Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada: Výměna repro Megane III

o Navštíveno 9778x o
o 18.03.2011, 12:28 | soray
Ahojte, potreboval bych poradit, jsem v tomto naprostej laik, tak se za pripadny blby dotazy omlouvam. Planuju vymenu repro v Megane III hatch. Zda se mi, ze stavajici repro jsou "poddimenzovane" vuci radiu - jiz pri stredne vysoky hlasitosti to v nich dost "chrci".
Radio je priplatkovy original Arkamys 4x30W s BT a handsfree, to chci urcite zachovat z mnoha důvodů. Ve voze je nyní 8x repro (2x vysky v palubce vedle A sloupku, 2x stredobas predni dvere, 2+2 vysky+stredobas zadni dvere). Prilozim par fotek. Nevim, zda vymenit jen stredobasy a vyskace ponechat puvodni nebo zda koupit komponentni repro a pouzit z nich i vyskace (pokud mozno do puvodniho otvoru). Cenovy limit tak do cca 5000,- . Budu velmi rad za kazdou radu, co vybrat za repro. Diky.

o 18.03.2011, 12:28 | soray
Zadni dvere

foto k příspěvku  od soray

o 18.03.2011, 12:29 | soray
Predni dvere bez tapecu

o 18.03.2011, 12:29 | soray
Vyskac + dira pro nej v palubce vedle A sloupku

o 19.03.2011, 06:58 | Pietro
..repro na kompletni vymenu do 5000,-sezenes,ale zakladnim kamenem urazu je to rejdio :o( bohuzel..
o 20.03.2011, 03:25 | endru.ondra
Do 5k že nesežene žádný repro na kompletní výměnu ? dyt bude měnit jen přední kompa který koupí v pohodě.
Jinak zadní repra bych nechal tak jak sou pokud tam nevozíš lidi pravidelně lidi a investoval bych do tlumení. Od rovera si nechu udělatat z mdf kroužky
o 20.03.2011, 12:54 | soray | Upraveno: 2011-03-20 12:55:28
Ta cena 5k je orientacni a tyka se jen repro. Mozna se zeptam blbe, ale proc je kamen urazu radio? Nepotrebuju nejaky extra velky vykon. Prochazel jsem ruzny diskuze a pomerne na hodne mistech chvalili tyto repro:
[ Link ]
Je to dobra volba, nebo je v kategorii do 3k neco lepsiho, co by stalo za uvahu?
S tlumenim dveri pocitam taky, jestli mi doporucite nejaky material za rozumnou cenu, budu taky rad.
o 21.03.2011, 10:30 | Pietro
to: soray ..endru ma v podstate pravdu,ale ja jen odpovedel na tvuj dotaz. To znamena ze resit zadek nema moc cenu. Ale pokud se ti zda ze tve repro neztihaj s rejdiem,rozhodne je budes muset vymenit. Ty repro ktere jsi nadhodil (Kicx) nejsou moc dobra volba.
Na rejdio potrebujes neco s malou zatezitelnosti,aby je bylo rejdio schopny vybudit. To znamena rms udaj kolem 15 az 30watt..
treba tohle:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
o 21.03.2011, 10:37 | Pietro
..rejdio je kamen urazu proto,ze je to seriovka a neumoznuje-(pravdepodobne) jednoduche pripojeni treba čtyřkanaloveho zesu přez cinche.
..taky tve rejdio nemusí ztíhat krmit ty original repraky,napajecí kabel tveho rejdia je sotva tluzčí nez 2.5ka reprokabel..tot jsou ty duvody.
A jeste k tomu tlumení: rozhodne tlumit! Pokud mozno udelej nejen predni dvere,ale i zadní..pomuzes tim reprakum znít lepe a taky se snízi hluk od vozovky..
o 21.03.2011, 10:43 | Radeggast
Při výběru repra se dívej na citlivost... Jestli chceš chceš zesilovač a neměnit rádio, mrkni na HI/LO převodníky.
Ty kick se mi zdají v pohodě, ještě bych se mrkl na MTX nebo nový Morely Maximo, revilo tu nedávno psal, že se dají dát i na rádio...
o 22.03.2011, 11:23 | soray
Pietro: Diky za vysvetleni, uz je mi to asi jasnejsi. Bohuzel s tim asi nic neudelam, jelikoz bych musel narusit vzhled palubky (viz obr.), navic se nechci pripravit o moznost propojeni s ostatnimi zarizenimi (obladani pod volantem, informace na displeji v kaplicce, bt handsfree). V uvahu by byla v budoucnu montaz nejakyho zesilovace. Na ty Pioneery jsem se dival uz drive, ale pak jsem na tuhle znacku neslysel uplnou chvalu, tak nevim... Jejich vyhoda by byla asi jednoducha montaz, koukal jsem, ze jsou uzpusobeny pro Renault.
Pri procitani fora a jinych diskuzi jsem jeste vzal v uvahu Radeggastovo tipy a hodne me zaujaly. Ve finale bych tedy vybral mezi:
1. MTX Audio T6S502
2. Morel Maximo 5
U obou typu jsem se docetl, ze hraji za ty penize super, ze se daji pouzit i na radio. U tech Morelu by mne zajimalo, zda se ty vyskace daji instalovat jen do tech spicatejch "domecku", protoze to vidim trochu jako nevyhodu :( Zatim jsem tedy asi nejvic naklonen tem MTX T6S502, ktery maji i minimalni montazni hloubku. Je to dobra volba pro radio 4x 30W (treba i s ohledem na budouci instalaci zesilovace)?

Pripadne pokud je tu nejaky prodejce z Prahy nebo okoli, kde by se dalo vyse uvedene poslechnout, budu rad za kontakt.
o 22.03.2011, 11:23 | soray
Jeste ten obrazek, jak to u mne vypada:

o 22.03.2011, 13:43 | soray
Dnes jsem nasel na jednom FR foru obrazky, jaky srandovni repro jsou original od vyrobce... :-)

o 22.03.2011, 13:44 | soray

o 27.03.2011, 14:03 | MAX
Přidám se - potřeboval bych udělat MDF redukci na přední repro místo té plastové, tak aby se mi tam vlezly 13cm Hertz HSK 130.3 - ale pod origo tepacák..
m-max@seznam.cz
o 27.03.2011, 14:12 | bigmat
Megan II ma ty same:D podobny magnet mame doma na lednici:D ale hrajou treba lip jak xplody..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3904 sekund.