Navštíveno 5656x

23.07.2011, 18:23 |
Lyssy Čau. Mám dotaz. Koupil jsem tuhle baterku (použitou). Koupil k ní tuhle nabíječku :
[ Link ] (Manson 9250) podle doporučení. Nastavil jsem nabíjení nejdřív na 13,8 V, pak na 14,4 V. U 13,8 V tam naskákaly ampéry a pak šly dolů a zůstalo to na nule - takže nabito. Pak jsem to dal na těch 14,4 V a zůstalo mi to už 3 hodiny na 0,6 A. Poklesne to ještě, nebo je to takhle už nabité? Protože když jsem nabil na těch 13,8 V a pak při jízdě pustil hudbu, tak mi opět naskočil remote...Zatím mi napište jen to nabíjení, pak po případě napíšu sestavu...ale cca 800 Wattů monoblok Autotek a 600 Wattů subwoofer MTX. Kabely 51,4 qmm...Díky za odpovědi.

23.07.2011, 18:29 |
Lyssy remote naskočil při vysoké hlasitosti, kdyby náhodou někdo špatně pochopil =o) to mi dělalo i u baterky bosch, která byla na běžné ježdění...

23.07.2011, 18:45 |
hoff A tech 0,6 to bere kdyz mas baterku zapojenou v aute? Kdyz ji odpojis tak to jde na 0,1 nebo nulu? Mam to take podobne, zere to auto a zesiky . . .

23.07.2011, 18:50 |
Lyssy Obojí právě. I v autě, i venku. Nechci jí přebíjet právě, tak jdu sem pro radu. Už nevím, jak se zbavit vypadávání zesiku při vyšší hlasitosti...

23.07.2011, 18:56 |
petis nabíjej jí tím zdrojem na 14,6V a nech jí klidně přes noc. To že ti vypadává zesík není baterkou ale rádiem, možná i zesíkem prostě vibracema.

23.07.2011, 19:00 |
Lyssy Takže nějaké kontakty někde? nebo že je to rádio, či zesik náchylný na vibrace?

23.07.2011, 19:01 |
Lyssy Musím nabíjet vždy venku, nebo můžu ve vnitř, když leží na boku...?

23.07.2011, 19:12 |
petis Ano. prohlídni kontakty a jestli máš zesík na bedně muže to bejt fakt tím. Nabíjet jí mužeš i v autě:-)

23.07.2011, 19:26 |
Lyssy Mám zesik na desce za bednou. Otřesy tam určitě jsou. Třepe se celé auto...takže zesik určitě taky...to bych musel zalepit chemoprenem, aby to drželo =D

23.07.2011, 19:28 |
Lyssy Navíc mi teď při nabíjení z jednoho otvoru co je nahoře něco malinko vybublává ven...
Mě nabitá PC4000 zapojená v autě bere 0.1 A.

23.07.2011, 21:00 |
Lyssy tak nevím, jestli to tam mám teda nechat déle, nebo ne...
Kdyz bubla a tece je to spatne :-(
To je fakt, čím to nabíjíš?
Revilo: nahoře píše zdrojem Manson.
hele tohle je divný...ventily u AGM by měly otevírat kolem 14,9-15V
ta baterka je nová nebo si jí kupoval z druhé ruky?
zkus jí úplně vybít (tušim, že 9,5V) a hned jí prdni na zdroj a nech jí tam až dojede třeba na 0,2V
jaké napětí ti drží naprázdno bez zátěže?
hifimaniak: díky, nevšiml jsem si
Tomáši nová určitě není, PC4000 s datem výroby 2011 je hodně čerstvá záležitost a pokud vím, tak Lyssy ji nepořizoval. Kdyby někdo chtěl, tak mám momentálně 2ks na skladě.. :-D

26.07.2011, 09:47 |
Lyssy Nová není. Je z druhé ruky. Poslední ventil trošku bublal no. Nabíjel jsem na 14,4 V 0,6 ampéry (to si stanovila sama nabíječka. Já nastavuju jen Volty a ona pak sama ampéry.
Lyssy hele já vim sám mám Mansona takže mi o nabíjení nemusíš povídat :-)
Záleží jestli drží napětí??? pokud né tak jí zkus dát formát

26.07.2011, 22:10 |
Lyssy No tak jako vypadává mi zesik při vyšší hlasitosti, ale nevím, jestli je to nějaká pojistka, abych neoddělal zesik, nebo subwoofer, nebo jestli to je poklesem napětí, nemám měřák. Tohle mi přesně před koupí této baterky dělala boschka, která měla 680 A zkraťák a 72 Ah. Už si nevím rady. Jaký formát máš namysli? Poraďte prosíííím
to u vás nikdo memá multimetr?
formát = vybít co to půjde (u Powercell by to nemělo pustit pod 9,5V myslim) a dej jí hned na zdroj a nech jí nabíjet klidně i tejden
nejdřív zkus to napětí

27.07.2011, 21:18 |
Lyssy Dík. Už mám domluvenou výměnu =o) (když bublá, tak jí raději už nabíjet nebudu)
nebudu nikde zakládat nový téma, patří to taky k nabíjení..
Bude PC vadit na nabíjení tenhle zroj?
[ Link ] Někde jsem kdysi četl něco jak a čím to nabíjet, ale už nevím kde to teď hledat :))
Když levný, tak tento:
[ Link ] Dělá se i verze 40A.
kdybych kupoval, tak vím o ověřeným levným 30A kterej bych určitě vzal, ale ptám se proto, že tohle mám doma a zadarmo..

28.08.2011, 19:31 |
petis Hifimaniak: Hele ten vypadá moc dobře.
petis: několik lidí odtud už ho používá nějakou dobu a zatím bez problémů. Prodává ho více firem, pouze s jiným logem. Jednou z nich je i Graupner, to mě tak nějak přesvědčilo, že asi nebude špatný.
hifim@ni@k pouziva ho vic lidi odtud a vsicky nadavaj ze jim umiraji baterie -))
Jak píšu. Ti co znám já, zatím bez problému. Ale bavím se o SQ, tudíž nenabíjím auto tímto zdrojem několikrát za den. Možná tak několikrát za rok.

30.08.2011, 14:17 |
Conan Lyssy: než na autobaterku, tak to vypadá, že nestíhá buď zesilovač nebo SW. Takže buď přebudíš vstup a zesilovač zapne ochranu nebo nestíhá SW, který jde do zkratu a pak opět zafunguje ochrana zesilovače.