Navštíveno 4541x

chlapi poraďte,vůbec nevím. mám radio alpine iDA-x200 a to umožňuje ořezat frekvence . tedka mi řekněte jak se to dělá. resp. jestli se má zes nastavit na kompa i sub full(a ne lpf a hpf). a pak jen na radiu řezat.nebo jak se to dělá prosím. díkes

21.07.2011, 21:17 |
wefa Jednou mi bylo řečeno, že je lepší řezat na radiu, pokud to umí. To znamená na zesilovači vše na full a upravit na HU. Ale zkušenější poradí více :)
najdi si na rádiu HPF. U Alpin je možnost nastavení 80/120/160Hz. Záleží, co máš za zesilovač, k tomu, co máš za kompa a co zvládnout. Takže zesik na reproduktory jednoznačně na full a nastavit na rádiu.
LPF pro SW je s možností nastavení 60/80/100/200Hz. Takže opět na rádiu. Jen dávej pozor, aby signálové kabely byly zapojeny v kanálech, kde mají být.

21.07.2011, 21:25 |
wefa Já se možná vecpu. Když jdou výšky přes výhybky, má na ně vliv nastavení na HU? Vím, že má A9886R to umožňuje.
nastavení HPF vliv na projev výšek nemá. 9886R je mašinka až při použití PXA-H100, kdy můžeš mít 3-way aktiv. Pak si nastavuješ děličky, strmosti a časové korekce na každý reproduktor zvlášť, včetně jednotlivých výšek.
revilo: radio je tohle,kompa ty mtx co mi od tebe přijdou zejtra, a zesik je phase PB four. má nastavení hpf i lpf od 50-500.
u komponentu tedy zesik dej na full a HPF na 60 Hz. V tomto případě je to dost diskutabilní. Nech je rozehrát a pak zkus vypnout HPF na rádiu a zapni HPF na zesiku, ale nech ho na 50 Hz. Tím je pustíš ještě víc od spodu.

22.07.2011, 17:06 |
Jazzy mam taky dotaz,kdyz oriznu na zeilovaci treba na horni pasmo,a pak i na radiu tak co to vlastne orizne?radio nebo zesik?
Záleží jaká frekvence bude u HPF vyšší a u LPF nižší, ta vždy vyhrává.. :-)

22.07.2011, 18:28 |
Jazzy takze bude lepsi orezavat jen na radiu?a na zesilovaci tedy nastavit Full a co na monobloku pro subwoofer?ten zadne FULL ano HPF nema ze?

22.07.2011, 18:29 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2011-07-22 18:29:37
jak na kterém, pokud nemá tuto možnost, tak nastavit LPF na nejvyšší možnou frekvenci.

22.07.2011, 18:32 |
Jazzy nevim jestli to chapu uplne spravne
takze beru tedy 4kanal zesilovac pro klasicke reproduktory-ten je tedy lepsi dat na FULL a orezat na radiu a zesilovac pro subwoofer orezat spise na zesilovaci,nebo pokud umi radio LPF tak take na radiu?
Jak ti píše revilo - pokud HU svede nastavit pásmo jak na kompa, tak na sub, tak prvně použij nastavení na rádiu a propustě na zesilovači nezapínej. Minimálně je to komfortnější pro ovládání. Pokud na rádiu nastavíš nižší dělící frekvenci, na zesilovači ji níž nenastavíš (rádio 80 Hz, zes 60 Hz = dělička je už na 80 Hz, podobně platí i pro sub, jen naopak). Jestli ti bude vyhovovat oddělení spíše na rádiu nebo na zesu musíš vyzkoušet a naposlouchat. Ok?

24.07.2011, 18:01 |
Jazzy diky,ja jen ze jsem to mel oriznute jak na zesilovaci tak na radiu,co z je zrejme spatne.