Navštíveno 4876x

04.07.2011, 11:46 |
Aegis Zdarec lidi,
potřeboval bych poradit jaké nejvhodnější SQ rádio s USB. Mám na mylsli nějaké staré dobré kousky, nejraději nějakého starého Clariona, ale mám pocit, že žádnej neměl USB, pak A 9835 a to asi také nemělo USB, další na řadě je A 9887r, které určitě má. Je na bazarovém trhu ještě nějaké kvalitou podobné rádio (>5tis)?
Jo a USB proto, že často měním hudbu, takže nebudu vypalovat každý den... USB je pro mě prostě nejpraktičtější...
Díky
Nevím jestli je ten můj příspěvek vhodný, ale chtít kvalitnější komponenty a poslouchat na tom MP3ky? Čím kvalitnější, tak to vesměs znamená, že uslyšíš více šumu a praskání, poznáš tam každou prkotinu a "nekvalitu" té MP3ky a bitrate 320kbps je třeba na rock a metal dost málo a flac neumí snad žádné radio :-( ale u některých žánrů je to téměř nerozeznatelné krom vyššího šumu. Ale samozřejmě tím ti to nechci rozmlouvat, kvalita důležitá je.

04.07.2011, 12:08 |
Misso Môžem odporučiť Clarion DXZ 778 RUSB. Alebo potom nejaký Alpine s imprintom. Inak samozrejme, že nahrávky na CD sú kvalitnejšie, ale na bežné počúvanie komerčnej hudby taktiež využívam USB.

04.07.2011, 12:11 |
Aegis Driver3: Uvažuji asi tak, že kdybych náhodou chtěl zkusit EMMU nebo EASCA, tak by se jelo na CD a každý den cestou do práce a zpět, bych jel moji klasiku z MP3, protože za jízdy stejně je tolik šumu a hluku od motoru atd, že je rozdíl MP3 a CD zanedbatelný.
Napadá mě Clarion 788 -
[ Link ] Nebo RS 88 a k tomu toto:
[ Link ] Driver3: Praktičnost a nekvalitní podmínky pro poslech při jízdě jasně nahrávají USB. Kvalitu USB (pokud jde o poslech při jízdě) nemá cenu řešit...

04.07.2011, 12:15 |
Aegis Jinak pro představu mám teď A 9880r
Misso: Dokázal by jsi je přirovnat k nějakému jinému?

04.07.2011, 12:19 |
Aegis Radeggast: Díky, to Pio by se mně líbilo, ale když připočítám k bazarové ceně Pia RS ten USB "adapter", tak ta cena je už jinde, ale je dobré vědět, že ta možnost tam je :)
souhlas s Driverem s tím, že chceš SQ rádio a budeš poslouchat mp3...
ale nesouhlasim s Driverem v tom, že žádné rádio neumí FLAC. Stačí se podívat do manuálu a snad každá lepší Alpina umí Apple Lossless (tušim, že ALAC nebo AAC) Je to stejná komprese jako klasickej FLAC...bitrate defakto stejnej)
já sem měl taky dost toho abych v autě vozil 150 vypálenejch origo CD (z FLACu) a na sraze jich 5O rozdal. Vyřešil sem to Apple iPodem 160GB + kabel na přenos + přehrání softweru v Kenwoodovi 9537
...sem nadmíru spokojenej. Vim, že se najde hafec odpůrců iPoda kvůli zvuku apod....ale na ten můj poslech z aktivní bedny s 12" basákem na zahradě stačí a hlavně to mám jako 160GB hardisk na Apple Flac pro autorádio a proto sem to taky kupoval
pokud se rozhodneš pro stejnou variantu jako mám já tak stejně budeš potřebovat rádio s USB a hlavně aby umělo komunikovat s iPodem
na Pio RS se vyser...měl sem RS 2 a větší shit sem fakt neměl. Sice mi nedělal bordel signál, ale po pár vteřinách tlaku v autě (tehdá tušim 145dB/45Hz) sem nemoh vyndat CD...nejdřív teda problikával displej (jako šptenj kontakt přes pásek a pak už sem nevyndal CD. Zkončilo to tím, že se odkouřil předzesik v rádiu
takže Pio nikdy víc!!!!! to rádio je moc přechválené a přitom je to taková jebka. Řekl bych, že je to jak s jednou značkou....ale jak už sem psal několik dnů zpět v nějakym topicu...nehodlám někoho pomlouvat. Seru na to

04.07.2011, 14:22 |
Misso K tomu Clarionu asi tolko, čo sa týka zvuku a nastavení nemám tomu čo vytknúť. No daň za to je ovládanie, ktoré je podla mňa nepraktické(aj ked človek si časom zvykne asi na všetko), dysplej je slabý má sice kopec farieb podsvietenia, ale cez leto ti to je na prd, lebo čítať sa dá asi len pri bielej farbe.

04.07.2011, 16:14 |
Ravo No asi tak...já začal taky s radiem s USB (konkrétně Alpine 9882Ri)...pak jsem koupil Alpine 9835 a pověsil to na pořádný kompa (Morel Hybridy, Elate výšky) a od té doby poslouchám jen origo CD, protože MP3 jsou prostě horší a slyším rozdíl i za jízdy.
Takže jsem USB rychle opustil a na to že jsem byl jeho obrovským zastáncem, tak mi teď vůbec nevadí že ho nemám.
Aegis
Mam A9835r s kca420i a pocuvam to cez ipod :-D

04.07.2011, 18:17 |
Aegis no zatím mně přijde jako nejkompaktnější A9887
o 9887 nemůžu říct, že je to Alpina designově jo, ale zvukem ne!!!!9835 nebo 55 byly a jsou stroje :-)

04.07.2011, 18:41 |
Aegis Zvuk je pro mě určitě na prvním místě, ale hned na druhém je design a na třetím funkce a i s ohledem na zbytek sestavy je 9887 asi nej kompromis... Ale nikomu neberu, že 9835-55 hraje lépe.
Jen jsem tímto topikem chtěl zjistit, jaké jsou možnosti.
cawes aegis no len nezabudaj ze 9887ka nema USB,podla mna je to dobre radio osobne ho mam..

04.07.2011, 18:53 |
Aegis jajo.bb: nevím zda 9887 má, ale 9887r má určitě
[ Link ]
ty jo mam tuseni ze 9887R taky nema co si tak pamatuju

04.07.2011, 19:04 |
Aegis tak jedme prodejce píše, že má a druhej ne... :-(. No nic asi zůstanu u 9880

04.07.2011, 19:04 |
Aegis :-D :-D
urcite nema ma len ipod a tusim mp3 prehravace,tak vie ked ju mam v aute!
tu pozri
[ Link ] stranka alpine.sk tam mas o tom radiu vsetko

04.07.2011, 19:12 |
Aegis hmm :-((( tak to jsem žil v omylu!! Teď už mně zbývá jen škaredé C 788 nebo A 117Ri popřípadě starší věci s modulem pro připojení USB.

04.07.2011, 19:23 |
Aegis no často poslouchám sety, které dělá kamoš Dj... (mimo jiné) :-(((

04.07.2011, 19:32 |
Aegis no je to možnost, ale toto zařízení nepoužívám... :-(
lol, to je take tazke ten set vypalit na cd v MP3 ? a 9887 je americka verzia a usb nema, 9887R je europska verzia s RDS a usb tiez nikdy nemala ani nema. Z 9tkovej rady malo USB len 9880, 9882, 9884, 9886.... nic ine usb nemalo. A ze 9887 ma pekny zvuk ? urcite lepsi ako 99€ sunty, dokonca aj ako 200€ sunty, ale na sq sa to nechyta ani omylom. Skuste si niekto priamo porovnat sucasne na tej istej zostave s tym istym zapojenim a CD 9887 a 9835. a potom skuste napisat ze 9887 ma vyborny zvuk.....
jasi: aj ked ked budes mat nakalibrovany imprint??bude lepsi zvuk z 35ky
imprint mi nepripominaj, je to dobra vec pokial mas shit repro alebo skratka nizsiu cenovu verziu instalacie. Pokial to uz myslis vazne a das kvalitne komponenty v urcitych cenovych hladinach tak je imprint zbytocny a akurat tak dokaze ten zvuk znechutit. Ked si to nastavis manualne, a hlavne vies ako, dokazes vykuzlis 10x lepsi, krajsi a presnejsi zvuk ako ti nakalibruje imprint. A ano, stojim si za tym ze 9835 ma a vzdy bude mat lepsi zvuk, ovladanie, display, mechaniku ako 9887. Inac staci sa kludne pozriet na odporucane MOC pri uvedeny na trh a ten rozdiel cien sa niekde bohuzial musel prejavit.
tak urcite ze cena 35ky je inde ako cena 87ky ked boli nove v predaji..tym padom aj sucastky su ine v nich...

05.07.2011, 19:38 |
137 ...jajo.bb...presne
...kazdy tu vyplakava a porovnava 35 a 87 a neuvedomuje si ze v prepocte stala nova 35 cca 900-1.000€ a nova 87 cca 500€...preco asi tie radia maju odlisny zvuk?...dnes ma alpine tiez autoradio/multimediu s vybornym zvukom a spickovymi komponentami...ale ujhle - znova stoji 900-1.000€...preco asi?...technologicky zaklad neoklames... :-D
...
pekne si to napisal fredy
ved som to pisal a pochopil som to uz davno. preto mam 7998R a vobec ma nestve ze nemam USB, alebo necita WMA, nepodporuje iPhone atd. A do sluzobaka potrebujem nieco co ma zosik na repro tak pojde 9835R a bude pokoj. Kedysi bola priorita aby malo vsetko USB, aby to zralo vsetky CD atd ale z toho som uz vyrastol. Momentalne jedina nutnost je aby to malo MP3. Viac ma nestve. jedine radio co to vcelku splnovalo s usb je pio p99rs ale to sialene ovladanie ma skoro zabilo, tak som sa vratil k alpine.
sorry za OT

08.07.2011, 17:06 |
Aegis Je A9835 kopatibilní s ALPINE KCA-620M
[ Link ] ?
Aegis: co tak pouzit hladanie ? uz sa to tu par krat riesilo - KCA-620M je nepouzitelna vec....