Navštíveno 3909x

Budem rad za kazdu pomoc dneska som zapojil zosilovac helix B2 na predne kompa. Vykona som dal na cca 50 % a hral som cca 15 min. Nasledne zosilovac vyplo a zacala preblikavat zlta a cervena kontrolka. odpojil som od baterky pockal chvilu cca po 5 min. som ho zapol a a znova hral mozno 1 min. a zase ho vyplo opat zlta a cervena kontrolka.
V manulali je pod cervenou prehriatie a pod zltou toto: malfunction of the amplifier, short circuit at loudspeaker output. ?????
napajanie je v poriadku a repro kabel som este nekontroloval
dal bych víc vykřičníků do nadpisu, třeba to pomůže
malfunction of the amplifier, short circuit at loudspeaker output toto co znamena bo moja anglictina je na prd
vencaf: ako sorry ale dost ma to sere ked sa babrem zo zapojenim cely den taham kable jak tlk a teraz toto.
že je někde problém u repráku
ok takze som tam nieco zapojil na prd predpokladam a to overhating preco preblikava ?
protože se zesilovač dostává do limitace
protože se zesilovač dostává do limitace
ok kable prejdem a poriadne skontrolujem este jedna otazka ma to nastavenie ventilatora vid foto len neviem ci to nieje nastavenie externeho nakolko ma fan out ?

treba to nejak nastavit ??? v manuali nic

04.08.2011, 20:16 |
japonec1 | Upraveno: 2011-08-04 20:27:04
repro kable skontrolovane a sú v poriadku. Moze byt problem v tom ze vsade mam tahane 2x3mm2 neotech ale k vyskam som natiahol 2x2,5 mm kde cca 3cm pred vyskou je pripojene na povodny kabel od vysky.
zapojil si + na + a - na -?
netreba nejak nastavit ten ventilator alebo to nastavenie tam je pre externy ??? kable prejdem aj tak este raz :-(
jakou impedanci maji ty kompa?videl bych to ale asi nejspis na zesilovac KO
4 ohm. nedalo mi a skusal som zase a nechal som hrat asi 15 min. a nevyplo ho
podle popisu je zkrat na vystupu-tedy nizka impedance repro,respektive spalene..
no a nebo KO zesik a hazi protect,ikdyz je repro OK...
Pavel 528: po lopate bude je ko repro alebo je ko zosik pochopil som spravne.
K repro skusal som na druhom zosiku a ten fachci nevyplo ho a repro ok.
ak je ko zosik da sa to opravit alebo ho dam na stenu ako obraz .... to by staru slak trafil ni z toho ze ho dam na stenu ale ze musim kupit novy :-)
pokud jsi zkousel repra na jinem zesiku,bude to zrejmne zesikem...
jeste bych ho testnul na jinych repro,nekdy muze jit impedance repraku nizko a zesik vypina drive nez by mel,ikdyz je vse v poradku...
protoze nektera kombinace repro a zesiku nejde dohromady...
ja neviem teraz som ho nechal zapnuty na repro priblizne 25 minut a nevyplo ho.
Ak bude KO zosik ma zmysel to opravovat ?
DAKUJEM vsetkym za pomoc. Este to poskusam a prekontrolujem zapojenie a potom sa uvidi ale myslim ze zosik navstivi Pavla 528 a ten rozhodne o jeho osude.
no poradne to otestuj,abych pak nezjistil,ze zesiku nic neni....))
Pavel ma pred barakem obrovskej kontik na vsechny pripady -)

05.08.2011, 08:34 |
clown vzhledem k tomu, ze B2 bude v epublice asi jen jedna a to ta, co jsem dovezl ja ..
tak zesik byl 100 pro v pohode, kdyz pred cca rokem a pul ode mne odchazel .. panove tohle neni zadna cinska mrdka, na co ma Pywoj autorizak servis :o))
tohle chodilo, tady spis bude problem jinde ..
me chodil pul roku bez jedineho problemu pod kobercem v kokte v kufru, zespodu mu topil analog mono .. tohle vypinalo az po cca 3h na prehrati..
jeste mne napada, protoze to zrejme dlouho lezelo, zkus zahejbat vsema kroutitkama, zda neni neco suchy
Mě napadlo spíše to, u těch poťáků na ovládání větráčku, že se má zapnout při cca 40°C a pak je maximální teplota pro zes něco maličko přes 50°C, což může být i ten tvůj problém, hraje dokud se nazahřeje... zkus ten poťák vpravo dát doprostřed na nějakých těch 65°C u max. Power temperature...
Alespoň tohle by napadlo mě jako první :-)
clown: ano je to ten tvoj
driver: aj mna to napadlo lebo ked ho prvy krat vyplo tak bol nastaveny tesne pod 40°C
Vcera ked vychladol tak som ho nechal hrat cca 25 min. a nevyplo ho - max power tempreture bolo nastavene na 50°C.
Skusim to dat na tych 65°C a uvidime.
Takze dneska som repro. kable nanovo rozobral.
Repro kabel: vsetke ukoncenia do zmrstovaciek, oplet a flexo chranicky a kontrola. Vsetke + na + a - na - vyhybky a zapojenie repro - opat kontrola.
Zosik: vsetky kroutitka skontrolovane - OK
Nastavenie zosiku: max tempreture na cca 60°C, gain na 50%
Zosik NEVYPLO pekne zoplo ventilator a v pohode. Podla mna problem bol asi s tým nastavenim max tempreture - a mozno som to niekde na prd zapojil - mozno.
Patrilo by sa aj podakovat za pomoc, takze DAKUJEM vsetkym. Dufam ze ho uz nevypne, inac okamzite leti do kosa :-)

06.08.2011, 21:45 |
clown tak, pak posli souradnice toho kose, SK je za rohem :o))