten bi mi určitě pomohl, ale jak sem psal, podobnejch past sem našel několik, ale obávám se, že při těhle cenách bych toho potřeboval tak minimálně za desítku, spíš víc a proto se tu ptám, protože něvěřim tomu, že není nic podobného, určeného primálně pro něco úplně jiného za zlomek ceny.
o 09.03.2011, 12:12 | Midi34
lak uzavře pory MDF-ky a vytvoří slabou ale pevnou vrstvu
o 09.03.2011, 12:17 | Scream
to jo, ale jak si myslíš, že toho laku budeš aplikovat 3mm? a jaký myslíš, že bude mít antirezonanční vlastnosti?
o 09.03.2011, 18:48 | hifim@ni@k
Používala se laminátovací pryskyřice s pískem. Musel by jsi zkusit vhodný poměr a jak to drží.
Jako náhrada za Brax mně napadl tmel se skelnými vlákny. Ale opět by jsi to musel zkusit a cenově by to asi také něco obnášelo.
o 09.03.2011, 20:55 | noclue
ako sa tu uz pisalo, mdf vystuzit, netlmit. do laminatu nalepit zvnutra mdf.
super matros je siligum od variotexu... nieco ako silikon tmel s kremikovym pieskom
o 09.03.2011, 20:58 | swep
da se sehnat skelny prach, ten kdyz se smicha s pryskyrici tak vznikne husta a pevna hmota
o 11.03.2011, 14:18 | Scream
TO zní dobře, jen nevím, kde ten ten skelný prach vzít. Písek by se mohl vydrolovat. Zkusil sem objednat někjakou sračku na bituamovým zakladě zesílenou skelnou tkaninou, tak to zkusim a uvidí se. Když to bude na nic, asi bych zkusil ten laminát
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.336 sekund.