Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak vybírat repro?

o Navštíveno 3978x o
o 27.03.2011, 20:56 | Dalixxx5
Dobrý den,
rád bych se zeptal co je při výběru komponentní středobasových reproduktorů nejvíce důležité..zda se zaměřit hlavně na hodnotu RMS nebo je ,,nejdůležitější" parametr citlivosti..reproduktory které plánuji koupit mají paradoxně nejmenší citlivost a to 86dB ze všech horkých favoritů...proto bych rád věděl jak moc to zvuk ovlivňuje..děkuji za odpověď

o 27.03.2011, 21:27 | jajo.bb
dalsia vec ktora je dolezita ci budu napojena na zosik ci na radio??
o 27.03.2011, 21:38 | Dalixxx5
zesik
o 27.03.2011, 21:41 | jajo.bb
a ake repro planujes kupit?a na aky zosik to budes napajat?
o 27.03.2011, 21:53 | Dalixxx5
tohle jsou některé z těch na které jsem koukal:Reproduktory RODEK RNC135,Reproduktory Axton AC25SX,Reproduktory Ground Zero GZIC 525X,Reproduktory Axton CAC...zesíky mám dva v autě..ale jeden z nich je nějakej špatnej,mezi trackama dává do basáku...doma mi leží ještě: power zone crunch px 4800 1400watts..tak zatím nevím přes kerej ty nový repra pofrčí
o 27.03.2011, 22:21 | noclue
cisla nehraju, pretoze papier znesie vsetko.....

treba tie repraky pocut! nic viac, nic menej
o 28.03.2011, 08:23 | Milhauzz
Naprostý souhlas s noclue. Zrovna tento měsíc doma srovnávám 5 různých komponentních reproduktorů a to co někteří výrobci napíšou je trestuhodné.
o 28.03.2011, 08:24 | 323Marty
Když si pudeš vybrat obraz do obejváku, tak podle jakejch papírovejch hodnot se budeš řídit??? Jako noclue, na čísla se zvysoka vy... a jdi si ty repráky někam poslechnout. Najdu ti několik repráků s nachlup stejnejma parametrama a s úplně jinym zvukem.
o 28.03.2011, 09:02 | Milhauzz
323Marty: nebo naopak :)
o 28.03.2011, 12:15 | 323Marty
Milhauzzi, takový téma na diskuzi :o) Osobně by mě zajímalo, kam může jít vývoj reproduktorů? Výrobci potřebujou inovovat, aby měli jejich marketingoví mágové co prodávat. Ale čím inovovat reproduktor? Podle mě už se přišlo na to, že potřebujeme tak akorát poddajnej závěs, tuhou, ale lehkou membránu a silnej pohon bez velkej ztrát a o to všechno se prostě všichni více či méně snaží. Je jasný, že si výrobci musí udržovat tak nějak více "levelů" (pro chudší a movitější), ale podle mě už není moc co zlepšovat, tak se vylepšujou už jen čísla na papíře. Myslim si, že levnej reproduktor prostě může hrát špatně až průměrně, středně drahej reproduktor bude prostě hrát průměrně až dobře a hodně drahej reproduktor by měl hrát dobře až výborně. Prodávat vynikající výrobek za mrzký peníz nejde a prodávat shit za majlant by mělo bejt právně postihnutelný jako podvod. Takže... kam se v budoucnu pohne technologie reproduktorů ??? :o))) Sorry za OT, jen úvaha...
o 28.03.2011, 12:59 | Dalixxx5
Tak se zkusim zeptat jinak....:)ma nekdo zkusenost s nekterym z uvedenych modelu repraku?pripadne umel by mi nekdo ze svych zkusenosti doporucit nejaka lepsi repra rekneme do 3000kc..staci stredobasy nemuseji byt v setu s vejskacema..ty ktere mam momentalne v aute hrajou skvele...jde o to ze nejaky shop kde bych mohl jit naposlouchat zvuk jednotlivejch repraku siroko daleko neni:
o 28.03.2011, 13:55 | 323Marty
Kolem trojky seženeš velmi slušný kompa, ač základní řady ale od značek jako DLS, Audio System, Rainbow SAX... Třeba ty poslední zmíněný má kolegyně v autě a hrajou výborně. A když si trochu přidáš, tak kolem čtyřky tady někdo prodával špičkový MB Quart a jestli se smíříš jen se středobasama (což bych nedělal ani náhodou, protože je nikdy se stávajícíma vejškama nesladíš) tak tady v týhle velikosti někdo prodával Radical Audio asi za 1300,- a to už je podle mě hodně slušný repro... Nejhorší je, že na tuhle otázku dostaneš milion odpovědí. Každej máme zkušenost s jinou značkou a podle mě za trojku neuděláš chybu, ať šáhneš po čemkoli - ale kup opravdu celej set, ať je to sladěný.
o 28.03.2011, 14:04 | Dalixxx5
A sakra a ja mam udelany tak pekny domecky na stavajici vejsky:D..hned jak prijdu domu z prace tak omrknu co jsi mi sem nahazel..moc diky za nazor
o 28.03.2011, 15:49 | Milhauzz
323Marty ... jo to je otázka čoveče. Tak především je to o byznysu a o jakési neokoukanosti. Dnes a denně tu máme nové a nové značky reproduktorů, kde je principielně všechno stejné - jak píšeš, ale po bližším ohledání je ti z toho zle. To že ve výhybce je velký kulový pod hezkým krytem dneska nikoho mocnezajímá, to že středovej vrchlík kompenzuje jakousi designovou věc, to taky nikoho moc nezajímá, to že sou parametry totálně hnedle vedle, to je taky téma na diskuzi :)

Takže co vlastně dneska hýbe světem auto"hifi" ? Marketing a peníze. Fotka a papír snesou všechno. Cenovka je pak to nejdůležitější. Horko těžko někomu vysvětlovat, že si někdo prostě u repráku vycucá frekv. charakteristiku z prstu. Jasně, tamhle uberem, tamhle přidáme .. šak co, on to stejně nikdo nepozná, hlavně to nemá jak kdo změřit. To je to samo, jako když někdo přes mrtvoly proklamuje, že tyhle repra sou hodně dobrý na rádio a pak při poslechu zjistíš, že je to naleštěná bída, dělá to sice kravál, ale je to spíš věc na hučení, kde dřív nebo později od dalších lidí v autě uslyšíš: "zltum to!".

o 28.03.2011, 19:50 | Dalixxx5
za pár dní frčím na autosalon do Lipska...máte někdo zkušenost, že se tam dají zakoupit repra za lepší ceny?slyšel jsem názory že ano, ale chtěl bych si to ověřit abych nečekal zbytečně..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3267 sekund.