Navštíveno 7388x

10.08.2011, 20:05 |
BADMOPAR | Upraveno: 2011-08-10 20:10:44
Chtěl bych si vytlumit dveře a vybral jsem STP Silver. Má s instalací někdo zkušenosti? Neodlepuje se atd ?
STP je špičkový materiál,mám vytlmené komplet dvere,podlahu a kufrovú časť už rok a spokojnosť....lepil som STP Gold
A nahříval si to, nebo lepil za studena?
Matroš vpoho:-) a nahřívat to nemusíš, jen se hodí nějakej váleček.
Váleček mám. Dělal jsem zatim jenom se Sinus Live a Zealum, ale ty byly bez Al folie. Ten STP mi přišel dneska, bylo to přeložený v krabici přeložený na několikrát a ty ohyby jsou tam docela dost vidět, tak nevim jestli to nemam vrátit.
hod to na chvilku na slunko a ono se to narovna az se to trochu nahraje ale na funkci to nema vliv
jinak je to hodne podobne Zealumu ;-)
Mám komplet vytlumeno s STP Gold a maximální spokojenost
tlumil sem vibraflexem, sinusem, sikou, dynamatem a stp a se vším spokojenost :). Neměl jsem ani váleček, stačila jen horkovzduška, ředidlo na odmaštění a drží to dodnes :)
U nas se dobre prodava Silent Coat:
[ Link ] Za sve penize hodne povedeny material. Porovnavat to s STP si moc nedovolim ... znam sice nazory vyrobce a jeho srovnani s STP, ale muze to byt zaujate :-)
Nicmene koreny ma STP a Silent Coat spolecne.
lepsi tlumeni jak STP mas i tady
[ Link ] a urcite ti neprijde prelozeny :-)
jinak pouzivat horkovzdusku pri tlumeni je zaklad, tlumil jsem hodne materialama, ale bez horkovzdusky uz ani ranu, prace je potom jednodussi a lepe to drzi..

12.08.2011, 15:21 |
BADMOPAR | Upraveno: 2011-08-12 15:22:17
Vycházel sem z tabulky ceny za cm2. Škoda, že taková neni k běžně dispozici. Kdo chce se může mrknout sem:
[ Link ] BTW. Čerpal sem ze dvou různých E shopů.
Pěkná tabulka...
Případné možnosti jsou možná i nějaké z tohoto...
[ Link ] [ Link ] [ Link ] Ten Dead Zone Original 2.2 mám na dveřích, je to pěkně těžký, je to jako nějaká žvejka s alu folii, akusticky mi přijde vpořádku, ale už jsem to zkoušel oddělat a je to porod to odlepovat, jako když odlepujete rozpláclou žvejku která nejde dolu.
Akorát nevim jak to tam teď maji, buďto jen zrušili kamenou prodejnu, nebo ji přestěhovali někam jinam teď někdy... (rozmězí 3 týdnů)

12.08.2011, 22:30 |
BADMOPAR | Upraveno: 2011-08-12 22:31:40
Tabulku jsem ještě doplnil o název E shopu a dám jí volně k dispozici. Tabulku teď může doplnit kdokoliv. Doufám, že tak pomůže i ostatním.
[ Link ]
Mám komplet auto vytlumeno STP GOLD a musím říct že super!Žádný bláto se nekoná,ani když teploměr v autě ukazoval 65 stupňů.Taky akustika je daleko lepší.No prostě je to skvělé tlumení,které na velkém pařáku je opravdu pořád pevné jako beton.Všem jenom doporučuji
Zkusil bych B2 Audio BBDM.. Za poslední dobu opravdu tlumení, co má význam. Řekl bych, že lepší efektivita, jak STP Silver. ALU folie je silná a přesto se dá tlumení krásně tvarovat.. Pro mnoho lidí to vyřeší problém, co dát přes otvory v koncernových výplních, stačí prostě přelepit tímto materiálem, jen z druhé strany nechat papír s voskovou vrstvou, nebo nalepit něco, na čem se nebude držet prach. Pokud by se toto tlumení takto lepilo přes "díru", doporučil bych ještě jednou převrstvit, aby se tuhost přirovnala k místům, kde je klasický podklad.
Jinak pro klasické tlumení je fajn Vibraflex 25. Fámy o praskání bych nechal stranou. Je to jen o tom, zda-li si člověk uvědomuje, co vlastně drží v ruce a nechce pláty rozbalit v 10° okamžitě. Jinak užití také moc fajn, jen problém se změnou tuhosti při velké změně teploty. V praxi to znamená, že je prostě potřeba udělat pevný podklad a přes to lepit. V zimě je bohužel komplikovanější transport, ale pokud jsou balíky dobře ošetřeny, není to problém.
BADMOPAR, sám jsem vyzkoušel dost značek a tlumících materiálů, jak při instalaci ve svém voze tak zákazníkům a dnes mohu v poměru kvalita/cena STP vřele doporučit. Na prodejně prodávám denně a také poslouchám jen spokojenost zákazníků..
Tak se nám povedlo připravit akci na Silent Coat 4 m2 za 2970 Kč:
[ Link ] 4 m2 tlumení za úžasnou cenu ;-)

16.08.2011, 23:46 |
wefa O STP jsem uvažoval, ale koupil jsem Vibraflex 25. Ano, přišel mi zabalený do ruličky, ale problém v tom nevidím. Opatrně rozevřít, nejlépe nahřát horkovzduškou, či mě postačilo i sluníčko. Zatím stále drží a šlo lepit (pokládat) bez problému. To horší bylo se dostat na místa ve dveřích :d
Taktak... Vibraflex je stálice :-) Prodali jsme ho pouze sami několik set metrů čtverečních, tj. jezdí ve stovkách aut a máme na něj za celou dobu asi 5 reklamací...
V materiálu problém nevidím ... to by musela být špatná celá várka, takže je to spíše v rukách :-) Kdo jej zkoušel někdy odlepit, ví o čem je řeč :-)