Navštíveno 10065x

Zdravím, v autě jsem měl autorádio Blaupunkt London CD70. Nyní jsem koupil Alpine CDE 117Ri, jsem s ním max spokojený, jen bych se chtěl na něco zeptat.
Staré rádio Blaupunkt šlo zapnout i při vyplém klíčku a samo se po hodině vypnulo, pokud nebyl během té hodiny klíček zapnut. Když jsem zapnul klíček, zapnulo se samo a s vypnutím klíčku se vypnulo. Na Alpine tohle neufunguje a celkem mi to chybí. Musím mít pokaždé zaplý klíček. Zase se mi moc nechce připojovat rádio na 2x stálých 12V (přišel bych o možnost samostatného vypnutí rádia s vypnutím klíčku.
Je možnost to vyřešit nějak jinak?
ne,jinak to nejde,specialitku na hodku umi jen Blaupunkty a nebo origo BMW..o]]]

14.08.2011, 21:48 |
Midnite | Upraveno: 2011-08-14 21:49:44
nejde
edit: tak jsem měl dlouho otevřené okno... Pywoj byl rychlejší
Možná jsem něco našel, jestli se mi to povede zhotovit nebo sehnat tak by to byla bomba :)
[ Link ]
tak samozrejmne dat tam nejaky takovy casovac by slo a pokud to chces,musis to vyrobit...
No já právě nejsem elektrikář a nevím kde si nechat zhotovit tištěný spoj na zakázku :) Zatím to vyřeším asi vypínačem, kterým bude možno připojit na spínané plus u rádia stálé plus.
urcite bych to zvladl udelat,zalezi kolik jsi ochotny zaplatit..o]]
kdyztak www.autohifiservis.cz
pokud proklemuju vypínačem (On/Off) obvod mezi stálým + a spínaným + tak, aby se rádio zapínalo pomocí klíčku nebo pomocí vypínače, tak když zapnu vypínač, zapne se zapalování. Šlo by např. pomocí diody udělat to, aby to neposílalo proud zpátky do pojitskovky, ale aby z pojistkovky proud normálně šel? (omlouvám se za hodně zjednodušené schéma :D )

slo,ale nebude tam ten casovac jako u blau,takze se radio samo nevypne...
jen je otazka jak velkou diodu dat,nektery radia berou hlavni proud prave pres spinane a ne pres trvale,tedy musis mit diodu,co vydrzi min 10A a dale tam bude ubytek 0,6V...
Ten časovač by ani nevadil, hlavně aby to jelo bez klíčku a nezapínalo se přitom zapalování :)
Nevím jak má fungovat spínané + na rádio, ale zjistil jsem, že to je vyvedené z osvětlení na kastlík
Nakonec to nemusím řešit diodama ani vypínačema :) U Golfa 3 jde do rádia spínané napětí poté, co je vložen klíček do spínací skříňky. Měl jsem to blbě zapojené, ted to funguje jak má ;)
A konečně jsem udělal pořádek v kabeláži k autorádiu :)