Navštíveno 4610x

chlapi mám zesik phase pb four a na něm kicx stc 5.2 , a sub jbl gt5-12 v origo bedně. oboje napojené. takže mám sub na lpf 120 a kompa na hpf 120. zdá se mi že to hraje opravdu dobře. dá se to vylepšit ještě nějak? nebo jinak nastavit? díky za odpovědi
jo a zesik má rozmezí hpf a lpf 50-500hz
rekl bych ze LPF mas zbytecne moc vysoko,ale zalezi na basaku a ozvucnici no..Osobne davam nekam na cca 80Hz ale vetsinou ladim podle sluchu takze je to ruzne.

26.05.2011, 09:02 |
DaveX Taky bych dal lpf na 80 Hz, ale jinak do laď podle ucha, to je nejlepší..
No, vzhledem k tomu, že má 5" kompa a třeba je nechce trápit, tak je to dobře. Jestli nevadí, že woofer už je na těchdle frekvencích celkem směrovej, proč ne. Laboroval bych podle uší třeba ke sto hz, ale níž bych ty kompa taky netrápil.
takže když dám kompa na 100 mhz(hpf) tak i suba musím dát na 100 mhz (lpf) jo? nebo můžu kompa nechat na 100 třeba a suba nechat na 120?tomuhle moc nerozumím. A sub se nesmí dávat na hpf i lpf (full)?
tak předně MHz je frekvence rádia, nikoli zvuku, zůstaňme u Hz nebo kHz :o) Z názvu těch výhybek vyplývá, že se jedná o horní propust nebo dolní propust. Proto kompa ořezáváš o dolní frekvence, které neumějí zahrát a woofer ořezáváš o horní frekvence, které neumí zahrát. Nastavit mu full je pro něj likvidační a hlavně zbytečné. Taky je zbytečné, aby se frekvence HPF a LPF překrývaly, protože to pak vytvoří na výsledné charakteristice hrb a překrývané frekvence budou výraznější, což je na této frekvenci nežádoucí. Nevim, jestli má ten zes nastavitelné strmosti těch výhybek, ale obě bych dělil na 100Hz při strmosti 24dB.
strmost nevím co je. takže nevím jestli to ten zesik má. je tam jen level,bassboost,lpf,hpf.
jo a používá se loud když je woofr? zdá se mi že s loudem je to takový živější ta hudba. mám loud hi a low a nevím k čemu to je.
vůbec bych se nebál řezat sw na 80HZ a kompa zkusit az co nejníže kdy nezreslujou, pokud máš dobře zpěvněnou plochu kde je máš zasazeny, tak těch 80-100hz by hrát mohly, ale záleží no, aby ti místo zvuku ze dveří nešly vibrace :-D

27.05.2011, 23:47 |
Kalič
Kalic:jenze tohle je mu uplne k nicemu,on potrebuje vedet uplne neco jineho:-))
mozna bys to mel udelat jednoduseji,podle mne ty kicxy bude lepsi nechat jen na te vyhybce a nic neorezavat,takze na ty kompa bych dal na zesiku full a jelikoz jsou od 75hz tak na sub bych dal na zesiku lpf a tak podle toho jak Ti to vyhovuje a i kvuli vecem ktere uvedly uz kluci nahore bych ho dal tak do tech 100hz max.
no ale když dám full na kompa tak musím nastavit lpf i hpf. a to mi nejde do hlavy jak.hpf na 80 a lpf?sub mi je jasný,lpf na 100 tedy.
kalič: tohle mi je jasný. to mám už taky přečtený . :o)jinak díky
ne jen lpf pro subwoofer,
ke kompum mas preci pasivni vyhybku(to je ta krabicka do ktere vedou kabely ze zesiku a z ktere vedou draty k stredobasum a vyskam)a v te je vsechno uz nastaveny,tak do proto ti staci full,
nebo uz nevim jak ti to vysvetlit:-)
takže když dám kompa na full tak lpf a hpf nereagujou podle tebe jo na zesilovači?je jedno jak je oboje nastavený???
ful na kompa nedavej!blbost!
mám to na 100 na hpf , a woofer na 100 lpf. tak a takhle to nechám. zdá se že je to nej :o)
ještě otázka, mají kompa hrát výrazně víc nahlas než woofer nebo tak nějak stejně hlasitě ?
ty nemas usi?nejde proste rict dej woofer na 100hz,a bude to to nejlepsi,musis ladit podle sveho ucha a i laik bych rekl ze uslysi co se tomu basaku libi a co ne..
jasně že podle uší. jsem jen potřeboval poradit jak se to ladí. abych to třeba nekur...il zbytečně.
jo kdyz je to na full,tak lpf i hpf nefunguje:-)
......a klidne to na vyhybce na zesiku na full nastav,ne na volume:-)
to je vysvetlovani jak pro maly dite:-),
kdyz napisu ze lpf max 100hz,tak mam na mysli aby jsi si to nastavil podle toho jak to vyhovuje tobe a ne jak to ma nekdo jinej:-)
jinak nejdriv nastav ty kompa a podle toho si pak doladis ten woofer,co je na tom k nepochopeni,vzdyt ti to uz psalo dost lidi:-)