Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Instalace Mercedes VIANO

o Navštíveno 9662x o
o 24.05.2011, 10:41 | koldavideo
Dobrý den všem,
Potřeboval bych poradit s instalací nového audia do MB Viano. Vpředu i vzadu jsou komponentní reproduktory 13cm které chci vyměnit za nějaké jiné - lepší. Pod sedačku bych chtěl dát aktivní sw. Všechno by mělo stát do 10tis s tím že rádio nechám původní z důvodu ovládání na volantu (typ AUDIO-20). Doporučíte mi nějakou solidní značku reproduktorů a subwooferu? Nebo mám raději připlatit a nakoupit Výkonnější reproduktory, zesilovač a pasivní SW? Díky za rady nebo odkazy na podobné realizace.

foto k příspěvku  od koldavideo

o 24.05.2011, 10:41 | koldavideo
zadní repro

o 24.05.2011, 10:42 | koldavideo
prostor pod sedačkou spolujezdce

o 24.05.2011, 10:44 | koldavideo
prostor pod sedačkou řidiče

o 24.05.2011, 12:47 | CarMedia.cz
Mám za to, že jsem do viana dal i 165ky a bez nějakých větších problémů. Mrknu doma na hadr, jestli najdu fotky a jestli si to s něčím nepletu. :-) Tyhle vany jdou nějak mimo mě, tak v tom mám trochu nepořádek. :-)
o 24.05.2011, 13:00 | koldavideo
Pokud bys našel nějaké fotky tak by to bylo super. když tak pošli na email koldavideo@seznam.cz . Dík moc. Taky jsem nad tím přemýšlel, dát dozadu 165mm. Myslím že tam bude místa dost. Vpředu si ale nejsem jist.
o 24.05.2011, 13:32 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
umime dat dopredu i dozadu 165mm
v eXtrem-audio jsme delali podobnych instalaci nekolik
o 26.05.2011, 08:31 | koldavideo
Můžete mi prosím napsat nějaké konkrétní řešení. Jaký typy reproduktorů, popř. aktivní sw se kterým máte dobrá zkušenosti? Myslím že cokoli bude hrát lépe než original. Převážně posloucháme rockovou muziku a snad bych mohl přes linkový vstup autoradia (AUDO-20) připojit některé z externích zařízení co jsem koupil na ebay. To origo rádio je fakt hodně omezující ale do budoucna zkusím najít řešení jiného rádia které budu moci ovládat origo ovládáním volantu (vím že to jde). Teď ale potřebuju rychle vyměnit ty otřesné reproduktory a přidat SW. Ještě by mě zajímalo kam připojím ten aktivní SW? pochybuju že to radio má signálový výstup na SW. No zkusím to omrknout. Díky za rady.
PS: je mi jasné že co člověk to názor ale předpokládám že zde na portálu jsou lidé pro které je autohifi hlavně koníčkem.
o 26.05.2011, 11:20 | koldavideo | Upraveno: 2011-05-26 11:25:50
Poradí mi někdo na který pin se připojí ten aktivní sw? Podle mě je to jedno na který reproduktor (ale pak se změní impedance ne?). Líbí se mi Axton-AB20A akorát musím vymyslet kam ho dám. Pokud se nevejde pod sedačku tak se budu muset poohlédout po jiném kandidátovi.

o 26.05.2011, 21:57 | AUTOHIFICENTRUM Liberec | Upraveno: 2011-05-26 21:58:27
Viano,které se u nás dělalo cca před 3 týdny:
přední:rainbow SLX 230 [ Link ]
zadní: rainbow SLX 265 [ Link ]
reproduktory bez zesilovače a zesilovač + SW
zesilovač: rainbow iPaul 2.400 [ Link ]
subwoofer: rainbow Tornado 1.10 [ Link ]

dozadu se 165tky vešly,ale předek...mno možná,jen mi to nepřišlo moc OK,protože by polovina repro byla schovaná pod tapecem mimo mřížku.Jelikož se jednalo o nové auto,tak nepřipadalo v úvahu do čehokoliv řezat :)
o 27.05.2011, 07:16 | koldavideo
to: AUTOHIFICENTRUM Liberec
Díky
Můžu se ještě zeptat kam jste dávali te sw?
Já stále uvažuju o Axton AB20A akorát nevím jestli se mi vleze pod sedačku. O víkendu to musím přeměřit. Ty zadní repro jste dávali s novou mřížkou nebo jste nechali tu původní? Také mám nové Viano a moc se mi nechce nikde řezat. Hlavně dokud je auto v záruce.
o 27.05.2011, 11:08 | Vencaf
známej má ten Axton pod sedačkou, ale má starší Vito, nevím jestli to místo bude stejný..
o 27.05.2011, 13:55 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
ten SW box se dával normoš až dozadu za sedačky s tím,že pomocí konektoru lze box jednoduše odpojit.
První varianta byla malý aktiv pod sedačky,ale tam se nic příhodného (poměr cena / kvalita)nevlezlo.

P.S.: že ty diskutuješ také na Transporterclubu?
o 28.05.2011, 06:09 | koldavideo
Ano jsem i na T5 clubu protoze puvodne jsem chtel koupit multivan.
o 03.06.2011, 20:19 | cosmix
pokial si dobre pamätam tak v zadu po demontazi OEM repro je potrebne dost vela kruzkov zlepit na seba aby reproduktor nebol velmi utopeny pod tapacirom.Inak tak ako AUTOHIFICENTRUM Liberec v predu je uz aj 13cm trocha zakrity tapacirom a 16cm by bola zbytocna bez prerabania mriezky co mi pride dost zasah do dveri vzhladom na dizajn tapaciru.
o 06.06.2011, 11:23 | koldavideo
Tak jsem vse zapojil a nefunguje. Nevím kam mám připojit vstup REM k radiu. Na radiu asi výstup bude ale nevím kde. Schémat zapojeni je na netu mraky ale nevím které je vhodně pro mě rádio AUDIO 20
o 06.06.2011, 15:41 | Diner
mas origo radio? melo by to mit nekde vodic pro napajeni aktivni anteny... da se to dat na to
o 06.06.2011, 15:41 | koldavideo
podle tohoto obrázku jsem to zapojil a nefunguje. Tak nevím , nevím

o 06.06.2011, 19:15 | koldavideo
No pravdou je ze jsem to měl zapojené podle jiného obrazku na jinem pinu , hned zítra to zkusím hodit na ten pin3. Každopádně jsem zkoušel měřit úroveň napětí na tomto pinu3 a po zapnutí jsem nic nenameril. Ještě by me zajímalo kolik golfu by tam mělo byt?
Pomalu ale jistě se začínám poohlizet i po tom stropním monitoru. Někde jsem videl BellAudio za 4500kc.
o 07.06.2011, 05:28 | koldavideo
ach jo nemám vypnuté automatické opravy, takže ne kolik golfu ale voltů.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4046 sekund.