Navštíveno 7835x

Povodne boli stredobasi vo dverach, ale nakolko po prvych sutažiach som začal špekulovať nad 3p. no vznikol problem ako orezavať 4 pasma na A9855, taktiež problem s časovkami. Dalši problem bol zmestit sa do 2500eur povodnych cien komponentov a ako študent strednej školy mam už čo robit teraz to sponzorovať a nie ešte vo vyzsej kategorii.
Nasledne po všetkom som sa rozhodol urobit ozvučnicu na palubovku pre stredobasi....

priamočiarka nenechala na seba dlho čakať :)

na pravo som myslel že bude viac miesta.....ešte je miesto kastliku JL 8v3

hlinikova paska proti prevsiaknutiu, nasledovne papierova aby na kolmych miestach držal laminat.

už sa to postupne rysuje

bohužial fotene už za tmy s N5800....

to´d vše zatial na dnešok.

Pekne, pekne ... nezabudni ozvucnice pre stredobasy spevnit tlmiacim matrosom, a vytlmit syntetickym runom ... Uz sa tesim na posluch

26.09.2011, 20:09 |
wefa Wow takhle do toho říznout. Smekám...
Tyvole,pecka,čumím a smekám!!!!
Že by ses inspiroval tady
[ Link ] ? :D Ale jinak pěkná práce :)
Tomi runo som daval, ked tak asfaltou je dosť.
Drago pozeram ta uadina je trošku na inej urovni :) no povedal by som že to je v auddine menej clenitejšie ako v corse, len niesu zmytočne tak dohora nasmerovane stredobasi?....ja to mam skor na vodiča.
Inak diky za pochvalu.

26.09.2011, 20:38 |
Toxxx Pekne pracujes;) Ja som s 9835R tiez zladil 4 way ale mal som aktivnu vyhybku. Korekcie boli samozrejmostou;)
toxx ale tak potom si orezaval 2 pasma na zosikoch,ne?. samozrejme že tie 2 meniče potom čo najblizse ku sebe..... problem je aj s tym cenovym obmedzenim.

26.09.2011, 20:44 |
Toxxx Nie vsetko slo cez vyhybku;) Ale samozrejme ze vyska a stred museli byt u seba koli casovkam inak by to neslo;) No vyhybka by sa mohla dat zohnat do 2000kc a mozno aj za menej.

26.09.2011, 20:48 |
ivls takže si se nedal odradit :o) , gratuluji - moc dobrá práce
EU finale v Polsku jedeš?
toxx, to už by chcel procak, aby si to dalo nastavovat z miesta posluchu a keby ešte boli potenciometre tak to neni asi boh viečo na nastavovanie...
Ivls: nie neukacali ma :)......su detaily kto bude treba dotiahnut, ale neni času, ešte ani nehrajem a finale máme tento tyžden....uvidi sa ako sa mi podari nastaviť to a po vysledkoch sa uvidi ako s PL, ale aj tak sa chystam aspon pozriet ked nevyde.

26.09.2011, 21:30 |
Toxxx Ja som len navrhol finance dostupnu vecicku;) Inak bez procaku by som uz asi nemohol byt:D
Dobrá práce - palec nahoru...
db-marek - fakt cumim. ja som mal dost len ked som laminoval budky na stredaky na pristrojovke. celu pristrojovku by som uz nezvladal. a to brusenie teda fakt nezavidim. dufam, ze v nitre bude cas vypocut. ale tak ci tak, mas moj obdiv.

26.09.2011, 23:10 |
noclue | Upraveno: 2011-09-26 23:10:48
pozri na tu audinu, ma dost spravene z mdf a laminat len tam, kde je to nutne... poriadne to spevni
4 palce hore!
Vypadá to dobře, jen to chce kvalitní fotky.

27.09.2011, 00:41 |
rebel pěkne pekne
Mno hlavně se nebát! :) Až to bude hotový, tak to může bejt zvukově hoooodně zajímavý. Mno uvidíme.
Hlavně to dotáhni do konce! :)

27.09.2011, 10:31 |
swep presne jako to napsal noclue - tuhost bude velice dulezita, pracuju na uplne stejnem projektu a musel sem dodatecne vyztuzit ozvucnice, a to mam z laminatu pouze vrchni stenu okolo krouzku na menic. Od toho vyztuzeni sem to nemel zapojene ale doufam ze to bude lepsi. Zbytek ozvucnice mam z preklizky.
podle toho jak je na fotkach videt ze ti to prosvita, tak tam bude toho laminatu malo dle me, ale uslysis na zvuku

27.09.2011, 11:10 |
choze super..
mě na tom sralo letování všech kabelů k budíkům (passat je má krátký):)

27.09.2011, 12:09 |
swep me treba stve ze nevidim na rychlomer
Nakolko mam menši volant tak si myslim že ešte lepšie vidim na budiky, ........asfalti potom nalepim kde sa bude dat dostať

27.09.2011, 12:58 |
swep obavam se ze tlumici platy ti nepomuzou tu vrchni plochu mas velkou, tam by bylo potreba vzperu nekam doprostred, pojed do polska, chci si to poslechnout
cawes marek pekne si to spravil!! Klobuk dole predtebou ze si sa pustil do takej montaze....super!
tak pustil som sa do toho na novo, laminatu bude o dost menej. Zatial toho neni vela, ide to pomaličky a zacinal som viacmenej od nuly nakolko vstko islo von.
Este pred koncom sa pohram so smerovanim priamo/stred a neviem ci nepresuniem vysky do 3uholniku pri spetaku...

12.07.2012, 10:24 |
swep tak drzim palce, ja sem stredobasy presunul z palubky zpet do dveri, 8 litru uzavrenka byla pro morel hybrid malo, stejne tak pro dls ms6a, navic vzdalenost od membrany k uchu byla moc mala
videl som ze si ich dal s5, ja by som tam mal mat okolo 10L co by uz malo stacit, stredobasy ostavaju DA.
Nezvažoval jsi dát středobasy nahoru odrazem od skla? Zvětšil by jsi fyzickou vzdálenost měniče, bylo by to jednodušší na práci a vypadalo by to decentněji.
hifi: rozmyslal som nad tym no asi to nema vyzna riesit pri mojej palubku, teoreticky este pri mojej vyske by to mohlo fungovat samozrejme s tym ze mam vo zvyku dost sklapat sedacko

ako hifi, scena bude dalej a vyssie
Mato len je to problem v mojom aute, palubka je nizko a nemam vyškovo nastavitelne sedadlo a bojim sa aby aj pri mne nebol priami aj odrazeni zvuk. Inak prerabal som aj to co je na fotkach lebo sa ukazalo ze dost nekvalitna ta doska aj pri praci sa rozpadala cize hustota minimalna.... zajtra nieco malo prihodim zase.
tak nieco malo slubene

samozrejme je to este na hrubo. Snazim sa poziciat si nitovacie kliešte na matice no zatial sa nedari, takisto cakam na ALU podlozky pod stredobasy :)

26.07.2012, 10:11 |
Chris Marek mas dobru zivotnu poistku ? lb v tomto by som burat nechcel...
ale ako show-car super, len tak dalej a dotiahni to do konca, nech mozme slintat ;)

26.07.2012, 14:33 |
db-marek | Upraveno: 2012-07-26 14:35:13
Tak snazim sa to robit co najpevnejsie a poriadne pouchycovat. Zase to auto nejde 150 a pri celnom naraze s protiiducim autom vo velkej rychlosti uz je jedno pri tej skatuly malej:)
nerobim z toho show car, iba pre vlastne potesenie:)

26.07.2012, 21:17 |
noclue | Upraveno: 2012-07-26 21:19:24
tak si sprav do mdf bedne dieru aj hore pod skolm aj napriamo a vyskusaj obe. tu druhu dieru vzdy mozes docasne napevno uzaviert prisrobovanym kruzkom z mdf treba zmerat obidve verzie a hlavne popocuvat. Pri takej mega stavbe by som doriesil najprv funkciu.
PS: nazabudni na kurenie :-)
Kurenie som uz zacal riesit, bude na sklo kt. Snad posluzi aj miesto priameho s odrazom od skla :) a na nohy. Co keby neboli repra v ozvucnici a tak skusal smerovanie?
Nechtiac som oznacil cez telefon zavadny koment mieste edite( pre admina)
Mato: samozrejme by som obklepil reprak zo spodu napr. Ovcim runom aby nebol odraz zo spodu od dosiek neuzavretej ozvucnice kde predok bude vacsina laminat..
po dlhom čase zhanania materialu ďakujem boďovi, takisto za peknu pracu

jedna strana vetraku na celne sklo, na priame neni miesto cize pouzitelne bude este na nohy...

pravdepodobne stred ostane povodni....

no so smerovanim 16-cm repraku bez ozvucnice nic nedosiahnes uplne staci vyskusat 2 polohy
1. rovno do ksichtu
2. do okna co najviac v rohu a kludne tu palubovku v mieste umiestnenia repro zdvihni este o 5 cm a porovnaj tak.
mensia pomocka pre smerovanie no nakoniec som to ja tak prerobil, nezdalo sa mi to nejako...

aj tak som to trosku poupravil potom no zdochla mi baterka na telefone ale velky rozdiel neni....

09.08.2012, 08:59 |
swep cim pridelas ty hlinikove krouzky k tomu drevu? laminat? bude to vubec drzet?
ano s laminatom, nevidim problem laminat drži na kove no možno by to bolo dobre aspon trochu zdrstnit
sprav si pod ne MDF kruzky a to prichyt laminatom... nie som si isty ze bude 100% drzat na kove...

09.08.2012, 11:27 |
swep Tommy ma pravdu, laminat na kove nedrzi moc pevne, z vlastni zkusenosti, vim, ze na dreve potazmo MDF drzi daleko lepe, tak aby ses nedivil pak
Marek skusal som laminat na hliniku zdrsnenom ... casom to nedrzalo ... Velmi pekne len tak dalej
No budem to potom musiet vyriesit asi najskor 2zlozkovym lepidlom drevo/ ALU lebo nemam zo spodu diery. Inak co som si robil falce blatnikov tak mi to drzi dobre na kove ....
Sam som tomu neveril, ratal som do 2. miesta od konca nakolko to este neni hotove a hladam idealnejsie stredobasy do mojej instalacie....

05.11.2012, 21:42 |
Toxxx Tiez musim este pogratulovat;)
no myslim si ze tie DLS budu mat niaky potencial kedze si ani sam neveril ze nieco mozes vyhrat z hentak narychlo poskladanou zostavou :-D
Peto tie DA mi pridu lepsie :/ a mohol som skusat viac prestavovat ako pri DLSkach.
Stano: diky ;)