Navštíveno 3670x

13.06.2011, 20:45 |
Lyssy Ahoj všichni. Chci následující měsíce doladit hudbu v autě. Budu dávat nový alternátor - 120 A místo 70 A co byl ve Felicii (kvůli výpadkům monobloku při vyšší hlasitosti.) Nevím jakou baterku - jestli PC 3000, nebo PC 4000 (vešla by se tam i PC 4000 na šířku s úpravou pro uchycení - maličkost) ale nevím jestli to není zbytečné na mojí sestavu - monoblok Autotek MM-1400.1D - 4 ohmy - 650 wattů,2 ohmy 1000 wattů a 1 ohm 1400 wattů. Subwoofer - MTX T612S-44 (2 x 4 ohmy)600 watt RMS, kabely 51,4 qmm. Repro dveře - taky mtx, ovály taky mtx. Budu taky tlumit dveře a kupovat zesik (nejspíš autotek) na repro ve dveřích a ovály. Takže moje otázky: Baterka - PC 3000/ PC 4000 ?! - a proč. Tlumení - podle vašeho doporučení. Po případě jakékoliv další rady uvítám. Předem Vám všem moc dík! =o)

13.06.2011, 20:49 |
Lyssy ještě jsem zapomněl na nabíjení baterky, snad odkaz půjde. Jestli ne, jde o POWER X-40 stabiliz.zdroj spínaný 13,8V, 40A 2RC640.
[ Link ]
Já být tebou vyměním ten autošmejd za nějaké hifo nebo něco jiného :) . tou baterkou nic nezkazíš :) ale můžes si koupit třeba druhou baterkou holywoodku 20AH a nechat původní baterii. A tlumil bych jen dveře když jde o feldu.. jak je známo hodně rezne.

13.06.2011, 21:21 |
Lyssy Samozřejmě budu tlumit jen přední dveře =o)(sice první majitel a hodně garážovaná, ale už začíná...) kdyby to nebylo potřeba a hrálo to dobře i v nevytlumených dveřích, tak to nedělám...U baterky nejspíš zůstanu u těch PC abych měl jako hlavní nějakou "lepší". 4 kanál teda hifonics, jo?
V názvu vlákna příště uveď o co se konkrétně jedná. Takto to někteří prostě ignorují.
Na takový výkon mám normální baterii Exide 76Ah a 740A. Alternátor tuším 140A. Kabely 50qmm. Hraju samozřejmě pouze s motorem, nebo na zdroji.
Tlumení za mně Dynamat eXtreme, SikaDamp, STP.
co se tyce zesu,tak proste neco znackovyho a overenyho,nemusi to byt zrovna jen Hifonics....
[ Link ]

15.06.2011, 09:52 |
Flash Lyssy: nedávno tady byl zesik opravdu kvalitní a myslim že to byl Audiosystem Twister ale označení nevim.
zkus www.zesiky.com nebo pavla 528 protože jeho zesy jsou opravdu v pořádku :-)
Lyssy: alternátorem si hooodně pomůžeš, ale na baterce bych nešetřil...tzn. Powercell 4000 (pochybuju o tom, že jí seženeš novou). PC3000 se nechá sehnat v pohodě přes Jirku Karlovského z Revila (dovozce). Jestli vezmeš Powercell, Odysseyku nebo Hollywood tak myslim, že je to jedno...všechno to sou kvalitní baterky :-)
Drago: koukám co jsi to napsal :-)))) Autotek je šmejd a má pořídit Hifo...to teda čumim :-)))
říká Ti něco AUDIODESIGN.de??? Takže asi takhle. Audiodesign je výrobce Hifa a tušim dobře, že ještě má stále pod palcem výrobu Autoteku. Takže tam budou min. z 50% stejné součástky. OK? to by Pavel 528 mohl potvrdit.
Nechápu proč dávat Hollywoodku SPV20??? není lepší mít jednu pořádnou baterku? já myslim, že jo!!!!
Flash: od tebe bych si nechal poradit :-)) Ty máš zkušenosti s Twisterem?

15.06.2011, 17:16 |
Lyssy Taky jsem si říkal, že mám za to, že autotek je pod hifonicsem no...ale nechtěl jsem rozumovat, nejsem zkušený...Tu PC jsem sehnal funglovku, jenže musím pořešit to, aby se mi vešla na původní místo baterky s minimálními zásahy. A k tomu 4 kanálu - spíš chci novotu, než něco jetého. Žádný high-end, nebo maximální SQ zesik. Nejsem tak náročný. Jsem začátečník =o)
takže PC4000 už máš doma jo?? Já ti nevim, ale spíš bych koukal po jetém 4 kanálu. Pokud bych zvažoval stejnou cenu za novej průměrnej 4ch a nebo 4ch co je na úrovni...nevim nevim. Samozřejmě tvoje volba

15.06.2011, 17:52 |
Lyssy Ještě jí doma nemám. Budu všechno objednávat červenec/srpen a následně instalovat do auta, tak se předběžně ptám, abych někde neudělal chybu =o)
teď na to koukám a prodej Powercell 4000 opět zahájen....rakušáci maj 28ks skladem :-)...takže jooo dej 4000 a máš klid!!!! na napájení nešetři :-)

15.06.2011, 18:14 |
Lyssy Jak říkám určitě do ní chci jít, jen musím pořešit to místo pro ní.

15.06.2011, 18:16 |
Lyssy Ještě jeden dotaz. Když je to suchá baterie, může být položena na jiné straně, než na spodní? (nemusel bych řešit jak jí tam dostat)
ty vado Vincek někde psal, že do Feldy dáš krásně 2ks 4000 do motorovýho prostoru pod čelní sklo. Jasně, že může bejt ve všech polohách kromě terinálů :-)
Mám na ležáka 2 x 4000 už rok a půl a žádnej problém

15.06.2011, 18:27 |
Lyssy Super! Tak v tom případě se mi tam min. 1 zatím vejde! =o) díííík. Kdyžtak to ještě ověř prosím!

15.06.2011, 18:37 |
tomas.V | Upraveno: 2011-06-15 18:38:48
když sem ještě neměl Powercell doma a chtěl sem pokračovat tak sem si nařezal bedny v rozměrech 4000 a zkoušel rozmístit...pokud nevydžíš čekání tak si to připrav stejnym způsobem
Powercell 4000:
vejška 215mm (čistá míra s terminálama...počítej ještě s očkama nebo svorkama ok? tzn. nech nějakou rezervu
šířka 173mm
délka 341mm