Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Mužu natáhnout kabel k altíku od kufru..::_??

o Navštíveno 3612x o
o 25.07.2011, 00:26 | Ráca-WRC-
Jen mě zajíma zda-li by bylo možné nechat baterii v kufru a od ní natáhnout kabel cca 70qmm od kufru k motoru k altíku?? ušetřim kabel na minus))) jde to tak??))
a může to být lankový kabel co se používá na vysoké pece?
thx RC

o 25.07.2011, 08:45 | lukee_cz
1. Ano muzes (jinak by vetsina BMW musela mit altik v kufru :) )
2. 70qmm je zbytecne moc, ale pokud to mas doma, proc ne
3. NEvim, jaky lankovy kabel se pouziva na vysoke pece, ale ano, lanko...drat 70qmm by se tezko tahal :)
o 25.07.2011, 09:59 | Ráca-WRC-
lukee_cz: je to kabel s tvrdýma žílama jako má 4qmm audio kabel a mam ho 20metrů víš. :) .. napadlo mě to tam zkusit ale jaký bude mít celkový odpor proti 50ce sinus live nebo zealumu když to je spletený doslova s měděných chlupů? .. :?
hodim obrázek
o 25.07.2011, 10:03 | Ráca-WRC-
lukee_cz: a ta tvoje instalace ve scorpiu se mi moc líbí

Takže natáhnu 70ku kabel do kufru...zapojim baterku...minus od baterky na kostru....ale je menší problem :( .... mam tam lpg a potřebuju proud i ve předu na starter a lpg...:? jak by si to vyřešil dstr.blokem v motorovém prostoru?
o 25.07.2011, 15:22 | krisz | Upraveno: 2011-07-25 15:34:04
přišli ste mi na dobrou otazku .. co je lepší ?? natahnout kabel zaltiku na přední baterku a z te pak na druhou baterku ?? nebo rovnou z altiku napajet ty dve baterky? každa vlastním přívodem ?? co je lepšíí ??kabel sem sehnal prumner cca6O ... takze bych dal nove kabeli k te predni baterce..:D to je ajsny.. menší odpor je lepší s vetším prumerem...:) a dal jestli nebude take k veci pořídit novej alternator popřípade silnejší ??..:??:D
o 25.07.2011, 18:40 | tomas.V
mám to stejnym způsobem a inspiroval sem se právě na Bávu. Altík je 120A a cca 3metry 50qmm kabel vede do distribučáku (na pásovinu mědi) z distribučáku vedu max 1 metr do dvou Powercellek a to 2x plus a 2x mínus z každé..z distribučáku do zesiku je to asi 3/4 metru po 2x plus i mínus 50qmm. Veškerej přívod/odvod co vedl z origo svorky na origo přední baterku jsem vysrříhal a spojil přes distribučák na šroub 12V na altíku....a pohoda šlape už pár let

je to ušetření kabelů, baterky blíž zesikům, v kufru se nechá nainstalovat jakákoliv baterka která má na délku i půl metru a váží 80kg..takže všechno +
o 26.07.2011, 20:06 | Flash
No to je sila :D
o 27.07.2011, 00:53 | dejvyxxx
80 ? :D lol
o 27.07.2011, 08:41 | krisz
80 i víc:D takova baterka z kombajnu to je panečku :D to tahaš ve dvou abys to vyndal :D
o 27.07.2011, 08:43 | krisz
a z tohodle topiku tedy vyplíva ze je lepší druhou baterku v kufru prasknout rovnou na altík.. a nebastlit se s prepojenim prední baterky a na to nasledovne tu zadní ??...
o 27.07.2011, 15:28 | Ráca-WRC-
tomas.V: díky za info
krisz - Jak to čtu tak kluci píšou o jedné baterii ne dvou :D
o 27.07.2011, 18:26 | tomas.V
dejvyxxx: u AGM technologie, která má 230Ah a i víc je to normální váha. Tak nevim co ti přijde směšné?

kricz a ráca: ještě jednou si přečtěte co jsem psal. Mám 2 powercellky místo rezervy a v motoráku nic
o 28.07.2011, 23:57 | Flash
tomas.V: a to ti zásobuje ten jeden RE audio? to je hodně proudu na takovýho macka
o 29.07.2011, 06:22 | tomas.V
Flash přesně tak 2x PC4000 na Hifo GX5000D a 4ch Hifo Zeus 9404
Kdybych měl někde místo tak tam nacpu klidně další 2 Powercellky. Hold šťávy není nikdy dost

Jinak ten Goliath je na upgradovaný RE MT tak akorát :-))
o 10.08.2011, 22:37 | Flash
tomas.V:to si musim někdy poslechnout...mě by zajímalo jak mají znít správný basy protože už semslyšel moc aut a přišlo mi že to jen hučí a nebasuje....proti PA boxumto opravdu hučí...no někdy se dohodneme ...hrozně mě to zajímá co udělá to RE za spoušť :D

Ráca: chlape du taky do kablu 70..mam možnost ale nemam pojistku která tam byla 150A...taky řešim altik jak to zapojit ....protože od poslední návštěvy co si mi pouštěl ty eminence tak sem lepší basy neslyšel...asi na tom něco bude...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.336 sekund.