Navštíveno 4220x

06.06.2011, 08:36 |
jodua | Upraveno: 2011-06-06 08:38:32
Vim, že z videa to jde těžko říct, ale koupil jsem Sonica 15 od zdejšího člena s tím, že je po přemotání cívek.
Po zapojení na zesilovač i při velmi malé hlasitosti drnčí. Měřil jsem obě cívky a každá ma 2,7ohmů
Nevíte kde by mohl být problém?
Zesík na jiné woofery hraje bez problémů.
[ Link ]

06.06.2011, 09:05 |
jodua Jeste mala poznamka. Civky pri stlaceni nikde nedrou.

06.06.2011, 09:20 |
jodua zkousel jsem jak na 1ohm tak na 4ohmy a vysledek byl stejny. Porad drci jak pri male tak i pri veci hlastitosti. V bedne i mimo dela porad to same. Repro je po premotani civek a vystredeni, ale jenom drnci.
nezkoušel jsi to přes jiný zesák?

06.06.2011, 09:54 |
jodua zkousel, a chresteni bylo porad stejny. Zesik byl jenom slabej Magnat RX Mono, ale to chrasteni je slyset i pri velmi male hlastitosti.
za 1. buď jsou špatně přemotány cívky (nejpravděpodobnější) nebo za 2. máš někde uvolněný drátek... Každopádně se přikláním k první variantě. Nejspíš bych chtěl doklad o přemotání a zanesl jim to tam zpátky

06.06.2011, 20:51 |
jodua poslanej byl uz jednou zpet, byla pry spatne vystredena stredicka (je to mozne???). Ale po prijeti baliku, ktery nebyl poskozeny me po pripojeni cekalo to same. Opravar rikal, ze je poskozeny diky transportu. Jenze zvukove je porad stejny, na ho*no. A nikde civka nedrhne.
Jak muze byt spatne namotana civka, tak aby takhle chrastil?

06.06.2011, 21:34 |
Tendr Co třeba vůle mezi závitama? Nevím, cívky nemotám, jen tipuju, ale to by mi přišlo docela pravděpodobný.
no ten je dobre v piiici,ja bych spis rek ze to muzes nechat udelat znova podle mne je to bud former blbe danej a nekde proste narazi a nebo ta stredicka je blbe,anebo ty dratky jsou hodne navolno,ale tohle se malokdy stane pri prevozu a hlavne by to muselo byt videt i na krabici,nebo na tom repru nejake poskozeni a klidne rekni od jakeho clena,oznaceni mistni clen neni moc presny

08.06.2011, 21:39 |
jodua tak dneska jsem kompletně Sonica rozebral.
Nevím, nenašel jsem nic špatně. Civka vystředěna v pořádku, vše prilepeno.
Jenom chci se zeptat, jaká muže být na cívce mezi závitama mezera?
Když prstama po cívce přejedu, tak se sesune drát tak, že mi vytvoří mezeru (cca 2 dráty bych do ni dal).
Nemá být drát každý závit opřený o závit? takže není možné s ním hýbat a vytvářet mezery?
samozrejme ze drat musi pevne drzet, tohle rozhodne neni chyba z prepravy, takhle ti ho dotycny prodal a moc dobre to musel vedet, tak jsem hod jmeno clena co ti to prodal, at tu lidi vedi od koho nekupovat..
přesně stejně jako Pavel. Drát musí mít závit vedle závitu a to zalepenej/zalakovanej. Jestli posuneš drát tak, že uděláš mezeru tak ten kdo přemotal woofer se na to pěkně vys...Jen je divný, že impedance obou cívek je stejná. (spodní cívka má závity na kmitačce od vrchlíku směrem dolu až na konec kmitačky a to samé směrem nahoru) nooo a o 180 stupňů začíná druhá cívka a taky od vrchlíku směrem dolu a pak zas nahoru)....tak je divný, že by měly obě cívky stejnou impedanci...protože jen o průřezu drátu a délce to není
taky bych chtěl vědět jméno opraváře :-)
ode MĚ nekupovat ja sem ten zmrd co VĚDOMĚ prodal domrdanej reprak za 4 litry namastil si kapsu a ted se vysmívá. Působim tu totiz jenom 4 roky takze si to muzu dovolit a mit vsechny v zadku :)
jinak abych to trochu upresnil ale tomu nikdo verit nebude ale co. Repro sem po roce a pul konecne vyzvedl od taky jednoho mistiho clena co se opravou repro zabejva. Jelikoz to bylo az po roce a pul pac sem na to zapomel uz mi byl k nicemu tak sem jen vyzkousel cca na 10vterin repro. Vse ok tak jsem hodil inzerat ,nasledne prodal a najednou na me novej majitel vybalil tuhle novinu. RIkam o nicem nevim ale je mozny se dohodnout ze clovek co to opravoval by to vzal jako na reklamaci a opravil znovu. Tak to taky dopadlo, dotycny si repro vzal z5 a znovu opravil a poslal majiteli ze vse ok a opraveno. A ejhle stejny problem. Takze si myslim ze to uz se me netyka, protoze nechapu jak muzu poslat zpatky neco co tvrdim ze je ok a pritom to vypada vse stejne. Pokud by byl repro ko kdybych ho prevzal ja nevidim duvod proc bych ho prodaval, spis bych to resil stejne ze bych repro reklamoval a poslal znovu na preopravu. Ale myslete si o me co chcete, já mám svedomí čistý :)

09.06.2011, 08:33 |
jodua No ale ted nejde o tu opravu, ja resim jako prvni, ze jsi mi prodal odzkouseny a funknci woofer. Ja jsem prvne woofer nerozebiral, ale zvukove byl stejny. takze kdyz jsi mi ty prodal woofer, tak uz musela byt civka volna. To je na tom nejhorsi, ze nebyl ani pri prodeji funkcni.
Dalsi vec je, ze resim reklamaci reklamace. Ale to je jina cast meho problemu.
naprasim se sam, nemusis mi tim ani po mailu vyhrozovat. I to svedci o tom ze mam svedomi cisty. Bohuzel je to tvrzeni proti tvrzeni. Ale s tim ti bohuzel nepomuzu. S moji strany jsem mohl jen zaridit aby ti repro bylo tedy znovu preopraveno. Coz se stalo. Je divny ze jsme mezi zdejsima clenama spolu nikdy zadnej problem nemeli. Najednou prodam repro novackovi s aktivitou 8 a průser..
Nečetl jsem to celý, ale hodně lidí mi telefonovalo.
Reprák byl opraven v pořádku pak byl prodán a tento dotyčný ho nejspíš napojil na zesák bez BEDNY a pouštěl co se jen do něj dalo. Tím potrhal středící membránu a samozřejmě to pak rozebral.
Celou membránu lepil siliconem (největší hovadina), týden se to odmašťovalo a bylo to uznáno jako reklamace. Takže znovu opraveno a posláno na moje náklady zpět tomuto člověku !!! Podotýkám, že jsem něchtěl posílat poštou jen osobní odběr. Ale chtěl to tak jsem to poslal PPLkem.
Tomuto JOUDOvi :-D nic nikdo neprodávejte a nic nepůjčujte. To co s tím vyvádí je nepochopitelná věc. Reprák si od Tebe odkoupí ten co Ti ho prodal a bude klid. Takže já jsem na Tobě spíš prodělal, protože jsem byl férovej a příště nasrat do ruk !
R.
porovnejte si to kazdej jak chcete :) jak rikam ja zde pusobim 5 let, car audio jeste dyl a navic se opravou repro živí a opravuje pro cele ahc. Zalezi na ostatnich komu budou věřit.

09.06.2011, 09:28 |
jodua Repro mi prislo od CarAudio opraveny s tim, ze nebyla stredicka vysredena. Bohuzel jsme se nedohodli na osobnim predani, moje chyba a chtel jsem aby mi ho poslal postou, s tim nakonec souhlasil. Ano, zaves byl lepeny chemoprenem a zaves se na par mistech cely odlepil, tak jsem ho provizorne prilepil silikonem. Moje chyba.
Krabice nebyla poskozena, ridic PPL tvrdil, ze si daval zvlast pozor na prepravu a ze mel balik zajisten.
Po rozbaleni probehl test na Magnat RX mono pri zapojenom na 4ohmy bez ozvucnice na minimum hlasitosti. Vysledek byl stejny jako kdyz jsem odesilal repro na opravu.
Repro jsem okamzite odpojil a pripojil v ozvucnici cca 60l uzavrenou na TEC Competiton na minimum hlasitosti. Opet repro drncelo.
POkud vim, tak zkousenim repra bez bedny se repro neznici. Nevim jak na maximum vykonu ale mel jsem to na minimum hlasitosti.
A pak, jelikoz mam ted doma pekny 15kg tezitko, tak jsem se rozhodl ze ho kompletne rozeberu a zjistil jsem ze jsou na civce volne zavity.
Repro jeste nebylo nijak zatizeno, protoze ten zvuk je hrozny uz pro male hlasitosti.
Ale jak pisete, je to tvrzeni proti tvrzeni.
Ja uz jsem se smiril s tim, ze jsem vyhodil prachy a mam doma tezitko. Chtel jsem aspon vedet v cem muze byt problem.
Aktivita mala je z duvodu, ze forum uz nejaky ten rok pouze sleduju a zaregistroval jsem se pouze kvuli zjisteni, kde muze byt problem v tomto reproduktoru.
Nevim, jak bych ja mohl na civce uvolnit zavity i pri normalnim hrani, k cemu samozdrejme nedoslo.
nechtel jsem nikoho jmenovat, jenom jsem se snazil nejakym zpusobem domluvit.
Pokud chces jeste z tezitka udelat fungujici kvalitni repro. Dejte si osobni schuzku s caraudio on ti repro opravi. Ale pochybuju ze uz opet zadarmo. Osobne ti predvede ze repro funguje a ty si ho odvezes domu. A pak uz je jen na tobe jak s nim dál nalozis.

09.06.2011, 09:36 |
jodua No to je prave ono, jsem z Jiznich Cech a na Moravu opravdu cestu nemam. pokud pojedu, tak zaplatim znovu slusnou raketu jenom za cestu. To uz jsem si mohl poridit uplne novy a vyslo by to levnejc.
Jsem rad, ze pri prvni reklamaci mi vysel vstrict. Ale jak jsem psal, hlavni pointa je to, ze jsi mi prodal odzokouseny funkcni repro a ve skutecnosti nebyl.
Ode me funkcni odchazel pac jak ti rikam ja ho ani nemel jak oddelat kdyz mi hral 10 vterin. To by mi musel prijit uz poskozeny a to jak si slysel neprisel. Takze jak pisu tvrzeni proti tvrzeni. Aspon ses poucil a budes vedet ze jak sem ti i ja psal u techto veci osobni predani a ne pošta.

09.06.2011, 09:41 |
jodua No jasny, uz bohuzel resim neco noveho a budu to resit osobne. Jinak je to porad tvrzeni proti tvrzeni.
no mě taky CarAudio opravoval 15ku Sonica a SW dostal pak takovej čoud a držel furt.. dva roky, než jsem ho skoro dobrovolně popravil..
Myslim že to nebude tim, že by to neuměl namotat..
ja sem z sumitkem taky spokojen dali me do cajku i kickera
mimochodem ten sonik je urcite ten muj bejvalej kluci nevim co s tim delate ja s tim delal vsecko co slo a nikdy se mu nic nestalo -))
vinc: jj tvuj :) no ja vim co zažil u tebe :D ja mu načal cívku kvuli nedostatku proudu :( honil sem ho na 48čce baterce :-D
Vecuv Sonic je naučenej :)) toho hned tak nic nespálí...
hlavne venca ho nechal premotat uz jako novej jeste nejel a venca daval lepci civky -)) predpokladalo se z vetsiu zatezi -))
Silikon se do spideru dnes "normálně" dává, reproduktor bez ozvučnice s uvolněním cívky nesmí mít žádnej problém, jde mu spíš o život kvůli snažšímu dosažení Xdamage, ale jestli si někdo myslí, že konfrontací tohoto rázu vyřeší svůj problém, tak to bych neřekl. Kluci od autohifi jsou berani, a nadávat si jistě nenechají. Každému se někdy něco nepovede, ale toto....
Přeju všem aby se to vyřešilo v poklidu. Přece si kvůli reproduktoru neroztrháte vobčanky :-)