Navštíveno 4145x

Zdravím,
má někdo zkušenosti nebo názor na tyto repra?
Oboje mám možnost koupit za přijatelný peníz, AS jsou nové (7000,-), Rainbow použité (5800,-). A tak mám dilema, které. Poslouchám běžné věci, pop, trochu trance, málo akustiku a vokál. Chtěl bych, aby měly dostatečný basový základ a OBČAS zahrály nahlas.
AS 140w rms, Rainbow 120w rms.
Zesilovač je Audison Lrx 2.500. Současná kompa, která půjdou do prac. auta jsou Focal 165-KF, tak snad si nepohorším.
Slyšel jsem, že na AS by měl být jiný zes. a Rainbow si prý a Audisonem rozumí. AS mají prý velmi složitou výhybku a není jednoduché ji nastavit, oproti Rainbow jsou zase nové, ale nevím, jak zahrají dole, jestli stejně dobře, jako třeba o třídu nižší model HELON. Rainbow budou mít basový základ asi dobrý.
Takže v tom mám guláš a budu rád za každý názor.
Třeba někdo doporučí koupit rovnou HELON.
A nebo tam fláknout třeba toto EMPHASER ECP26XT4 ???
No a nějaké tyhle kompa doplňuje JL Audio 10W7 v uzavřeném boxu (vyrobil Rover a opravdu špičkové provedení!) na zes. JL Audio 1000/1 (slash?)
Děkuju za jakýkoliv Váš názor a čas.
ja som za rainbow. ten zvuk sa mi pacil, nie su take nenazrate ako AS, stredobas vie pekne cvicit a vysky su velmi prijemne.

05.07.2011, 09:57 |
majoni | Upraveno: 2011-07-05 09:58:35
děkuji, další názory, postřehy?

05.07.2011, 10:18 |
Augi | Upraveno: 2011-07-05 10:20:53
Vezmu to stručně. Nevím, kdo kdy kde řekl, že AS potřebují silnej zes?! Mají velkouzatížitelnost, ale současně i vysokou citlivost. Zrovna minulej týden za mnou byl Aegis, co má AS kompa na zesu, kterej má 75W na kanál a jak ty kompa pěkně rozhejbal. Výše jsi ale napsal, že vokály a akustiku moc neposloucháš, takže v Tvém případě bych volil určitě AS.
Sám jsem je měl v autě řadu HX, takže vím, o čem mluvím. A že mají složitou vyhýbku? Kuwa, to je snad výhoda, ne? :-) Popravdě řečeno, složitá není, jen umožňuje spoustu nastavení - což já považuju za obrvskou výhodu.
A abys to neměl tak snadný, dám Ti do hledáčku ještě jeden tip:
[ Link ] Neměl jsem v autě, ale poslouchal jsem u Káje na prodejně a porovnával s jinými i dražšími kompy a za daný prachy by to byla určitě moje volba. A tuším, že bys tak nějak nemusel řešit, jestli si to rozumí se zesíkem ;-)
konkretne A.S. 165 HX Phase som mal a pripadali mi dost nenazrane. oproti rainbow urcite....
jasisoft : Nalejme si čístého vína:-) TY si tie HX-ká podľa mňa videl max na obrázku a nie to,že si ich ešte mal a počul,lebo kto tie kompá mal tak nepovie,že sú nenažrané...Tým,že niesu nenažrané,nemislím,že nevydržia záťaž ale na vybudenie nepotrebujú zase neaky enormný výkon,ako píšeš ty..Osobne som ich počul na Sinfoni 90.2 a na počúvanie im zosík maximálne postačoval...
majoni: Už len kôly tej výhybke by som išiel do HX-iek..

05.07.2011, 15:33 |
Toxxx Ako Augi a picasso. Mam aute a som spokojny:) Ale davam im co sa do nich vlezie:D

05.07.2011, 15:59 |
majoni | Upraveno: 2011-07-05 16:00:58
jasisoft, Augi, picasso900: děkuji za Váš čas a cenné názory, byl jsem trochu nalomený na Rainbow, ale teď se to zase přelilo na AS. Bude jim stačit kvalitou ten Audison Lrx 2.500 (2x200rms), nechce se mi investovat do jiného zesilovače. AS je vyšší třída repro a Audison Lrx je stř. třída zesilovačů
toxxx: co máš k nim za zesilovač a jak hrají v nižších frekvencích?

05.07.2011, 17:26 |
Toxxx Ku stredobassom mam Audison VRX 2.250 a na vysky Genesis Four Channel. Stredobassy idu od 60Hz a to im vyhovuje;) Vysky valia od 5000Hz. Mam 4way aktiv.

05.07.2011, 18:32 |
Aegis AS nejsou Morel, stačí jim málo, snad všechny jejich řady mají velikou citlivost
picasso900: nepoznas ma, maximalne raz - mozno dva krat si ma videl nazivo tak nevyskakuj. Mal som tie HXka a velmi rychlo isli z domu pretoze sa mi nepacili a stojim si za tym co som napisal. Predstav si, dovolil som si napisat svoj subjektivny nazor, to ze s nim nesuhlasis je tvoja vec.... Kedysi som bol zastancom zosilovacov od HK, konkretne velmi dlho som mal HK ca470 a napriklad tempo 6 vedel rozcvicit celkom slusne ale s AS si nesadol ani za nic. Napojil som na to Audioson HV Sedici THK a vtedy konecne tie kompa zacali hrat. Nekseftujem s muzikou ako ty, takze az tak strasne moc zosikov mi pod rukami nepreslo, preto som napisal "len svoj subjektivny nazor". Rad sa necham presvedcit o opaku.

06.07.2011, 00:05 |
Augi majoni: Vykon az az... :-) Ja jsem je mel chvili na VRx6.420, kde dostavaly 85W, pak na VRx2.250, kde mely 125W a nakonec na VRx2.400, kde mely 200W (samozřejmě rozuměj na kanál) a rozdíl minimální ;-)
Augi: a jaké AS jsi měl?
Rainbow tady nikdo, kromě Jasisofta nepodporuje, ale mám sto chutí koupit i Rainbow (v téhle třídě bude mít taky určitě super zvuk) a udělat si v autě quatro a ne jen stereo, jak mi kdysi poradili.... Máte tady všichni jen stereo ? Mě se u quatra zdá zvuk prostorovější než u sterea.
Díky!!!

06.07.2011, 10:56 |
Augi HX 165 Phase (EX 165 Phase + HS 28 VOL)
HX 08 SQ
Ač mám zvuk AS rád tak v tvém případě bych hodil Rainbow.
A nebo prostě oboje a uvidíš sám :-) I já mám zato že bys získal pocitově na prostoru .