Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Nazor na kvalitu a prenos rca kabelu

o Navštíveno 3810x o
o 26.07.2011, 22:55 | Flash
Mam dotaz - jak by jste posoudily rca kabely.

je mozny abych dosahl vyssi hlasitosti?
proste nechapu jakej je rozdil mezi rca a co se zmeni.
Diky

o 27.07.2011, 00:04 | koren
vicemene gain dik rca?
nesmysl
o 27.07.2011, 08:07 | Milhauzz
Kdepak, o hlasitosti to není. Je to o kvalitě propojení komponentů, v našem autohifi případě většinou o propojení autorádia a zesilovače.

O kabelech tu již bylo napsáno mnohé. Věřím že tu vznikne dlouhosáhlá diskuze. Nicméně mám tvůj dotaz chápat tak, že absolutně nemáš ánung o tom, co se stane, pokud použiješ nejlevnější kabel a nějakej ten lepší?
o 27.07.2011, 08:14 | Flash
Milhauzz: to ne bude tam šum a špatné stínění ale jakej je rozdíl mezi dietz a sinus live :)
o 27.07.2011, 08:16 | Flash
jen že sem slyšel zesik s profigold a dietz a stejný nepoznal sem rozdíl tak nevim ono RCA jsou mraky a značka neni všechno cena taky ne
o 27.07.2011, 08:27 | mr.brain
U RCA bych si tou značkou zrovna moc jistej nebyl - pokud tedy pomineme zrovna autohifiznačky viz. dietz nebo SL... Ono taky záleží na tom, co to bylo za zesilovač a jaký repro na něm byly pověšený.

A co se týče třeba toho Dietzu, tak si to s tím profigoldem porovnej - především provedení toho kabelu, použitý materiály a hlavně konektory. Já teď kupoval Reany (potřebuju si udělat od procesu k zesilovačům různý přesný dýlky) a jeden konektor stál 40 Kč (což není zas tolik), ale na jednom kabelu jsou to už 200 Kč, a leckde za ty samý peníze koupíš nejlevnější signál 5m, takže rozdíl tam bude - minimálně v kvalitě těch konektorů, protože Neutrik zas nezklamal.
o 27.07.2011, 08:28 | Flash
co sem viděl tak borec to měl připojený místo z rádia tak ze zadních repro...hrálo to hlasitě ale šlo tam všechno takže i když dal na zesu LPG a nastavil to na 80hz stejně to hrálo všechno
o 27.07.2011, 08:32 | Milhauzz
Když pomineme elektricko-akusitcký vlastnosti, tak i konstrukce má něco do sebe, já se jednou plácnul přes kapsu a koupil Basic Silver Line [ Link ] ve 3ech kusech. Mno mám je už 5 let a vystřídal jsem je ve 3ech autech - a nechoval jsem se k nim vždycky nejlíp. Konektory jsou po letech jako nové a drží na čemkoliv jako hrom, až kolikrát nadávám, že to skoro nejde odpojit.
o 27.07.2011, 08:35 | krisz
což ted dost placaš.. nemel sem prachy na lepší RCA tak sem to rpaskl od telky na nekej kabel od zadnich repro .. do zesiku a pohoda hrajeto.. zadnej šum hlasit v pohode .. a to ze nešlo nastavit na zesu LP nebo HP tak to ma problem v zesiku .. jelikoz i kdys bys to tahl RCA tak s radia jde ten samej zvuk akorat v lepší kvalite..nez ze zadnich repro..:)
o 27.07.2011, 08:45 | Flash
krisz: rád se přiučim :D
o 27.07.2011, 08:53 | hifim@ni@k | Upraveno: 2011-07-27 08:55:34
LPG se používá jinde než u zesilovačů.
Sice používám optiku, ale u cinchů mě zajímá mechanické provedení. Kvalita a provedení konektorů, kvalita použité izolace a s tím související ohebnost apod. Tím se automaticky při výběru posouvám do vyšších kategorií a tam i ten zvuk už by měl být tak nějak zajištěn.
Ale základ je aby kabel odpovídal komponentům, takže klidně použij Sinus Live nebo Dietz.

Mezi slušné z autohifi patří vyšší řady od AIV, Basic, Audison Connection apod.

Já mám mezi procesorem a zesilovači Mogami Car Precision. Zvažoval jsem také např. Kimber Cable PBJ.

[ Link ]
[ Link ]
o 27.07.2011, 09:46 | Vencaf
Blesku už to nehul, ty tvoje bláboly už ani nejsou k smíchu,to samý platí pro krisz..
o 27.07.2011, 15:34 | Ráca-WRC-
hifim@ni@k: on myslel lpf ale přemačknul se na G je vedle F
o 27.07.2011, 16:49 | Aegis
Moc nerozumím tomu, co se tady řeší. Spíš napiš co máš za sestavu a k tomu ti tady někdo poradí adekvátní kabeláž. Jelikož tomu zas tak nerozumíš, tak nespekuluj nad alternativama.

Jak psal hifim@ni@k, AIVem, Aidisonem atd nic nepokazíš.
A pak ještě jedna rada do budoucna, za rok nebo dříve můžeš upgradevovat na lepší komponenty, tak je lepší připlatit za kabely, ať to pak nemusíš vše dělat znovu..
o 28.07.2011, 23:53 | Flash
jen mě zajímalo v čem je rozdíl u RCA a to už jste napsaly takže to hlasitost nezvedne...

můůžete smazat..díky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3185 sekund.