Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > U6 zase :-( kde je problém ???

o Navštíveno 5542x o
o 16.05.2011, 21:24 | Jerry159
Zdarec chlapy ...tak už se to stalo zase...zase je spálený EA2500D ....tohle už nebude chyba v napětí...když jsem měl nastartovaný tak mi voltmetr ukazuje 15V a tak jsem chtěl v práci kamarádům ukázat jak to hraje na chvíli na plno....tak jsem zesík dal na max....tak jak v sobotu v mýtě ! ....a to jsem v mýtě neměl nastartovaný a vydrželo to mnohem více jak teď ...no a tak jsem pustil písničku cca 20sec ....a pak jsem zastavil a přejel jsem na hladinu 56Hz a tam během 7-10 sec čoud v utě jako kráva a finýto....už je to po třetí co jsem ho spálil a je to celkem 6. zesilovač co jsem spálil na této bedně co mám v autě...už jsem slyšel ohlasy že to není napětím ale že to může být bednou nebo dokonce subem.....je nějaká možnost to nějak zjistit???

o 16.05.2011, 21:56 | pepe689
nevim kterej debil ti rekl ze mas mit zesik na max :-))
o 16.05.2011, 22:06 | Transportérák
No a nebude to třeba rukama?:-) Hele nic proti ale ten samej zesík mám plus k němu dva dvoukanály EA2150 a celé to táhne obyč Varta Blue dinamic 82Ah s kabelem 50qmm a půl roku hraju bez problému...napětí si hlídám a pohoda.Jo ještě jsem zapoměl napsat, že SW to tahá na 2 ohmy...
o 17.05.2011, 00:07 | alfik
Spáliť 6 zosíkov len tak pri hudbe to už musí byť človek riadny debil...a keď ti V meter ukazuje 15V tak neukazuje dobre
o 17.05.2011, 00:18 | mr.brain
Nevím jak fungují dražší digitální multimetry, ale díky nespojitýmu měření ukazujou vlastně jakousi průměrnou hodnotu... Zkus pořídit analog a budeš vidět co dělá rafika :) Ovšem hrát s gainem na max O.o
o 17.05.2011, 09:08 | Pavel 528
no 15V je blbost to je jasny,pac bud mas spatny altik a nebo nezkalibrovany Vmetr
maximum pro neniceni baterky je 14,4V

analogovy Vmetr je tak pomaly,ze tam stejne nic neuvidi...

jedina varianta,jak zjistit vykyvy napeti je digi osciloskop...
o 17.05.2011, 11:05 | vinzek fa
baterka se pavle normalni nabijeckou nabiji kolem 15V a nic ji to nedela 14,4 pro gelovy a podobny paznechty tady je to dany tim ze to vokotli zastudena moc hrr a nez mu stihne probehnout promena impedance sw v bedne tak to proste lehne
o 17.05.2011, 12:09 | Pavel 528
normal olovena baterie se prebijenim nici a na clanek ma byt max 2,4V a tedy 14,4V na 12V baterce...tot vseobecny fakt znamy 100let...

[ Link ]
o 17.05.2011, 16:59 | Phoenix2609
Gain nikdy nesmieš dávat na max citlivost!!.Gain nieje regulator hlasitosti !! pozor!! služí len na vyrovnanie napetových rozdielov medzi výstupom signálu z autorádia a vstupnými obvodmi tak aby sa výkon zosilnovača udávaný výrobcom dal dosiahnut v plnom rozsahu.Volí sa medzi 2V/4V v závislosti od urovne výstup.napetia autorádia.su rozne urovne.večšinou to býva optimálne tak do 3/4 dráhy regulátora GAIN na zosilnovači.Nižšie nikdy v žiadnom prípade!!! hrozí pretaženie koncového stupna bloku zosilnovača vysokým vstupným napetím!!.
o 17.05.2011, 17:53 | Seat Power
muzes si za to sam,dat gain na plno a jeste to zesilit na max.
o 17.05.2011, 17:59 | Seat Power
akorat se divim ze to ukociruje woofer
o 17.05.2011, 18:02 | Rocco.
Ono i třeba těch 10 sekund na frekvenci na max je dost. Viděl jsi někoho z lidí, co jezdí DbDrag aby vrčel 10 sekund? Mě to vycucne baterky za 3 vteřiny. Což tobě asi taky, jen o tom nevíš :-)

Musíš se hochu naučit k tomu chovat, je na každém kolik ho to bude stát.
o 17.05.2011, 19:43 | MaxxT
pokud te trapi promena impedance v bedne, kup si poradny zesik, JL Audio Slash ma stejny vykon na variabilni impedanci, tusim, tohle maji treba i RF zesiky.

Spalit 6 zesiku, nechapu jak to nekdo dokaze :-)
o 17.05.2011, 19:55 | Seat Power
o jaky subwoofer a bednu se jedna?
o 17.05.2011, 21:21 | Jerry159
je to přímo tato bedna... ale vedlo toho je starý zesík txi ....jj každý má určitě pravdu no....jedna věc je to že proč mi to neuděšlalo v mýtě? ...jestli je pravda to že jsem ten zesík neměl zahřáty a tím jsem ho spálil jak bylo řečeno....tam jsem neměl nastartovaný a zesík jsem se ptal chlapů co to měřily a řekl na radiu to vše dej na nulo do normálu a pak dej zesík na plno a nic se nestalo...celou dobu nic...i když jsem neměl nastartovaný nic...po tom co jsem měl poslední měření byl cítit sub jak dostal na prdel a dost asi...ale všechno vydržel...ted jsem hrál měsíc bez toho abych něco posral...měl jsem na zesíku nastavený gain na méně jak polovičku...a hrálo dobře... ale to jsem tam měl už 1,5F kapík...před tím co jsem ho dvakrát spálil jsem tam měl po prvé jenom jednu baterku vartu silver dynamic 85Ah 800A a odešel během písničky "lil jon throw it up" a konec....spálený výstup a zdroj...pořídil jsem baterku dozadu hollywood 20Ah 1500A a vydrželo to asi tak měsíc a zase spálený...zase na na této písničce....a ted po další opravě jsem tam dal kapik aby mě hlídal podpětí a vše bylo v pohodě do doby než jsem prostě ho dal na max na zesíku a konec ....asi se k tomu fakt neumím chovat...zítra ho polu pavlovi a přemýšlím co dál....je to dost o penězích teď když to takhle seru :-( každý měsíc pošlu zesík pavloj :D :-( :D takhle to jít dál nemůže a tak přemýšlím že prodat baterky obě a připlatit si a sehnat PC4000.....a pořídit si voltmetr do auta do palubky abych si hlídal napětí a hold to takhle nesolit...ale co když člověk chce čím dál víc??? vyřešíto nová bedna nebo další woofer navíc ? .....

foto k příspěvku  od Jerry159

o 17.05.2011, 21:21 | Transportérák | Upraveno: 2011-05-17 21:25:58
No to by mě taky zajímalo...
Jerry159 a nedával si sem tenkrát ty to video z tím Hyundai coupe tuším červenej jak tam byl záběr i na ty pantofle?Vedla se tady o tom docela diskuze.Jestli ano, tak se nedivím, že si to spálil.Tam to dostávalo dobře na prd.l.To si měl ještě Hifo a Kicker a zkreslovalo to jak kráva...
Za mě je Emphaser dobrej zesík a já jsem spokojen jak jsem už psal.Tady to prostě o komponentech a zapojení fakt nebude, bohužel.
EDIT:tak už to vidím, je to ono.Chlape máš asi fakt hudební hluch, jinak to není možný.Vždyť se to pak ani snad nedá poslouchat ne?
o 17.05.2011, 21:46 | Jerry159
jj tak to jsem byl já...ale mohu říct že na toho txi se nejenom mě ale i kamarádům zdálo že to hraje mnohem víc...to jsem fakt nemohl aji já vydržet v autě...a tady mohu v klidu...asi jsem si třeba už zvyknul....ale taky jsme ho musel dvakrát spálit než jsem koupil novou baterku tu vartu a pak jsem mohl hrát fur přez dálku na max a jenom topil ale hrál .....no pak jsem pořídil Helix dark blue DB5 to jsem hrál na ten 5. kanál na sub a ten nehrál takové důrazné bassy ...ale nikdy jsme ho nespálil....a pak jsem pořídil EA2500D a hned jak jsem přijel z brna...cestou jsem hrál už cca 40 minut...tak jsem přijel a že natočím video pro kamarády jak to hraje...no pustil jsem zase tu písničku "lil jon throw it up" a zase se spálil...cca 5x skončily zesíky na této písničce ...není mi to asi souzený :D když si pamatuji na to co jsem měl předf tím a nikdy jsem neřešil takové problémny co teď :D :-( měl jsem posranej dexon bedna 2x25cm co tam mají na stránkách a hrálo to pěkně ale zase to nemělo ty pořádný bassy....a já jsem strašně toužil po Kickerovi ....a na ty dexony jsem měl :D first Austria 4x100w rms :D na dva můstky a žadný problém do té doby dokuď nepraskl závěs jednoho repra....
o 17.05.2011, 23:54 | pepe689
:-))to je divny jinak zrovna Lil Jon neni extra nabasovanej znam mnohem horsi skladby u kterych by ti woofer udelal LALAPAPA Y.Yeezy --proste tvoj elaborace jsou o H....e ,mas brat vyzkousene veci :-)
o 17.05.2011, 23:55 | pepe689 | Upraveno: 2011-05-17 23:59:06
zabudol som Pastor Troy ,DJ UNK jsou mnohem vic :-)jo a stejne ja osobne se vratim jen k JL vim proc
o 18.05.2011, 07:35 | Dexter
myslim že problém vyřešíš tim, že tu písničku už nebudeš poslouchat, zároveň to je i nejlevnější řešení. :)
o 18.05.2011, 08:27 | DaveX
Se divím, že ti třeba po druhém spáleném zesu nedošlo, že něco děláš špatně... Za blbosti se platí ;)
o 18.05.2011, 10:20 | Rocco.
Hlášku o tom, že základ autohifi je napájení, to by stálo za to, vytesat do kamene !
Nevim, proč sis kupoval nějakou Vartu, když ti už každej snad rok píše, že základ je napájení..
Mužeš mít x KW zesák buhvi jakej SW ale když nemáš elektriku, mužeš se jít klouzat.
o 18.05.2011, 15:22 | vinzek fa
Pavel 528 zkus nekdy vzit 10nabijecek co maji lidi v garazi a zkus zmerit kolik davaji ja mam doma dve jedna vyleze i prez 15V jedna dava max 14,8 na klasik baterky to nabiji normalne a fungujou furt
o 18.05.2011, 15:26 | Pavel 528
pokud je meris naprazdno,muze tam byt vic....
ale pri nabijeni by si menel na svorkach baterky prelezt vic jak 14,4V
nerikam,ze ji hned znicis,ale prebijenim zkracujes zivotnost....
o 18.05.2011, 15:27 | vinzek fa
Rocco. pokud je ta baterka nova nemuze se nic dit jezdil sem jakou dobu na vartu s gzpa1,6000 2x15 sonik a nic se nedelo hral sem vrcel sem a to sem mel ze predu dozadu 35qm kabel ZESIK SEM MEL TAKY NA PLNY VOTACKY a nic se nestalo to uz jedine je fakt v usich
o 18.05.2011, 15:28 | vinzek fa
dalsi moznost radio ti tam pusti nejakej spatnej signal
o 20.05.2011, 11:46 | Jerry159
Taky už mě to napadlo... do olomouce pojedu s jiným rádiem ... alpina a s novou bednou kterou budu dělat na zkoušku a uvidí se :) a baterka bude nejspíš až po další vyplate
o 20.05.2011, 12:31 | Diner
Tak hlavne abys do te vyplaty nespalil dalsi zes:-)
o 20.05.2011, 12:31 | Diner
Tak hlavne abys do te vyplaty nespalil dalsi zes:-)
o 20.05.2011, 12:34 | Jerry159
Tak už potom jedině koupim 2x 8'' nějaký lehký zesik co není náročný a všechno prodam... a budu mít konečně na dovolenou u more s all exclusive :D
o 21.05.2011, 09:51 | Seat Power
proc bys prodaval?ja byt tebou az bude zase nekde nejake mereni jel bych tam za klukama jen pro rady urcite ti tam bezproblemu poradi a klidne i pomohou se zapojenim,ja takhle jednomu manikovi kdysi na srazy tak zapojoval hudbu :o)
o 04.06.2011, 11:19 | Jerry159
tak pánové a je to tu zase.........sednu do auta jedu do města pomalu jsem zvedal hlas a zase to začlo prskat a shořel ....celou dobu v pohodě...říkal jsem že už to nebudu nikdy dávat na max hrál jem zesík na polovinu a všechno celou dobu cajk a nebyla to žádná tucárna písnička....už mě z toho jebe fakt že jo....všechno prodat a sehnat úplně jiný věci nejspíš :-( a začít od začátku :-( baterku a pak zesík a pak bednu ....přemýšlím jestli nebude lepší sehnat 2x10" kicker a s tím potom jezdit třeba db
o 04.06.2011, 12:02 | tomas.V
nejde z rádia nějakej na pitchu signál?

pak ještě jestli není jedna cívka na wooferu KO...ale to je ...na 99% to nedělá
o 04.06.2011, 12:03 | Jerry159
takže nejspíš radio?
o 04.06.2011, 12:06 | tomas.V
ale jooo vyzkoušej jiný rádio

ale jak nad tím víc a víc přemejšlim...možná i jedna cívka, že by mohla bejt ve zkratu
o 04.06.2011, 12:07 | Jerry159
dá se to nějak zjistit proměřením ???
o 04.06.2011, 12:12 | tomas.V
tak jakej máš model 2x4ohm?
změř si odpor obou cívek. Impedance by měla bejt + - 3.9 - 4.1 na každé cívce v klidovém stavu. Pokud budeš někde jinde (třeba 30ohm a vejš nebo nějakej jinej nesmysl a nebo bude impedance lítat) a nebo bez odporu...tak je KO cívka
o 04.06.2011, 12:41 | Jerry159
tak jsem to proměřil a jedna má 3,9 a druhá má 2,7 ....takže jde do skratu nejspíš a to neunese zesík...a dává to do jiných ohmu...
o 08.06.2011, 01:12 | Ráca-WRC-
jerry: nechceš koupit komplet sestavu která hrála roky?
určitě by se někdo našel kdo by ti to prodal protože ty si dej už přezdívku Mr.Odpalovač

Co zkusit PB nebo DD ?MTX?
o 08.06.2011, 09:25 | Jerry159
Právě jsem o tom přemýšlel že to prodám a koupim vše nové... a že bych to koupil prez souseda z ameriky ...našel jsem 2x kicker 10'' l7 2+2 ohm a kickera zx1500.1 za 13000 a on by mi to tam koupil a pak by mi to postupně všechno poslal zvlášť... a když to rozbalí na celníci tak jim hold zaplatím clo ale na kolik by to mohlo vyjít? to clo...když objednávám věci z usa tak ty ani prez clo nejdou a stojí třeba prez 5000kč
o 08.06.2011, 23:58 | el.barto
kdyz Ti to bude posilat on ze sve(soukrome)adresy,tak at to pojisti do 6tis a jako vec at napise pouzity reproduktor a bednu zaspini a mel bys to mit bez dane:-)
takhle jsem to delal u veci na myho Lowridera a vsechno v pohode,platil jsem totiz pres 20tisic za poslani,melo to pres 60kg:-),tak jsem nechtel zivit jeste stat:-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3326 sekund.