Navštíveno 5921x

zdravím, docela by mě zajímalo jak jde skloubit kvalita zvuku a výkon u tohoto repra
[ Link ] dejme tomu že bych ho nechtěl používat na dB ale prostě na poslech v autě a občas mu trošku naložit. Protože ale nechi aby to jen hučelo v jedné frekvenci, udělal bych tomu kdidně nadměrnou ozvučnici jakéhokoliv typu (poradtě jakou např bandpass, BR, cokoliv) tenhle sub se mi hrozně líbí jak zpracováním tak i parametry nemá nejhorší 93dB citlivost je už docela pěkná. Jednodiše řečeno chi pořádný sub s pořádným výkonem ale i kvalitním poslechem. Takže co vy na to?
jedná se o SPL sub takže těžko budeš hledat TS parametry, aby si udělal adekvátní ozvučnici se stejnou charakteristikou naladění ve všech pásmech...tzn. stjeně tam budeš mít na jedné frekvenci hrb, protože naladění se bude chovat v každém autě jinak
otázkou je, čím to budeš pohánět?
tenhle woofer snese hooodně a zas když budeš mít adekvátní zesilovač na DLD tak budeš řešit kabeláž a napájení, protože 1,5kW ho budeš lechtat
...samořejmě nesmim zapomenout na tlumení :-)
začni na 90 litrech (objem můžeš vždy zmenšit) sežeň 6" port nebo udělej štěrbinu s kterou můžeš upravovat
....poslouchej, poslouchej, poslouchej
jediná rada :-)
[ Link ] toto by bylo použito jako napájení... ted ještě pořešit baterii.
pohon je na kokot!!!! Ten Sinus Live má blbou kontrolu. Ten zesilovač už máš doma nebo ho budeš teprve kupovat?
Sleduj tady bazar a ono se něco najde kolem 2kW. Nebo mrkni sem
[ Link ] ten by byl ideální
pokud řešíš baterku tak se mrni sem
[ Link ] Petis prodává nějakou hromádku kabelů za hubičku
[ Link ] a máš vše vyřešeno :-))

29.06.2011, 17:32 |
TommyDS | Upraveno: 2011-06-29 17:33:26
asi by som zacal s 90L a natrubok 2x10cm s dlzkou 28cm ...
ale ako bolo pisane, SL-A1500D zosik o nicom, ak chces zvuk a kontrolovany vykon tak uz spominany GZPA pripadne GZNA, vyssiu triedu od Hifa, pripadne Udimension Pro.X... Ale tak mozno by nebolo na skodu skusit zapojit woofer do 4ohmov a hodit mu napriklad Steg K2.04, Eton PA5002, alebo iny super-silny 2kanalovy analog ...

29.06.2011, 17:57 |
Flash bass305: čus nechci do toho kecat ale zkus Eyebrid Y2000 prodává ho na bazaru mikešák :)
doma ho nemám, takže ještě že tak, já bych asi raději volil poze jeden nátrubek, nevím líbí se mi to tak víc. Asi bych na to udělal nejrději ale tohle
[ Link ] nádhera
takovýto box by se na to hodil??
mám v autě dost místa...

29.06.2011, 21:24 |
Flash dohodni se s ROVEREM to je fakt mistr podle fotek fakt umí ale taky něco prodával jozamucha to byla pěkná bedynka s Helix DB12

29.06.2011, 21:32 |
Flash nikdo nedoporučí Rockford Fosgate? jeden bude na testu :-)
na čem se mám dohodnout? bednu si vyrobím sám o to mi nejde

29.06.2011, 23:08 |
Flash a spočítáš taky,? a co že mtx nee--,?
no mtx pujdou do jinýho auta, počítat nic nebu u SPL wooferu se výpočty nědělaj, hlavně ani neni z čeho vycházet..

18.09.2011, 01:13 |
Flash bass305: každej woofr má TS parametry a ty co je nemaj sou číny nebo starý nedostupný suby... a co teda máš ..?? nechceš toho eyebrida ??
To že nejsou TS parametry není až tak pravda, není nic jednoduššího, než si je nechat změřit.

19.09.2011, 07:20 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-09-19 07:22:18
Subwoofery konstruované převážně na tlak nemusí mít uvedené TSP. Ale je možné nechat je změřit. Každopádně jako kombinaci tlaku a zvuku bych volil klidně něco od JL a máš ušetřenou práci s vymýšlením ozvučnice. Mají to dobře zmáknuté.
pohanet tenhle woofer timhle papirovim zesikem? :o)))
Njn. Skoro každému časem dojde, že za málo peněz, málo muziky. Jen záleží za jak dlouho a kolik ho ta zkušenost bude stát.