Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Víc muziky při otevřeném kufru

o Navštíveno 5387x o
o 06.09.2011, 09:36 | Ondrero
Zdravím,
se svojí stávající aparaturou v Octaviijsem,co se týče poslechu vevnitř,naprosto spokojený.Je to ušité pro mě na míru:-)
Rádio Alpine CDE-9880R
4 kanál crunch GTX 4600
Monoblok crunch GTX 1000
Přední kompa Kicx GFQ 6.2 na MDF podložkách
Zadní kompa Kicx GFQ 5.2 na MDF podložkách na origo plastech.
Subwoofer Kicx STQ 300 v uzavřené ozvučnici.
Samozřejmostí je asi X kilo vibraflexu v celém kufru a předních dveřích.
Subwoofer a zesilovače mám v kufru tak,aby byl co nejméně zabraný prostor.Nákupy...vození krámů atd...
A moje otázka zní jak udělat ještě víc parády při otevřeném kufru?S ohledem na místo.Přední hrajou parádně,ale ty zadní 130mm jsou jen tak pro dochucení :-).
Mám tedy v plánu něco udělat s platem.Nevím jestli potřebuji ovály když mám Subwoofer,který dělá bordelu na mě až až.Jenže dělá bordel sám a to se mi moc nelíbí.Chci mít tedy v platě repráky s ozvučnicí.Nepotřebuji aby mi při zvedlém platě koukaly kabely a plechové koše :-).Volně by stejně asi moc nezahrály.Když rozjedu zahradní párty je to jen bum bum ,a to hezké jde jen slabě zepředu.
Mám v plánu přidat ještě jeden 2 kanál.Značka Massive Audio NX2 2x120W RMS.
Je to takovej malej šmudla a bezproblémů ho schovám.
A kněmu bych chtěl repro stejné značky.Nejspíš nejvyžší řadu Kicx PRO se 150W RMS.To je jiný kafe než 80W RMS kompa bez ozvučnice :-)
Ještě by mě zajímala jedna věc.Měl bych repráky nechat v rovině s platem,nebo naklopit směrem ven?Při naklonění ven,bych mohl mít nějaké domky(ozvučnice) nad platem a tím víc místa v kufru.Podobně jako na fotce.

Jinak tady je pár fotek z mojí práce.Už jsou starší,ale nic se zatím nezměnilo.

[ Link ]

foto k příspěvku  od Ondrero

o 06.09.2011, 10:13 | Midnite
nečetl jsem celé ale základní věc je ozvučnice.. Máš uzavřenku a tu bys měl předělat na bassreflex (nebo vyrobit novou samo)..

PS: nejvyzší? :D
o 06.09.2011, 10:31 | snoop69
Já sice moc neporadím ,ale foto z instalace supr.Takovýto fotek pro insipraci by mohlo být na netu více.
o 06.09.2011, 11:18 | Ondrero
Nechápu to PS: nejvyzší :-)
Koukal jsem na stránky Kicx a i u prodejce kde vše nakupuji je to nejdražší od Kicxu.Ovály Kicx PRO 693.
Vyrobit novou?.Líp už to udělat najde s ohledem na prostor.
Že tys nekouknul na fotky jak to mám v kufru řešený.
Navíc uzavřená ozvučnice má svůj význam.Netoužím po hučení...Jelikož poslouchám metal,rock atd tak si úplně umim představit ty hučící bubny(šlapáky).Ne mě to musí bouchat,né hučet...jako hoperům...:-)
Se subwooferem nemám v plánu dělat nic.Chci jen přidat něco víc dozadu.A vlastně jediné co mě hlavně zajímá je jestli dát repráky v platě rovně nebo šikmo směrem ven a jestli ovály nebo kulatý.
o 06.09.2011, 11:27 | kamil306 | Upraveno: 2011-09-06 11:27:48
to je blbý, když ani tak nechápeš PS..s autohifi to moc společnýho nemá;-)
o 06.09.2011, 11:57 | Ondrero
Fakt nevim co tim všim chtěl básník říct :-)
Jediné co mě napadá je hrubka v tom slově nejvyšší.
Ale nejsem tady na zkoušení pravopisu né :-)
Navíc na vyhledávači v seznamu je slovo nejvyžší 8tisíckrát.
To je ale blbců jako jsem já...
A co je PS vim :-)
o 06.09.2011, 12:01 | dragoczskill
Práce moc pěkná :) Jen mě trochu "zarazil" ten dist. blok . Z jakého je to materiálu ? A taky sem čučel na ten kabel do bloku červený z bloku modrý .. (chápu třeba kdyby ti doma něco zbylo ale když jsi to kupoval proč jsi nenechal plus v jedné barvě? A k tomu platu .. až do tebe někdo tukne nebo to někde naboříš tak ti hlava na krku nezůstane :)
o 06.09.2011, 12:45 | rover (WoodTech)
Pokud to chceš na vyhrávání na gardenparty tak směrovat dozadu jako na fotce. Určo bych použil 3 pásmové ovály a na zesík pro ovály bych si dal na rem externí vypynač at se to dá při běžném poslechu za jízdy vypnout.
o 06.09.2011, 13:10 | endru.ondra
Jako rover, pokud chceš teda používat auto jako ozvučení zahradní párty.
o 06.09.2011, 13:18 | Midnite
Rover: 3pásmové ovály jsou zbytečné, nepozná rozdíl mezi 2 nebo 3-pásmem. Jinak bych se na ovály vyprdl a dal dozadu komponenty, které hrají v dané kategorii hlasitě, což splňují třeba MTX audio.
o 06.09.2011, 23:10 | rover (WoodTech)
Řekl bych že pozná. Na to, na co to chce jsou ovály dle mě lepší neb rozdíl ve zvuku komp nepozná a vyřešení instalace oválů bude jednoduší
o 06.09.2011, 23:31 | Midnite
Poznal by, kdyby to byly ovály z vyšší cenové hladiny, jinak opravdu ten rozdíl nepozná a dle mého lze kompa daleko líp nasměrovat a hrají lépe jak ovály
o 06.09.2011, 23:32 | hifim@ni@k
Klidně ty ovály, směrované ven z vozu. Některé firmy dělají i větší než 6x9.
o 07.09.2011, 09:00 | Seat Power
nejak nevim,kdyz jsem mel ty kompa co mas ty GFQ 130mm jen ve predu a hrali se cca 800w rms subwoofery tak ty basaky je jen tak nedokazaly ,,prehlusit´´a ty mas vepredu 165mm a vzadu ty 130mm tak to musi hrat hodne nahlas,bude chyba asi jinde,a rekl bych ze nejsou dostatecne nakrmene.
o 10.09.2011, 23:36 | Ondrero
Kucí děkuji za odpovědi.Jde o to že ikdyž mám vytlumené dveře vepředu.Poctivě...Je to vidět na foto,tak na vyšší hlasitosti mi dveře pěkně rezonují.
Hlavně tedy zrcátka,skla i plasty.
Vzadu v pevném platě z MDF a ozvučnicí by to mělo být lepší.Samo že v autě neposlouchám nahlas.Radši kvalitně(pro mě) než rachot.Ale na rozparádnění venku je to naprd.Zadní neozvučené 130 jsou vůbec k ničemu :-).
Soustava dokáže hrát hoodně nahlas,ale trpí potom celé auto.V platě ať si ovály ramplují jak chtěj....
A ten blok je ze speciálního hliníku.V práci z něj děláme vodiče.Ten blok je rozdělenej na 2 kostky(plus a mínus).Je mezi nima spára :-).Ten blok jsem si dělal sám na míru.Pásne na 2 vačnívající vruty z kastle.
A co se týče nehody...Snad se mic takového nestane a to by to plato stejně muselo přerazit opěrky hlavy vypředu i vzadu :-).Jezdím rád na motorce a to bych se asi zbláznil,když bych musel myslet co se stane když mě ťukne plechovka...
o 15.09.2011, 23:36 | Flash
Ondrero: pěkná práce, a ty řešíš teda basy nebo co vlastně ?? čtu to po pátý a nějak to nepobírám ... většinou když ěkdo píše že mu to nehraje ven tak jde o basy a to myslim jerry, že to neni tak pěkný když otevře kufr a o tom sem myslel že budeš psát ... jako bedna aby hrála ven se musí nějak navrhnout a udělat ... neni mi jasný jak je možný že bandpas hraje víc do auta než ven přitom by to mělo tlačít ven s kufru :(
sry za OT. nedalo mi to
o 17.09.2011, 08:57 | Ondrero
Subwoofer hraje parádně.Ale představ si,že k němu hrajou 2 neozvučený pidi repráky.To je jen bum bum a nic víc.I stará věž (30W)co mám v garáži dělá větší kravál.Nebasuje to je jasný,ale hraje nahlas bez zkreslení.A to tam jsou 4 repráčky o průměru 100mm.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3307 sekund.