Navštíveno 3599x

Ahoj,potrebuji poradit s autohifi. Sestava je radio Zenec,zesilovac Focal Solid4 a repro 2x focal K2 Power 165 KRX2. Zesilovac mam nastaveny na ctvrku vykonu, HPF jsem zkousel dat 150Hz i na 80hz a to je jeste horsi. Ted ten problem: Kdyz tu to sestavu zesilim nahlas,tak me prestane hrat aparatura a zacnou brutalne kmitat stredobasy a ty zvuky,proste hruza. Jak kdyby se mely rozletet. Pripada mne i ze kdyz mam zaplou muziku a startuji s ni,tak ty stredobasy taky hodne kmitnou. Pote musim rychle vypojit signalove kabely. Jinak by se repra odpojily. Poradte, kde muze byt problem. Zes jsem daval i na reklamaci a tam nezjistili zavadu.
tak kdyz hrajes potichu je vse OK?zesilis a zacne to zlobit jo?jako prvni zkontroluj kompletne kabelaz,zda se ti nekde neco nekde nedotyka apod...pote kdyz vse bude Ok tak bych videl chybu v zesilovaci.
Mě se něco podobnýho stávalo v začátcích. Na vině byl prodřený reproduktorvý kabel, který se lehce dotýkal karoserie.
Asi jako první bych vše odpojil a řádně proměřil. Nejlíp s sebou mít i někoho, kdo ti bude pomáhat, třeba třískat dveřma :)
Dela to jen pri vyssi hlasitosti. Tak si myslim, ze to kabelazi nebude. Zesilovac byl na reklamaci a byl vracen, ze je v poradku. Asi zkusit jiny zes a uvidim.

27.07.2011, 18:16 |
Daja Zmer napeti na zesilovaci pri zatezi. Mohl by byt spatne ukostreny, takze by napajeni bral pres signalovou zem a to by se nutne muselo projevit nezanedbatelnym poklesem napeti.