Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Dvoupasmo x tripasmo - Berlingo

o Navštíveno 4569x o
o 23.07.2011, 00:31 | LordPeytl
Potrebuju radu:
v berlingu mam momentalne repraky na palubovce (100mm). Sehnal sem tapecty z vyssi vybavy, ktere maji ve dverich dalsi repro (165mm). Ted premyslim, jeslti koupit repraky dvoupasmove nebo rovnou tripasmove. Budu to nejspis provozovat jenom na radiu, i kdyz mista je tam na zesak dost. O subu neuvazuju, budu hrat jenom ze predku. Co vzit tak do 6k? Radio je ALPINE CDE-113BT.

o 23.07.2011, 09:59 | Vydra
Či už sa rozhodneš pre dvoj- alebo trojpásmo, dávaj si pozor na inštalačnú hĺbku stredobasu, ak ho chceš osadiť pod originálnu mriežku. Viac ako 50 - 53 mm tam nedostaneš, aj to je už dosť natesno.

Inak trojpásmo by tam bolo ideálne, pretože pri dvojpásme je dĺžka medzi stredobasom a výškovým repro dosť veľká. Pokiaľ to ale bude len na rádiu a v uvedenej cenovej relácii, tak je to jedno, čo tam bude.
o 23.07.2011, 11:50 | rover (WoodTech)
Tím 2 či 3 pásma jsi myslel kompa nebo koaxi ? Neb pokud první případ tak je 3way nesmysl.
o 23.07.2011, 16:19 | LordPeytl
Myslel jsem kompa, ale dival jsem se na ceny a v podstate za ty prachy, ktere na to mam pripravene, by nebylo z ceho vybirat.

Takze vybiram dvoupasmove komponentni repro 165mm s montazni hloubkou 50-53mm jak pise Vydra. Co tedy radite?
o 24.07.2011, 13:45 | Vydra
Originál repro má inštalačnú hĺbku cca 48 mm, aby som bol presný. Takže pohľadaj nejaké slim repro alebo sprav nejaké radikálnejšie úpravy.

foto k příspěvku  od Vydra

o 24.07.2011, 22:37 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Da se dat vic
Meli jsme toho v berlingu vic, i stredobas se 76mm
2 i 3way kompa
o 24.07.2011, 23:22 | Vydra
jasné, že sa dá, ja mám 63 mm, ale už bez sériovej krycej mriežky, čo môže niekomu vadiť.
o 26.07.2011, 12:56 | Hanes
Mám berlingo multispace model po faceliftu, výrobce bere jako ozvučení osobního auta pouze místo na 165 repro ve dveřích, pod mřížkama na výšky na palubce není nic, tak je tam dám, teď to hraje strašně, vymýšlím jak udělat ozvučení zadní části auta, kryt kufru mám roletu, a nechci tam dělat plato, kufr potřebuju v jeho 100% rozměrech, mám dvoje šoupačky a kontakty v dotykovým konektoru na hraně dveří-jsou jen pro centrál a dva další tam nejsou, tak tam nemám jak přivézt kabely, řešil to už někdo? Třeba rada bude pro nás oba. Děkuji.
Nebo neví někdo kde sehnat konektory na šoupací dveře se čtyřmi kontakty? Neco jako měl favorit na zadních dveřích.
o 26.07.2011, 16:06 | Vydra
Riešiť osadenie repro do tých posuvných dverí je dosť pakáreň. Nejde len o privedenie kábla, čo by sa teoreticky dalo vyriešiť, ale hlavne o osadenie samotného reproduktora. Konštrukcia dverí je iná ako u predných, takisto keď si všimneš tapacír, repro nie je kde dať lebo je to vlastne jedna veľká plastová priehlbina slúžiaca ako odkladací priestor. Takže určite by si sa nevyhol zložitému osádzaniu MDF, pravdepodobne aj laminovaniu a to všetko ešte s neistým výsledkom.

Hudbu si vychutnáš iba keď ideš v aute sám alebo dvaja, pre zadných cestujúcich nepotrebuješ nič špeciálne. Zadné sedačky sú vyššie ako predné, takže keď celú snahu a peniaze investuješ do poriadneho vytlmenia predných dverí, osadeniu repro do MDF, výšky dáš pod/nad mriežky pod čelné sklo, prípadne do kufra dáš vyberateľný sub., výsledok bude lepší ako špekulovať nad zadnými repro a zozadu to bude ešte prijateľne počuť. Originál zadné repro výrobca dáva úplne dozadu aj s osvetlením pod strechu na boky, ale výsledok stojí za hovno.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3641 sekund.