Navštíveno 7444x

Dávám sem pár fotek abych se podělil o muj výtvor. Prioritou byla funkčnost.. mám to ve fávu, takže ladit design nemělo smysl :)
Jinak použitý repro Eminence LAB 12, použitej matroš 15mm překližka a na přední stěnu 18mm+6mm na utopení basáku.

tady už uloženo ve fáru :)

23.04.2011, 12:12 |
martin.dusa | Upraveno: 2011-04-23 12:13:20
vypada to na velmi dobre odvedenou praci!me se moc libi!
ještě mám v plánu udělat stříbrnej gravírovanej kruh aby zakryl ten oškubanej papír po obvodu basáku..
a co zvuk?jak jsi spokojeny?cim to napajis?Nenatocil bys nejake video?Ta eminence me zajima.
Práci jsi odvedl pšknou, ale za mě jsi použil slabý materiál na stěny. Těch 15mm je zatraceně málo. Když už to tak máš, tak tam aspoň z vnitřní strany přidej "žebra". Obávám se, že tomu bude chybět tuhost.
Nebo vyndej vnitřní tlumení a přidej tam do celého tu 6mm jak máš na čelní stěně.
Seat Power: No spokojenost je, zatim tak nějak laboruju jak to ideálně nastavit. Jinak je to na Mac Audiu 2200D, kterej s tim sice umí zacvičit pěkně, ale myslim, že kvalitní monoblok by byl s kontrolou líp. Bohužel to nemám možnost kde zkusit jakej je to rozdíl. Videjko zítra nějaký udělám :)
Pavel02: No taky jsem nad tim přemejšlel, ale udělat to z 22 tak bych se asi nerozjel :D zkusim vymyslet vhodně nějaký výstuhy vevnitř, což nebude sranda pokud nebudu chtít dělat novej lak, nicméně na spodní stěně neni ta struktura, takže tu můžu vesele provrtávat a pak to přetřu. A jak se vůbec projevuje nedostatečná tuhost na zvuku? Díky za postřehy ;)
15mm multiplex s výztuhou bude myslím ok:-)
pěkná bedna, ve favojovi to musí být rachot, co je to za lak?
je to stříknutý vodou ředitelnou černou a struktura udělaná pistolí na podvozky a v ní málo naředěná barva :)
tu nějaký to videjko, ale kvalita bídná, protože jsem si nevšim, že je na foťáku nastavená ta horší a zvuk to taky moc nebere.. půjčim kameru od kamaráda a hodim sem lepší video
[ Link ]
čím to živíš ? zdá se mi že to má dozvuk asi malá kontrola ale možná se pletu ?
mám to na Mac Audiu 2200D v můstku, kterej má sice papírovejch 650W na 4ohmy, sub je 6ohm - 400W ale zesík je prostě low end, takže v můstku nebude dampig faktor nic moc.. časem snad budou šušně na nejakej mono
to video ale ber s rezervou.. ten foťak to nestíhá.. dám lepší video :)
To se mi libi moc! Nechces udelat podobnej box, uzavrenku, na moje JL? Mam krychli a potrebuju zkoseni.
tappajo pokud na to nějak extra nespěcháš a stačilo by ti to v červenci, tak neni problém.. tedkon mám totiž samý zápočťáky a pak zkouškový a protože k tomu makám, tak neni moc čas
Vis co, vydrzelo to rok, myslim, ze to vydrzi jeste nejakou chvili.
A co to mas za program? Mozna bych se moh zabavit. Je to strasne let, kdyz jsem pocital ozvucnice:)
v čem jě dělaná simulace boxu nevim, ale zeptám se.. oboje mi dělal kamarád a impedančka je měřená timhle
[ Link ]
Pekne pekne, doba pokrocila koukam. Myslis, ze by mi moh zkusit spocitat JL 12W6?
tak simulace je v BassBox6 Pro.. no pokud chceš uzavřenku s tim že přední a zadní stěna budou zkosený, tak to neni problém.. podle tohodle
[ Link ] je optimum pro uzavřenku objem 35,4litru, tak jen změř jaký rozměry (šířky, vejšky atd.) nemůžeš nebo necheš překročit a pak už to je maličkost :)
No totok :-D U JL není fakt třeba nic vymejšlet co se objemu týče. A tvar je pak už asi i jedno , pokud se dodrží jisté zásady .
Edit: Bassbox si při výpočtech trochu domejšlí tak je třeba dát si na to pozor :-)

26.04.2011, 23:52 |
Flash martin.dusa:
pěknej gumák ale to už neni eminence jako třeba ten muj Eminence Delta 12LFA při slušnym nakrmení sráží hlavy :-D
rover: ok, díky za novej poznatek.. nemám v plánu konkurovat ti s výrobou boxů a na moje výpočty to snad stačí :)
Flash: proto jsem ho taky vybral.. vozil jsem v autě chvíli 15" RCF profika a neumi to zahrát tak hluboko jak mému uchu lahodí :D

28.04.2011, 01:58 |
Flash martin.dusa:
tak to jo no ale v autě těch 37hz poznáš?
když zesik nastavuješ kolem 65-70hz tak jaký má vliv bedna s 37hz?
Ta moje eminence hraje od 45hz a myslim že to taky šlo otázka je jestli by zahrál lépe v boxu pro něj a né 42L
a 8ohm je třeba nakrmit řádně ale to znamená 1kw na 4ohm a to nikde nenahonim.

29.04.2011, 01:40 |
martin.dusa | Upraveno: 2011-04-29 01:41:42
já ale nemluvil o tom co vozíš v autě ty, nýbrž co jsem tam vozil já ;) edit překlep

30.04.2011, 21:20 |
sosko Zdravím. Prosím vás, nevedeli by ste mi poradiť komplet s bedňou a basreflex na subwoofer Carpower CRB-25HQ, 10", 200W RMS?
sosko: tady je snad správný datasheet, tak podle něj by to nebude problém spočítat.. pokud tedy nikde výrobce neuvádí ideální objem, což jsem nenašel
CARPOWER CRB-25HQ:
Technical Facts Speakers
Impedance (Z)
4Ω
Resonant frequency (fs)
33Hz
Max. frequency range
f3-300Hz
Music power
500WMAX
Power rating (P)
200WRMS
SPL (1W/1m)
85dB
Suspension compl. (Cms)
0.20mm/N
Moving mass (Mms)
116g
Mech. Q factor (Qms)
5.56
Electr. Q factor (Qes)
0.49
Total Q factor (Qts)
0.45
Equivalent volume (Vas)
27 l
DC resistance (Re)
3.3Ω
Force factor (BxL)
14.6Tm
Voice coil induct. (Le)
2.2mH
Voice coil diameter
Ø 38mm
Voice coil former
aluminium
Linear excursion (XMAX)
±5mm
ale u basaku za 1300 bych doporučil spíš než vymejšlet a konstruovat bednu koupit nějakou univerzální s vyhovujícim objemem

18.05.2011, 11:11 |
erix7 (K)
pekna pracicka, jenom skoda, ze davas PA reprak do auta. v dnesni dobe sis mohl porodit i dobre SW za priznive ceny.
no mně už moc PA nepřijde.. a nemyslim si, že by tenhle basák nějak zaostával za produkcí autohifi značek :)

19.05.2011, 18:59 |
erix7 (K)
mno hlavne 6Ohm a pak materialy na homehifi jsou jine nez se pouzivaji v autohifi, kde jsou velke vykyvy teplot a vlhkosti. Ale casem to poznas.