Navštíveno 4382x

dnes jsem zapojil nový zesilovač HIFONICS ZXi9404 a bohužel nefunguje. Ihned se rozsvitila dioda POWER a i PROTECT. Zkusil sem tedy odpojit všechno krom napájení a chyba přetrvala pořád. Zkoušel sem ho i odpojit a zapojit znovu, ale pořád stejná chyba. Zapojení je správné a ok, protože mám ještě jeden zesilovač a napájení mám naslednovně: od baterky do kufru mám 50qmm + napájecí kabel, v kufru rozvodný blok a z něho do každého zesíku 20qmm(do hifa délka max 20cm) + kabel a každý zesilovač zvlášť uzemněn 20qmm kabely(hifo opět max 20cm). V zapojení nevidím žádný problém, druhý zesilovač pracuje v pořádku. Baterka ukostřena 50qmm 20cm kabelem. Někdo nějaký nápad??

02.06.2011, 22:46 |
macek Pavel528

macek Pavel528

macek Pavel528

02.06.2011, 22:59 |
Diner Co na tom mas pripojene? Nemas treba v mustku zapojeny 2Ohmovy sub?
Jinak Pavel je sice dobrej, ale jestli je zesilovac novy, tak to res s prodejcem v ramci zaruky
jasny to já to budu řešit s prodejcem, ale zajímaly mne vaše rady, mámk na tom JBL basák GTO, je to 4Ohm a kompa od hifonicse

02.06.2011, 23:12 |
Diner Tak to by melo sedet... A nehralo to vubec? Ani chvili? Jde mi o to, jestli se ti treba nepodarilo zkratovat vystupni terminaly..Co pojistka?
nejsem si právě jistej, zda to chvilku nejelo, nastavoval sem radio a hudbu sem mel vypnutou, a kdyz sem ji zapl tak sem si vsiml, ze sviti protect, mozna, ze chvili to jelo.....jak jsem mohl zkratova vystupni terminaly?....celou dobu jsem mel vypojenou baterku, az kdyz bylo vse zapojeno sme ji pripojil....pojistky jsou ok

02.06.2011, 23:30 |
Diner Myslel jsem reproterminaly, skrtnuti kablikem pri jedoucim zesu, ale podle toho co pises, tak to vypada ze dobre vis co delas, takze to asi taky ne... V tom bude nejaka jina finta:-) Jestli jsem to dobre pochopil, tak protect sviti ikdyz nejsou pripojene zadne reproduktory?
pokud je zes zaplej tak s kabelama nic nedelam;-) .....jj, ikdyz je pripojene jen 12+, GND a REM tak svítí protect

02.06.2011, 23:53 |
Diner Tak to s tim asi nic nevymyslime krome zarucniho servisu...skoda
nepodařilo se, zesík odeslán na reklamaci
dostalleos:
když ti tohle udělá tak zkus zapojit na prázdno bez zátěže a pokud ti to bude dělat pořád tak máš problém na koncovém stupni nebo digi.
Hifonics jsou opravdu špatné zesilovače o proti těm starším co si právem říkaly Hifonics,dnes to dělá Čajna
Ráca: psal tady že to dělá i bez zapojení zátěže. Dneska se zkoro vše dělá v číně jen do o použítí součástek a né tohle holt byl špatnej kus což se stává a hifonics nejsou špatný
endru.ondra: ale u hifo se dějou věci viz. članek od pavla528
no nemyslím si, že Hifo je nějakej shit, navíc tento zes v testu vyšel velmi dobře. Jak psal endru.ondra, takl sem uváděl, že je v protectu i bez zátěže. Příští týden budu mít vyjádření němců k tomu, co se stalo:)
jo hehe tak nemci to poslou z5 s tim ze tomu nic neni ze ses asi trouba fakt uz se me to stalo z basakem-)))
doufám, že ne. Kupoval sem to od Hifonicsu v Plzni, tak to šlo přes ně. V zapojení rozhodně chyba nebyla:)
dostalleos ja to mel jedine prez ne ale nemci sou takovi ze nez aby uznali poruchu na pristroji tak ti daji bud novej nebo to opravej a reknou ze s tim nic neni fakt -)))
no hlavní, že to bude potom fungovat:)

15.07.2011, 02:06 |
Ráca-WRC- | Upraveno: 2011-07-15 02:07:05
jak to dopadlo?
v německu opraveno a vráceno domů a už jede