Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > sterbina na natrubek - je to ok? specha prosim

o Navštíveno 4212x o
o 05.06.2011, 09:22 | axetom
Ahoj kluci, jen takova otazka. Natrubek ma byt 8,5*20 . Plocha je teda 56,7cm2 a chci se zeptat zda kdyz udelam sterbinu 36,4*1,6 a dlouhou 20cm, zda mi to nebude delat bordel takhle uzka sterbina

o 05.06.2011, 10:58 | sirZalman
Aký sub bude v tej bedni?
o 06.06.2011, 09:35 | Ráca-WRC-
axetom:
nedělej štěrbinu protože pak už nejde změnit proti br které si můžeš udělat sám a různě nastavovat.
JSEM PROTI ŠTĚRBINÁM
o 06.06.2011, 11:35 | axetom
me stzerbina hrala vzdy lepe nez BR. je to pro carpower blackbass 12''. nakonec jsem ji udelal sirokou 3,6*15,7 a dlouhou 20, zaoblenou na obou stranach
o 06.06.2011, 17:44 | axetom
tak est ejedna otazka. jak lze prepocist natrubek pro carpower blackbass 12 v 60l ozvucnici (8,5*20) tak, aby se dal normalne koupit? nebo muzu pouzit treba tenhle? [ Link ]
o 06.06.2011, 18:00 | 1kw
Tak 2mm na průměru nehraje téměř žádnou roli a délku si snadno přizpůsobíš..

taková malá pomůcka na výpočet [ Link ] :)
o 10.06.2011, 13:27 | Ráca-WRC-
axetom: tak se ji vyrob sám z pvc
uděláš si svoje zaoblení jak vnitřní tak vnější a uvidíš že proti těm měkotám co prodávají v krámě to bude rozdíl.

dělám to tak že nad pistolí nebo kahanem nahřívám pvc (novodur)a pak to nasadim na kopyto co mam vysoustružené ze dřeva tim mam plynulý výdech a zaoblení se tim taky dáudělat jak potřebuješ velké...stačí novodur a múžeš experimentovat s délkou br i zaoblením
o 10.06.2011, 13:31 | Ráca-WRC-
axetom: to ti možná přišlo že ti štěrbina zahrála líp ale jak jí budeš ladit? br vyndáš a poladíš ale co budeš dělat ze štěrbinou?
o 10.06.2011, 23:14 | el.barto
:-))))))))
teee prdel,dobre Raca,ja se asi pochciju z toho co pises:-)))
o 11.06.2011, 19:27 | axetom
tak sem dnes zkusil ten BR 83*200 a musim rict ze me to nejak nenadchlo:( sterbina hrala o dost lepe:(
o 11.06.2011, 23:24 | Flash
axetom: ZKUS SI HO VYROBIT a pak muzes ohodnotit ten co si koupil proti vyrobenemu
raca:dokazes udelat i airport?
o 11.06.2011, 23:40 | Ráca-WRC- | Upraveno: 2011-06-11 23:44:04
el.barto: co se ponosuješ takhle to dělám 7let a proti těm sračkam to je mnohem lepší nebo co tě rozesmálo? kopyto? ..... to jo ale jak by si to jinak udělal? takhle to PAčkaři dělají víš 8)

Flash: vyrobim ti airport br s velkym zaoblenim i teleskopický nastavitelný br stačí si vymyslet.
PVC trubky na odpad tedy 110mm vnější šíře a vnitřní 104mm s tim nic neudělám a je to škoda že prodávaj takhle na ho...o pvc trubky.

axetom: pokud máš 12" což máš tak udělej šíři BR 100mm(110mm)aby vnitřek byl 102-104mm max delku bych nechal ale potřebuješ velké koncové zaoblení cca 3cm límec...dej tam tohle a uvidíš rozdíl!
fakt vim o čem mluvim!!
nechceš br odemě?

prostě vyzkoušet a fakt je tam rozdíl už v pevnosti a v tom že si můžu vše naohýbat jak chci já a mam v tom praxi....někdy je to opruz ale nejlíp se mi dělá s toho pvc ..
Nevíte někdo kde se dá koupit tenkostěnná pvc?
pošlu sem fotky jak si to dělám "BR"

o 12.06.2011, 01:24 | axetom
nevim proc. pritom BR i sterbina meli stejnou plochu i delku. proste mi prijde ze to spis funi:( Mozna to bude delat i to ze z puvodnich 4 ohmu jsem to zapojil na 1ohm. je to mozne?
o 12.06.2011, 07:54 | Barthez
Ja na Sw ktere znam delam jedine strbinu. Je to nebe a dudy oproti roure. Janak i strebina se da ladit primo v bedne. Jen musis vychytat sirku sterbiny ( ne moc malou - jinak funi ) Strebinu si udelas delsi a pak ji frezkou zakracujes a zaoblujes co ti material dovoli.

Jestly mohu doporucit, tak sterbin na capowera se nadelali panove od DbDragu az az. To jsou pani odbornici na sterbiny. Dolazovali je k dokonalosti. Kontaktu nekoho z nich a nebo primo na foru DbDragu....
o 12.06.2011, 18:52 | Ráca-WRC-
Barthez: ale on to nema na dbdrag a v tom je rozdil.
hochu to tak neni jak pises....to ze si koupite br v krame a pak nadavate zd to nehraje to je jasny!
1.80ka br fakt hrat nebude a to vsadim boty
2.zálezi na vnitrnim zaobleni a velikosti zaobleni.!
3.podivej se na youtube na nespl a uvidis jake maji borci airporty!
o 12.06.2011, 19:17 | rover (WoodTech)
No už sem těch beden postavil celkem dost, ale jak vidím tak o tom asi nic nevím......
To exetom- dej každýmu 100x230
o 12.06.2011, 23:54 | Ráca-WRC-

foto k příspěvku  od Ráca-WRC-

o 13.06.2011, 00:00 | Ráca-WRC-

o 13.06.2011, 00:01 | Ráca-WRC-

o 13.06.2011, 01:26 | el.barto | Upraveno: 2011-06-13 01:28:46
Rover-diky,tak nejak jsem to myslel:-)
RACA-je to AEROPORT ne airport a 110mm neni port,ale porad jeste natrubek
dal tvuj komentar-nedělej štěrbinu protože pak už nejde změnit proti br které si můžeš udělat sám a různě nastavovat.......sterbina je taky BR to by si po 7letech mohl vedet a sterbinu si muzes ladit nekdy i snadneji nez natrubek,kdyz vis jak ji udelat.....
dal se asi nema cenu vyjadrovat:-)
ale to co jsi udelal je pekna prace...
o 16.06.2011, 00:40 | Ráca-WRC-
el.barto :ja vim že štěrbina je BR prostě vented ale já řikám br trubce hotovo...

Aeroport to se omlouvám za špatně napsané slovo ale airport zní dobře (neni to letiště)? :)

7let dělám bedny na které tady děláte dlouhý nos a to isobarické a hornflexy na 18palcové basáky takže mě tady nepoučuj co je a neni BR.

štěrbina je prostě zásah a za tim si stojim a proč? no protože musíš vyndat sub a pak blbnout s bruskou nebo přímočarkou a to je na hov...o nebo ne? a to já si můžu nechat sub přišroubovaný a vyndám jen "rouru" a tim je ladění započato a co vy než vyndáte sub pak něco řezat brousit......prostě já řikám štěrbinám NE

spíš mě zajímá proč někdo nevozí v autě hornflex nebo bandpass?
BP dokáže udělat pěkný basy jak do síly tak hloubky myslím tím že je to cítit z kufru a to i na 5metrů při slabém výkonu takže si vybírám 92db a výše aby to pořádně zahrálo.
Stlouknout bednu a dát tam štěrbinu nebo rouru umí každej ale zkus si udělat bandpas nebo hornflex a pak mě můžeš poučovat
o 16.06.2011, 01:51 | el.barto
:-))
no vzdyt to rikam ze se nema cenu vyjadrovat,tohle se tu uz probiralo dostX...
ta posledni veta se opravdu povedla...
jsi si jisty ze si se chtel prihlasit na AUTOhifi?:-)
a ja Te nechci poucovat,to mi ver
mozna se chci od Tebe ucit:-))
o 16.06.2011, 21:38 | Toxxx
Raca: Ty si asi nevidis do huby. Kecas tu co vsetko robis ale ked som videl tu tvoju montaz tak mi bolo na zvracanie. Tak uz prestan lebo sa to neda citat a poucovat ludi co nieco dokazali je fakt moc.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3643 sekund.