Slyšel jsem oboje. I sám jsem oboje instaloval. Pokud bych měl dát věrohodnou recenzi, asi by to bylo na dlouho. Diametrálně se jedná o naprosto jiné produkty. V této situaci bych musel rozdělit komponenty v hodnocení na zvlášť výškáče a zvlášť středobasy.
Sinus Live: Výškáče NEO 28S jsou opravdu vynikající výškáče, které určitě převyšují kvalitu výšek v sadě u MTX. Výhodou je i na vyhybce nastavení útlumu či zvýraznění. Středobas v tomto případě potřebuje hodně nakrmit a i tak mě přijde celkem neohrabanej. Ve vyšší hlasitosti je nutný ořez 80Hz-120 Hz (jak které dveře). K výškáčům mu chybí patřičná dynamika, u rnb či hip hopu spodek prakticky pořádně nezahraje. K zapojení na autorádio jsou tyto komponenty prakticky nevhodné, rozhodně doporučuji zesilovač s 100W RMS a výš.
MTX: výšky jsou neutrální a nikterak agresivní. V případě zapojení na rádio jsou oproti středobasu trošku výraznější, ne ale nějak zásadně (toto je znát převážně v případě, kdy máš jako HU Alpinu). Středobas zvládá zahrát všechny hudební žánry a sám mu dávám ořez na 63 Hz v případě aktivu, nebo HPF vůbec nepoužívám. Sám doporučuji využít zes s 60W RMS a výš, což nepřináší nikterak velké nároky na zesilovač, lze je ale využít i na autorádio.
Pokud bych měl vzít sadu jako sadu, tak vyrovnanější s podstatně snažším vybuzením apod. se projevují MTX. Středobas je dynamický a nebrání se zahhrát prakticky ničemu. Výškáče svoji hlasitosti a děličkou jsou ke středobasu tak akorát. Pokud by někdo chtěl stavět aktiv za rozumné peníze, byly by výškáče NEO 28S asi luxusní v kombinaci se středobasem od T6S, i když nyní mám postavený aktiv v E30 z T6S652 pověšený na RT604 (4x60W RMS CEA)a ty kompa za ty peníze hrají opravdu neuvěřitelně. V sezoně bude mít určitě hodně lidí možnost si poslechnout, jak v kombinaci s 2x T610-22 na RT501, nebo klidně i samostatně.
Pokud by jsi o ty T6S měl zájem, tak umíme zasílat i na Slovensko. Kompa jsou samozřejmě skladem..
[ Link ]