Navštíveno 3756x

08.09.2011, 23:35 |
bam zdravím,
mám otázočku, oplatí sa a je možne odhlučniť cabriolet (fiat barchetta)? Jedna sa o hlučnosť od motora, cesty, a aerodynamický hluk vetra po stranách.
Uvažoval som hlavne nad strechou, že by som kúpil dáky izolačný akustický molitan a nalepil ako čalúnenie z vnútra, skúsenosť s tým nemám a tak neviem ci to v tenkej vrstve bude vôbec k niečomu, keďže pri hrubej vrstve by som nesklopil strechu.
karoséria je vo vnútri z väčšej časti pokrytá len tenkým gumeným čalúnením, tu by sa asi tiež dalo niečo dat / nalepiť ...
Má to zmysel, čo by to stálo aby to malo efekt?
Dakujem.
Tlumení auta se vyplatí, na tu střechu tě neporadim.

09.09.2011, 12:59 |
erix7 (K)
moc ti to nepomoze, kalsika, vytlmit dvere kde das repro, podlahu mozse tiez prave ako pises od motorovej casti. ked urbis solidnu music, aj v otvorenom sa da pocuvat za relativne dobrej kavlity.

09.09.2011, 21:59 |
bam na strechu som uvazoval nieco takeho to, nepomoze to?
[ Link ]
zo strechou nespravis nic, akurat tak jej zvysis hmotnost, zmenis mechanicke vlastnosti latky (hrubka, ohybnost) a zvysis si riziko zncenia skladacieho mechanizmu... pokial chces tiche auto, nekupuj si kabrio a najma nie s platenou strechou. Vytlmenie dveri, podlahy a motorovej prepazky ti pomoze ale zo strechou fakt nic nespravis.
ta pena alias ANS ti urcite nepomoze. a zvnutra to auto bude vyzerat pekne hnusne

11.09.2011, 11:29 |
bam no nadtym ako ju potom zlozim som uz tiez uvazoval, preto som myslel na molitan ten sa da pomerne dobre stlacat.
Na druhu stranu, ked sa zamyslim, ak neviem odhlucnit strechu, asi bude viacmenej zbytocne investovat do odhlucnenia dalsich casti, ked cez tu strechu pojde itak hluk.

20.09.2011, 10:20 |
bam Este mam otazku, neda sa na velke plochy pouzit tlmeniaci material "filc" ktory je v autach na tlmenie strechy ?
da, ale nic tym neziskas.

22.09.2011, 11:38 |
erix7 (K)
bam, stale nechapem co riesis. ked auto stoji je jedno aku ma strechu, za jazdy je púroblem u kabra, pokial ma strechu paltenu, testnost srechy krutenie kastle, napir vzduchu a sumu. ked je strcha pevna tam je to inak, chova sa to ako kupe. ked je strecha otvorena, je hluk a sum defakto rovnaky ako ked ides s jaksickym autom a mas otvorene okna. mam sam aj kabro aj limo , v obocj je music.

27.09.2011, 13:32 |
bam Riesim to ze s autom chodievam aj dlhe trasy cca 800km, a po 500 kilakoch uz ma z hluku boly hlava, ci uz od muziky alebo od hukotu z okolia.
Mam este hardtop ked ten nasadim na zimu je to pohoda a hlucnost je 50% mensia. No v lete ho nasadzovat nebudem nakolko strechu jednoducho sklapim ale hardtop len tak neodlozim.
Dve auta je pekne riesenie ale nie premna v viacerych dôvodov.