Navštíveno 3743x

chlapi na zesik 200wrms mám jbl gt5 BR (275 wrms)
ale chtěl bych zkusit helixe 200wrms průměr 25cm v uzavřence. Jakej v tom bude rozdíl?zesik phase PB four

05.06.2011, 18:16 |
Toxxx Skus a uvidis.
mel jsem helix deep blue v uzavrence ale teda 30 cm-250 W rms.Mel jsem ho na carpoweru hpb 602 a libilo se mne to vic nez jbl gt5 na tom stejnym zesilovaci:-)
u br mě štve že to pak jakoby víc hučí.není to takovej ráznej bass.

05.06.2011, 20:48 |
Toxxx | Upraveno: 2011-06-05 20:48:38
jendoslaf: To neni pravda. Ked postavis dobru bednu a osadis dobrym bassakom tak to hra vyborne. Takze ak ti to huci tak je chyba niekde inde;)
jak tedy hraje uzavřenak proti bassreflexu? ztratí uzavřenka hooodně výkonu?

05.06.2011, 21:21 |
hawai mel sem gt5 jak v BR, tak i v uzavrence a BR mi sednul vic.
nj ale já chci vyměnit GT-5 V BR za helixe dark blue v uzavřence.
myslíte že to je blbost? mám si radši nechat to jbl?
jendoslaf:sice sem tady nový ale tohle je zákonité pravidlo.
Pokud chceš přesné basy s nízkym tlakem tak je to uzavřenka
No a BR ti bude hlavně tlačit a basy budou o něco spožděné a nebudou rychlé.
Doporučil bych ti to zkusit spočítat třeba programem WinLS nebo subwsim1.
a uvidiš na kolik ti skočí chára protože od výrobce neni nikdy box ideální alespoň většinou je to sériová výroba....zkus si box udělat sám podle výpočtu

06.06.2011, 20:18 |
Toxxx Ráca: To co si napisal neni pravda. Pocul som sub v BR ktory mal bassy tak tvrde a presne ze som tomu neveril. A jak z uzavrenky tak aj s bassreflexu dostanes tvrde a presne bassy.
jendoslav: Len tak ti nikto neporadi a ako som pisal uz hore treba testovat;)

06.06.2011, 21:57 |
DaveX Ráca: podle mě výrobce staví bednu právě určenou pro určitý subwoofer. Už jsem pár boxů od výrobců slyšel a nikdy jsem neměl problém s hučením apod. Je to blbost..
Ráca, jestli si myslíš, že uzavřenka neumí zatlačit, tak jsi vedle. A to že BR je hlavně o tlačení je další kec. Bude to hrát tak, jak si to naladíš.
Raca-dobry:-))
tohle mozna plati jen u znacek Dibeisi a jim podobny a i u tech bych rekl ze obcas ze se neco povede:-)))
jinak jak pisou lidi nademnou,zadny takovyhle zakonny pravidlo neexistuje...:-)
a vyrobci vetsinou zkousi v laboratorich vic druhu beden,nez spusti vyrobu a proto je lepsi si koupit i original bednu,leda ze by nekdo mel nekdo jiny naroky,treba hlubsi basy,atd.
Jendoslav-jak pise Toxx,musis to proste vyzkouset,vetsinou by Tvoje pozadavky snadneji splnila uzavrenka,ale aby ti pak zase nechybelo neco jineho:-)
nekdy staci treba na zesiku vypnout bass eq,nebo loudness na radiu:-))
raca, pokial si myslis ze uzavrenka nezabasuje tak ti odporucam popocuvat moj kybel (auto...) kde je 2x8-palec. mozno zmenis nazor....
no jak jsem rikal,mel jsem helixe deep blue-stejny jako dark blue v uzavrence a libilo se mne to vic nez jbl gt 5 v original br na stejnym zesiku.A to jsem to JBl slysel v 1 oktavce kombik a ten muj helix byl v almere(sedan) a pritom se mne libil vic helix.Mel takovej hutnejsi a pro my ucho hezci zvuk,i kdyz mozna to JBl mne prislo o zdibek vic vykonny,ale ja bych sel znovu do toho helixa,pro me supr basak :-)

09.06.2011, 14:03 |
Flash podle toho co ctu tak raca psal o jbl gt5 .
Jinak jako vsichni je to bednou.
Kopavy bas je od 60hz?
Protoze pochybuju ze 20-25hz bude kopat