Navštíveno 5140x

08.03.2011, 17:25 |
MACH | Upraveno: 2011-03-08 17:29:39
Zdravím všechny,chtěl bych implantovat do dveří svého Sharana 200 mm dvoupásmové komp.repra a vzhledem k tomu že mám omezenou montážní hloubku,tak potřebuju vybrat z těchtou dvou typů: Mac Audio Exclusive 2.20
[ Link ] nebo ALPINE SPE-20SF
[ Link ] V originále jsou 165mm,ale když se bez brutálních úprav vlezou větší,tak proč je nedat.
Mám ještě dotázek ohledně tlumení dveří. Co je nejúčinnější - nebo poměr cena-výkon? Nátěr nebo raději nelepit tlumení? A co všechno na dveřích je dobré zatlumit? Díky za rady,tohle ´´vylepšování´´ jsem ještě nikdy neřešil
asi bych se spis priklonil k mac audiu,tlumeni,,zalezi kolik do toho pustis,treba vibraflex platy jsou dobry lepi se do dveri a pod tapec
Už se to tu do VW rešilo hodněkrát a věř, že většina šla do tohohle
[ Link ]
a proc takto relativne velke repro do dveri?Chces to jen kvuli basum?Cim to bude krmit?Nebylo by lepsi nechat ty 165mm a pokud ti jde tedy o vice basu tak poridit basak?
skvely tlumeni
[ Link ] nebo levnejsi
[ Link ] mozno rozebrat po deskach
jakej rok je auto? mozna by slo pouzit neco jako tahle sada
[ Link ] -

08.03.2011, 21:03 |
MACH taky kvůli basům. Auto využívám hodně i s rodinou a vytahovat často subwofer ven z auta se mi asi moc nebude chtít,tak ve chvíli když bude auto bez subu,tak ať pěkně duní samo o sobě. Myslím že to není nic proti ničemu dát tam o stupeň větší reprák když se tam bez šílené úpravy vlezou. A to je chci do všech 4 dveří.
Zesilovač úpně vybraný nemám. Válí se mi doma Helix hxa400 z předchozího menšího auta,tak ho vyzkouším jak si s těmi repráky poradí

08.03.2011, 21:09 |
MACH o těch dvou výše uvedených typech repro přemýšlím proto,protože je můžu mít za cca. 60% z ceny co se nabízí u nás. Ten Rainbow mezi němi bohuželo není..
taky to bych vzal take asi ty Mac audio
To MCA má na můj vkus moc vysokou dělící frekvenci. Ten výškáč asi níž nezvládne a to by mě vadilo.

09.03.2011, 11:45 |
MACH Tak myslíš že by to bylo zklamání ty MCA? Je pravda že ty RAINBOW SLX 220.20 X-PLAIN o kterých se zmiňoval Driver3 výš,mně taky hodně lákají... Jen ta cena.. Za to co dám za jeden pár tak můžu mít dva páry MCA v akci a ještě ušetřím..
Sic je Rainbow dražší,ale zvuk je podstatně lepší :)
téměř jakejkoliv 8" umístěnej dole ve dveřích v 2p bude průser. Už jen z principu....

10.03.2011, 17:49 |
MACH to Scream: Proč myslíš že by to měl být průser. Zase o tolik větší reprák to není..

11.03.2011, 19:35 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-03-11 19:38:17
Už repro o průměru 17cm může být poněkud problém, nemluvě o větším.
Jde o tzv. kritickou frekvenci membrány. Nad touto frekvencí se již reproduktor chová směrově i v případě, že sám směrový není. Dochází také k poklesu výkonu a reproduktor se tedy chová jako by měl menší průměr.
Takže pokud bude výška dělená vysoko, tak budeš mít sice basy, ale problém na středech. A no co je lidské ucho nejcitlivější ?
Už samotné 2p je velký kompromis a v autě je to o to horší, že středobas je moc vzdálený od výšky.
No já soobně bych teda do toho auta nedával 200 mm repra. Pokud vytlumíš dveře, tak budou velmi dobře basovat i 16ky. Zde je hlavně větší výběr a nemusíš vybírat mezi dvěma reproduktory. Výsledná efekt by byl dle mého názoru lepší.
Stačí pouze MDF
[ Link ] nebo plastové redukce. Poté tam dostaneš kvalitnější repra i za nižší cenu.
K tlumení bych doporučil STP
[ Link ]

16.03.2011, 16:15 |
erix7 (K)
20cm u dvoupasma ne, bude pomala. jako 3 way OK ale u 2-way nic moc. kdyz poradne udelas dve, ze 16,5 budes spokojeny vice.