Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > ktere kompa Astra G

o Navštíveno 3816x o
o 08.03.2011, 21:24 | Pavčo
Ahoj, nějakou dobu hledam 16 cm komponentni repra do přednich dveři... Celá sestava bude obsahovat pouze kompa A sub v kufru, takže mám docela vysoke naroky na hlasitost, a hlavně na kvalitu přednesu. Prozatim je bude živit zes Mac audio mpx2000, tudiž nějaky 60 W, do budoucna přijde něco oko 100 W na kanal, takže at to kompa přežijou.. Proběhne vytlumeni celych dveři, a Použiju mdf kroužky. Snad jen pro jistotu, má někdo skušenosti s 16 cm ve dveřich astry G? myslim že se vlezou, pokud se myslim prosim opravte mě. Mám nějake favority, jde mi hlavně o přijemny zvuk, posloucham tančni hudbu, hiphop i rock, takže at zvladnou vše...

KICK ICQ
[ Link ]

MTX Audio T6S652
[ Link ]

Crunch BMX 6.2C
[ Link ]
Nebo mi poradite jine kousky od crunche?

Cenovy strop za repra je 3 tis.Kč
diky za tipy, vim že o těchto repro je tu psano vše, ale jsem zvědav na Vaš nazor Crunch proti MTX

o 08.03.2011, 21:28 | Lyssy
rozhodně MTX
o 08.03.2011, 21:31 | endru.ondra
ty kompa cruch mam a jsou dobrý, já je mam na rádiu bez vytlumenejch dveřích jen tak osazený.
o 08.03.2011, 21:36 | prohifi.cz
Dle pozadavku bych doporucil novinku:
[ Link ]

Doporucena maloobchodni cena je 149 EUR, ale v ramci lepsi konkurenceschopnosti vuci ostatnim znackam se nam podarilo s vyrobcem vyjednat lepsi MOC, takze mas za cca 3000 Kc komponentni reproduktory s cenou cca 4000 Kc.
o 08.03.2011, 21:37 | otak88
Porovnáváš neporovnatelné. Měl jsem Crunch GTR, BMX a teď mám T6S652 a je to prostě nesrovnatelné.....
o 08.03.2011, 21:37 | Pavčo
a co takhle řada GT-R od crunche? je na tom lepe než bmx?
o 08.03.2011, 21:37 | CarMedia.cz
Milane moc si nefandi. To samé s cenou platí pro T6S. Ačkoliv jsem novinku od Morelu neslyšel, tak za T6S mluví výsledky a zkušenosti ze zástaveb a reakce zákazníků, kteří mají už něco za sebou..
o 08.03.2011, 21:42 | Pavčo
Morel zajimava nabidka ještě si to necham projit hlavou.... Nějvětši problem je v tom že jsem ani 1 repra neslyšel na živo, takže nemužu posoudit.. Tudiž budu rad za každou radu a nazor. Je to risk takhle naslepo něco kupovat. do ted jsem hral pouze na ovalech Autotek, a v zadnim platu, a ted konečně se odhodlavam udělat něco kvalitniho, komponentně i zpracovanim.
o 08.03.2011, 21:47 | otak88
z těch tří ber MTX.

Věř mi!nevím jak morel pač sem je ještě neslyšel,tudíž nemužu tvrdit,ale jak řikám měl jsem Crunch MBX,GTR a je to hruza děs:-)a pokud chceš fakt něco kvalitního ber MTX za ty prachy to je fakt nádhera!!!
o 08.03.2011, 21:52 | Lokal11
Mtx sem taky slyšel.. a za tu cenu super. ale nemuzes od toho cekat zase neuveritelnej mazec.. kor kdyz pojedou prez vyhybku tam jsi vzdy svazanej.. jinak jde samozrejmne o zesik kabelaz atd.. kazda sestava hraje tak jako jeji nejslabsi clanek.. jinak co se tyce mtx davam palec hore. noví morel jsem neslyšel takže nemužu soudit.
o 08.03.2011, 21:52 | Pavčo
Dobře panove, takže vyběr se mi zužil na morel maximo 6, a mtx audio T6S652... nyni mě přesvěčte že pravě ten onen mě poslechově vice uspokoji... neboli souboj prohifi vs. revilohifi... připadne tipy na tlumící material vítány. Nejvíce se mi zamlouva Vibraflex 25, čtu na to samou chvalu, a dost lidi to použiva, a je za solidni cenu, když ještě vezmu v potaz akci u revilohifi.cz, tak je to velice zajimave
o 08.03.2011, 21:58 | Lokal11
Vibra je jasna ted sme s ni delali dvere.. a super.. je to osvedcene a dobre tlumeni.. dynamat myslim zbytecne drahej.. ten bych dal treba na strechu nebo tak.. jinak dance hudbu mas frt neco jako hip hop.. horsi to mas pak u toho rocku aby ti netrhali usi pri vysoke hlasitosti. frt to sou zakladní kompa. ale co sem slyše ty mtx zvladli krasne vse.. ale lepsi je poslechnout .. ale to se taky neda soudit v kazdem aute to hraje jinak. na jinym zesiku take. a radio ani zminovat nemusim.. takze tezke soudit.
o 08.03.2011, 22:01 | Pavčo
jinak, co vše bude fungovat, radio Pio deh2200 ub, kabelaž crunch, napajeci 25mm, zesik prozatim Mac audio mpx2000, starši kousek, ale je to prvmi ktery jsem si kdy koupil a mam s nim citově založeny vztah :-D
o 08.03.2011, 22:02 | CarMedia.cz
Vezmu-li v potaz popis parametrů jednotlivých parametrů jednotlivých komponent, tak Morely budou určitě podstatně víc nenažrané, jejich citlivost 87.5 dB/1W/1m oproti 90 dB/1W/1m u MTX je opravdu nízká. 60W RMS na ně je podle mě dost málo. Odhaduji potřebu minimálně 100W RMS. Projev Morelu nemohu nijak popsat, protože jsem je neslyšel. Nicméně u MTX můžu zaručit vyrovnanost zvukového projevu. I při vysoké hlasitosti středobas nezkresluje, hraje od spodu a zvládá plný a sytý střed. zahraje všechny hudební žánry včetně hudby rockové apod. Středobasu vyrovnaně sekunduje výška, která není nijak agresivní. Toď celková specifikace zvukového projevu T6S. Mimochodem cena T6S byla též upravena na české podmínky, jejich doporučení MOC je kolem 4t. Zvuk tedy odpovídá vyšší třídě reproduktorů.
o 08.03.2011, 22:09 | Pavčo
morel ma citlivost 87,5 db? na prohifi.cz je udaj 91 db. ale neni udaj v jake vzdalenosti je měřeno...
o 08.03.2011, 22:10 | otak88
souhlas s revilohifi a s lokal 11:-)

Tlumení bych volil do dveří Vibru 25 a na střechu Dynamat.

o 08.03.2011, 22:11 | Pavčo
eeee pardon sek, placl jsem něco o vzdalenosti, to je špatně, mělo tam byt při jakem napěti...
o 08.03.2011, 22:17 | otak88
Tak se přiznejte kdo kecá?:-):-):-):-)
o 08.03.2011, 22:17 | Pavčo
Jen si vubec nejsem jisty, jestli se bude tlumit střecha, ale s nějvetší pravděpodobností ne. Ja doufam že se nebudou projevovat nějake extremni rezonance, vibrace a klepani. Sub bude Adusio System MX 12 Plus [ Link ]
Zatim vedle mě leži Powerbass ES12-D4... ten je ale na prodej, v byvalem autě mi nadělal docela paseku s plastama, šroubkama a kdečim co mohlo dělat rachot... pravda, nebylo nic vytlumene, ale stejně je to spiš tlakove načiní, nyni chci něco ve stylu vysoke citlivosti, přijmneho a přesneho zněni
o 08.03.2011, 22:19 | otak88
Tak kup vše od MTX a budeš mít pokoj jak já:-)
o 08.03.2011, 22:20 | CarMedia.cz
jejich citlivost je 90.5dB/2.83V/1m.. což je reálných 87.5dB. Stačí se mrknout zde: [ Link ]
o 08.03.2011, 22:28 | Pavčo
děkuji, nevěděl jsem že nějake takove stranky Morelu existují. .. ymslim že pro dnešek jsou vrata uzavřeny, a škvirkou proklouzly MTX, v brzke době pošlu objednavku. ještě bych ěml dotaz, kolik platu vibraflexu 50/100cm spotřebuju na 1 dveře?nemam odvahu odhadovat, raději si necham poradit... jedna se o vytlumeni z doporučovanych 80 % vnějšiho plechu, vnitřniho, a co zbude tak spolkne kufr.
o 08.03.2011, 22:31 | CarMedia.cz
ke kompletnímu vytlumení obou předních dveří spotřebuješ 4 pláty.
o 08.03.2011, 22:32 | otak88
4 platy na oboje dveře udajně.-)
o 08.03.2011, 22:34 | Pavčo
Velikidíki všem za rady, tipy a zkušenosti
o 08.03.2011, 22:35 | otak88
nemáš zač:-)od toho to tu je :-)
o 08.03.2011, 22:35 | Lokal11
A bejt tebou tak je ještě uzavřu tu dveře aby jsi udelal jakoby ozvučnici.
o 08.03.2011, 22:36 | otak88
třeba plechem nebo laminem :-)bude to lepší.
o 08.03.2011, 23:14 | prohifi.cz | Upraveno: 2011-03-08 23:15:57
Já už se na číselné parametry nedívám. Nejradši bych dal na web jenom název a typ výrobku + cenu.
A důvod? Každý měří parametry trošku jinak. Proč někdy na rádio hrají reproduktory s citlivostí 89 dB velmi dobře a reproduktory s citlivostí 94 dB potřebují zesilovač?

Mrkni sem:
[ Link ]

Výrobce udává 94 dB a 250 W rms. Rád lidem ukážu, jak ty reproduktory shoří jak papír při takovém výkonu.

Hodnoty Morel a MTX jsou samozřejmě mnohem reálnější, ale nesrovnával bych čísla mezi sebou. Je to o poslechu.
Být Tebou, před nákupem si oboje poslechnu a pak nakupuj. Rozdíly v jednotlivých typech jsou hodně velké. U Morelu je třeba hodně velká výhoda, že hrají pořád s maximální lehkostí a nezkreslují. U spousty reproduktorů slyším zkreslení už od půlky rms výkonu a postupně to narůstá. U Morelu pořád nic a zkreslují až na samotném konci, který je někde jinde než udávaný rms výkon.

Mrkni třeba sem:
[ Link ]
Sice ruština (je to novinka), ale 40 z 50 bodů u 130 mm provedení základní řady mluví za vše.
Nechci se nijak navážet do MTX, ale třeba nikdy jsem neviděl auto, které by soutěžilo na EMMA a mělo komponentní reproduktory této značky. Morely hrály třeba u vítěze IASCA a spousty dalších.

Jde-li o tlumení, mrkni sem:
[ Link ]
hodně zajímavé tlumení nyní v akci za hodně dobré peníze... časem určitě dáš i basák, kdy je tlumení kufru velmi vhodné a máš ideální balení
o 08.03.2011, 23:27 | pepe689
kdyby hosi vedeli co snesou picola asi by se divili :-)))
o 08.03.2011, 23:52 | Lokal11
JJ kdyby hosi videli co snesou picolo na .. boze mi vlastne nic nevime bevais se tu o vejskach za 10 tisic.. to je jako kdybych ti rekl kdyby u morleu videli jak hrajou focal utopia berylium asi by se divily.. on vybira repra do trech tisic.. jinak pro milana.. sry ale bavis se tu o IASCA to ale nešlo o tyto morely nybrz o hybrid ovation tez ma vyteze i emmy focal k2 power a taky to sem nehazim... a co si budem povidat kdyz bude poustet disko hip hop atd.. tak nechce sq repraky. pochybuju ze me origo cdcka atd.. pojede na tom mp3 takze debata o tom ze mtx nikdy nebyli na soutezich sq.. je to same jako kdybych napsal ze morewly nikdy nebyli na spl jako mtx.. jinak s milanem souhlasim v tom at si poslechnes oboji at vidis co ti vic sedne..
o 09.03.2011, 01:10 | Radeggast
Hážete tady těma papírovejma údajema dostatečně... :) Myslím, že nemá cenu porovnávat "zajeté" MTX s novinkou od Morelu... Stačí oba sety vzít, vrazit je do auta a NEZAUJATĚ udělat porovnání... Myslím, že by to vypovědělo za celou diskuzi... :)
o 09.03.2011, 06:02 | CarMedia.cz
Milane osobně bych se přikláněl k variantě nenažranosti. Vypovídá o tom prakticky vše, co kdy Morel udělal. Nepředpokládám, že by najednou změnily koncept výroby.

Vytahovat zde soutěže EMMA, nebo Iascaje podle mě mimo. Bavíme se tu o reproduktorech v cenách kolem 3t. Navíc v těchto soutěžích v SQ kategoriích prakticky nenajdeš pasiv, nenajdeš HU bez procáku, apod. To jsou samozřejmě faktory které nejzásadnějším způsobem ovlivňují kvalitativní stránku věci.

Stejně tak mohu vytáhnuout, že mistr v ESPL 4 woofers je s 2x 12" subwoofery od MTX, tak proč tu i ty někomu nabízíš woofer od Kicx.. :-)
o 09.03.2011, 07:47 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
vyborny tlumeni v cene 310,-Kc za plat a rozmer 53*75cm
[ Link ]

muzem to i rozkouskovat po jednotlivych deskach
o 09.03.2011, 10:01 | prohifi.cz
Jojo, jenom jsem tu chtel trosku vylepsit debatu, nic proti nikomu :-)

2 Lokal 11: ve slovenskem autohifi a navigace byly testovany Focal Utopia Beryllium proti Morel Elate (2. nejvyssi rada) a Morely s asi tretinovou cenou skoncily o par bodiku na druhem miste. Uz si to nepamatuju presne, ale bylo to tak o 2 body.
Beryllia nikdy nebyly nasazeny proti Morel Supremo 6, a to jsem se o to snazil moc. Ale par lidi slyselo a Beryllia tento duel nevyhraly.
Dalsi vec je vykon - Beryllia jsou jenom na SQ, klasika poslech, ale pokud chces hodne kvalitni i hlasity poslech, tak mas smulu. Beryllium vysky - 15W rms, Morel Supremo Piccolo 200W rms).

Snazil jsem se jenom ukazat, ze Morely maji hodne dlouhou SQ historii. Je jasne, ze MTX je prevalcuji v SPL, ale v SQ jsem je nikde nevidel pouzivat.

A Maxima jsou prave navrzene pro minimalni nazranost - v zahranici je bezne davaji pouze na radio. Prece jen vedi, ze je to nejnizsi rada za par Kc a nakup zesilovace (ktery jiste pomuze) nebude pro kazdeho.

Dal bych to neresil - at to nekdo nezavisly porovna a vybere si. Stejne tu neni vitez - nekdo bude mit radeji ty, jiny druhe.
o 09.03.2011, 11:46 | pepe689
mel jsem moznost srovnani vysek Fecal BE a picola :-))na adekvatnim zesilovaci a za me picola z a .hlasity poslech snesou a jedou celkem odspodu coz Be ani omylem a co hrajou picola se u Be ve 2 pasmu jakoby ztracelo ,tot muj nazor .
o 09.03.2011, 12:34 | CarMedia.cz
pepe to je ale trochu jiná kapitola, nemyslíš? :-)
o 09.03.2011, 13:40 | prohifi.cz
Ja myslim, ze pepe stejne jako ja reagoval na Lokal11:
"to je jako kdybych ti rekl kdyby u morleu videli jak hrajou focal utopia berylium asi by se divily.."

Divili by se, proc ty reproduktory stoji tolik :-) Beryllia mi neprijdou zdaleka jako takova modla. Hodne reklamy a vysoka cena. Nehrajou spatne, ale spousta lidi z toho dela modlu, coz rozhodne neni.
o 09.03.2011, 15:05 | Lokal11
Ano reagoval jsem taghle pac sem pepe zacal tahat morely. tohoto prispevku se to vubec netykalo a kdyz uz ste teda rozsirili denatu.. nebavil sem se o 2way foc utopia nybrz o 3way z nejvyšší serii.. ale to je fuk to sem vubec nepatri to by sme byli uplne nekde jinde.. Mno vidis tobe to prijde modla a mne zas morely prijdou stredakama desne zatuchle a schazi jim dynamika. ale to se tu muzem dohadovat do nekonečna. je to debata jako alpine a pioneer.. vic uz se k tomu nebudu vyjadrovat.. nema smysl..
o 09.03.2011, 16:36 | prohifi.cz
2 Lokal11: hodne zalezi, co presne jsi slysel, tj. jaky byl zbytek sestavy, cim to bylo pohaneno, pozice a smerovani, reprokabely, signalove kabely atd. Pokud jsi je slysel na vice sestavach, tak ok. Pokud pouze na 1 sestave, tak to nemusi byt zcela objektivni.
o 09.03.2011, 22:13 | Pavčo
Tak vidim že se tady rozpoutal boj o nejlepši kompa v 21. stoleti :-D.. Panove už mi nemusite mazat med kolem huby, je objednano, MTX to vyhralo
o 09.03.2011, 22:46 | Lokal11
Tady se nerozjel boj.. jen si tu vymenujem nazory vis :) to je ale bezne co clovek to nazor :) lepsi nez kdyy sme hrai ruskou ruletu :) Milane to je samozrejme ze zalezi na spoust faktrech.. a tento rozhovor by u byl ještěě moooc dlouho...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3487 sekund.