Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > 3p. aktiv vs. 4p. poloaktiv

o Navštíveno 4055x o
o 29.06.2011, 13:55 | db-marek
Dobry den.
Aktualne mam 3p. aktiv ovladany z radia, chcel by som 4p. ale radio to neumoznuje(A9855) tak som rozmyšlal nad pasivnou vyhybkou pre vyšky a streďaky.
Ake su vaše skusenosti?
komponenty:
A 9855, stredobasi DA MW160GT, vyšky carpower DT 284, basak JL 8w3, zosiky 2x signat RAM3 mk2, na vyšky DENON DCA 450/ ešte jeden signat kt. by bol idealnejši na stredy a vyšky.
Po stredakoch čo som pozeral asi najskor [ Link ]
Diky pekne všetkym za rady.

o 29.06.2011, 14:03 | Radeggast | Upraveno: 2011-06-29 14:07:09
Už jsem taky o tom přemýšlel - na 5 kanál udělat 4p... Výšky + středy na originální pasivní vyhybku co nejblíž k sobě, aby se nemuselo tolik řešit TC. Středobas + basák normálně aktivně.
Teoreticky to možné je, ALE musel by jsi mít rádio (9855 nevím jak to má), které má "velké rozmezí" propustí. Tzn. Na střední pásmo by jsi musel mít nastavení propustí už od nějakých 250Hz, což málokteré rádio má (Pio 88 to nemá - ta začíná na nějakých +- 1,25kHz).

Než takovéhle experimentování je lepší udělat buď plnohodnotný 4p aktiv nebo plnhodnotný 4p pasiv. Všechno ostatní "nebude košér"... :)

Nějaké info tu: [ Link ]
o 29.06.2011, 14:14 | db-marek
no skusim sa pozriet v radiu od kolko HZ to viem nastavit.
Aj teraz mam na 2,5 kHZ vyšky, čiže bol by to posun ale nemalo by to vyznam riešit....
o 29.06.2011, 14:40 | prohifi.cz
Pokud by byla výhybka dobře postavená a měniče hodně blízko sebe (kvůli TC), přijde mi dokonce rozdělení signálu pasivní výhybkou lepší než na autorádiu - rozdělení pásem mi přes výhybku přijde takové přirozenější.

Pokud by to umožňovalo autorádio, vůbec bych se toho nebál.
o 29.06.2011, 15:10 | lukee_cz
jj, takoveho experimentovani uz tu bylo :)
lepsi, teda spis proveditelnejsi (myslim, ze radio to zvlada) by to asi bylo pripojit vsechna 3 pasma tak jak je mas (na radio zvlast vysky/stredy/stredobasy) s tim ze stredobasy by byly bez HPF, ktere by bylo pro stredobasy na zesiku a pripojil bys k nim jeste jeden zesik se subem, na kterem by jsi nastavil LPF...ale tehc moznosti je vic. U tohoto bys nemel potrebovat zadnou pasivni vyhybku a melo by to valit jen na radiu a zesikoch...i kdyz bys ale mel zas rozhozeny zvuk subu diky jinym TCs pro L/R stredobas
o 29.06.2011, 17:25 | db-marek
Tak radio umožnuje orezanie aj pod 200HZ na vyškach zo spodu, čije riešenie pasivno vyhybkou je možné.
Co sa tyka vykybky, bojim sa trošku rozdielnej hlasitosti( napriklad aby vyška nebola velmi hlasna oproti stredaku)
či mala by mat aj nejaky utl ako pri kvalitnejšich vyhybkach.
Rozmyšlal som nad riešenim zobral vystupni signal zo zosiku stredobasov na zosik pre basak, problem je riešitelny čo sa tyka časocviek, nakolko jedna strana nieje oneskorena, Len sa mi nepači že stredobas by nebol so spodu orezany a nastavovat frekvenciu na potenciometri zosiku tak aby sa neprekryvali pasma by bol trochu problem bez meraku, možno to nebude taky problem pri tych nizkych frekvenciach.
Mozno to bude skuška č.1.
o 29.06.2011, 17:29 | TommyDS
Ja mam 9855 zapojenu do 3Way active nasledovne:
midbass: zapojene na SW output, na zosiku LPF do 550Hz, kedze 9855 vie sub vystup rezat len do 200Hz (zo spodu ide full range, snad to ten stredobas vydrzi)
mid: zapojene na Rear output, na zosilnovaci HPF od 550Hz, v radiu LPF na 2,5kHz s 24dB/oct,
tweeter: zapojene na front output, na radiu HPF od 2,5kHz s 24dB.oct, na zosiku Full range

Casovky sa daju nastavovat v pohode.

Este by to pytalo nejake riesenie na sub, kedze SUB OUT ide zo spodu na fullrange, tak asi Y rozdvojka pri radiu, a na zosiku si woofer orezat LPF niekde na 60-80hz ...

Najlepsie riesenie: kupit radio s 4way active pripadne procak (P99, HX-D2, P90, a ine radijka)
o 29.06.2011, 19:53 | ivls | Upraveno: 2011-06-29 19:55:26
hral jsem takto asi 2 sezony:

měl jsem focal utopia beryllium a využil jsem crossblock, kterej byl u tohoto setu

subbas aktivně, středobas napřed přes crossblock a později aktivně
vyšku a střed na třetím pásmu

myslím, že bylo celkem v pohodě - důležité je uvědomit si, že vyška a střed jdou spolu na časových korekcích a tudíž stavět tak, aby byli co nejoptimalněji u sebe vzhledem k posluchači

myslím, že crosblock by pustil někdo, kdo takto koupil a jede full aktiv - sám o jednom takto nevyužitém vím :o)

jinak u něj lze tyto hlasitosti mezi výškou a středem regulovat v pohodě
o 30.06.2011, 09:29 | db-marek
ivls: tak zle by to nemalo byt, problem je ten že som v kategorii do 2500eur a vyzsie neplanujem ist nakolko prvy rok sutažim v SQ a kvoli par 100kam by som nemal šancu sa umiestnit.
ešte je otazne či ten crossblock by ma nevyšiel drahšie ako riešenie 4p. aktiv
o 30.06.2011, 21:31 | noclue
ak mas moznost dat vysku a stred vedla seba, tak kludne pasivne... len nerusim ako je to so zaradenim do tried pri vlastnych vyhybkach...
ale fungovat to bude dobre.
ja mam sice 4w aktiv, ale casove korekcie pre stred a vzsku nastavene na rovnaku hodnotu.

o 30.06.2011, 21:38 | db-marek
tak viacmenej rozhodnte pre pasivnu vyhybku, nakolko netreba riešit dalši zosik alebo 4kanal.
Zž len najst niekoho kto mi navrhne vyhybku s regulaciou utlmu :-)
noclue: v pravidlach je napisane že všetko okrem pasivnych vyhybiek ma byt v povodnom stave čiže to je v pohode.

o 30.06.2011, 21:59 | TommyDS
dB-marek: pre upresnenie v pravidlach je napisane ze vsetky aktivne komponenty (zosiky, headunit) musia byt vyvinute na pouzitie v aute a musia byt v povodnom stave, cize mozes pouzit repra napriklad urcene aj pre homehifi, a vlastne vyhybky ...
o 01.07.2011, 11:54 | db-marek
diky tomi, Inak čo poviete na vyber stredaku? Da sa niečo špekulovať v takej cene?
o 01.07.2011, 14:36 | hifim@ni@k
Nějaké středy zde: [ Link ]

Ale řešil bych spíše jeté Focal BE. Malé středy, rozumná ozvučnice, zvuk a za jeté rozumná cena.
o 01.07.2011, 18:58 | noclue
po dlhom laborovani s kombinaciami vysok/stredov/stredobasov by som odporucal mat vsetko od jednej firmy, resp podobnej konstrukcie....
hlavne vysku a stred vyvinute spolocne.... a stred s Fs okolo 100Hz
o 02.07.2011, 13:23 | Misso
Kup poriadne výšky a kašli na 4p. Dobrý príklad je Dundee...
o 03.07.2011, 14:07 | db-marek
bohužial carpower nema asi nič schopne,
misso: ide o to že vyšku nepustim od cca 200-300Hz a stredobasi si nizko a strak mi zvecsi širku a podobne.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3509 sekund.